Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.
Gem modeli gibi olursa Nisan ilk hafta mevsimine göre ikinci kez sert sistem alabiliriz ama o artık kötü senaryoya giriyor, en iyi ihtimalde yağışlar olacak gibi duruyor Nisan ilk hafta.
Ecmwf sistemi uzatma sinyali vermiş tabi şuanda diğer modeller bunu göstermiyor. Hemen kuzeyimizde asılı kalan mavi top bir sonraki güncellemede tekrar bize gelebilir çok ufak değişikliklerle çünkü sabaha göre baya farklı bir 144 ve 168 geldi.
Son ecmwf görüntüsüne 29 ve 30 Mart özellikle gece baya üşüyeceğiz gibi, sıcaklıklar baya düşecek 450-500 metre ve üstü Marmarada bir çok noktada 29'unda soğukla yağışın çakıştığı vakitler kar görülebilir. Kartepe ve Uludağ'da özellikle baya tatmin edici kar olacaktır değişim olmazsa. Takipteyiz.
artık zaman o kadar hızlı geçiyor ki bir halimize üzülürken bir yandan kafamız o kadar dolu ki neyi dusunecegimizi neyi nasıl yapacağız ay sonu nasıl gelecek maaşlara zam alacakmiyiz en ucuzu hangi markette al aşağı vur yukarı derken kredi kartı ekstresi kesilsin alayim derken o biterken peşine gelen ihtiyaçlar mevsimlik olsun giyim kusam olsun fark etmeksizin sonraki ay alırım derken fiyatların bir anda uçması vs vs kış mevsimini takip etmeye zmaan fırsat kalmadı ağız tadı ile 😅
İçinden buda çok ağlıyor son zamanlarda diyen olacak olsun sesli düşünmek lazım gerek bazen 🫡
Dök içini toprak sende bizim gibi bunalmışsın ama ekonomi konusundan. Yardır 😀
Yaklaşık 3 senedir Mart aylarında orta şeker yada ciddi sistemler geliyor önceden pek olmazdı çok nadir olurdu yani. Ocak ve Şubat'da göremediğimiz sistemler Mart ayında bazı bölgelerimiz için özellikle geliyor tek sıkıntı biraz törpülenerek geliyor.
Ecmwf bu görüntüde ısrar ediyor kaç güncellemedir -7 -8 girişi var Marmaraya. Aslında çok daha iyi potansiyel olabilir fakat yükseğin pili bitiyor yoksa hemen kuzeyde -12 -16lar felan, extrem Nisan efsanesi bile olabilirdi.
Topram gece 4/12 cikisi kafam bir üşümüş sabah namazına uyandim basim catliyordu o derece soğuktu gece artık yavaş yavaş Abbas yolcu Nisan 20 kadar böyle gece gündüz fark olur sonra si bahar moduna geçeriz gibi 🫣
Bir de bana sor 12-8'de dondum son günlerin en soğuk gecesiydi yada bana öyle geldi bilmiyorum. Şu ay sonundaki olası soğuk dalgayıda atlatalım sonra yaza adım adım gideriz.
Modellerde ay sonu/başı gibi bir salınım gözükmeye başladı (yani bölgemizde olası bir rakım sistemi) bakalım neler olacak, bir kaç gün daha beklemekte fayda var. Şimdilik Kartepe ve Uludağa yağış yakalandığı taktirde kar geliyor denebilir özetle.
Başiskele kullar köprüsü civarinda bugün yagiş hiç durmadı sabah ise gittigimde yagiş vardi, öglen biraz kuvvetliydi aksama dogru anca hafiflemeye başlamıştı tahminimce 25-35mm civarı almıştır oralar.
Geçen sene bugün radarda kar kovaliyorduk kocaelide hafif kar yagışı vardı ve akşamına vortexin bir parcası yaklaşık 3 saatte yer yer 20-23cm civarı kar yapmıştı.