12-13 Aralık için halen belirsizlik söz konusu. Bir sürprize açık takipteyiz
Posts by wildleo1907
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Gözün aydın İstanbul... Bu fragman güzel ve bereketli bir sezonun habercisi olsun inşallah.
-
Neresi burası?
-
Ooo kış bitticiler de gelfiğine göre iyi bir kar yolda demektir.
-
Sıcaklık adım adım azalacaktır. 18:00 civarında gol haberlerini kuzey ve yüksek ilçelerden duymaya başlarız
-
Adamlar Marmara bölgesine özel sistem indirmiş bir de beğenmiyorsunuz ☺️
-
Tamam 11 Ocak kesin
10 Ocaktan sonra 11’i geliyor orası kesin
Ama ne kesin onu anlamadım😆
Atmosferde kesin ecek acak diyen hiç bir şey öğrenememiştir , isterse 9 fakülte okusun ( okumamış zaten :))
O gün hangimizin Yaşayacağımız bile kesin değil üstelik
3-4 yıl oluyor bana X de özelden Havaforum ile ilgili dert yanmaya başladığında engellemiştim.
-
-
11-14 Ocak arası görünen sistem soğuk anlamında etkili bir sistem olarak gözükmekte. Kar birikintisi olarak zayıf kalacak gibi. Cephe arkası DEK şartları kuvvetli görünmüyor bugünkü sinoptik görüntüde.
Değerli kardeşim nasılsın? Sinoptik konusunda söylediklerinde haklısın lakin bizim enlemlerimizde bu derece kuvvetli soğukları her zaman göremiyoruz, çok başarılı siklon ve dek oluşumları da zayıf sopuklar karşısında kar sınırında kalıp biz kar severleri incitebiliyor. Benim kanımca Rıdos - Kıbrıs arası bir tepki AB si bu soğukların doğal bir sonucu olacaktır. Daha oldukça zaman var detaylar değişefektir umarım değişöeyen tek şey soğukların seviyesi -12 lerin üzerine çıkmaz ve sistem süresi 3.5 - 4 günden az olmaz.
-
İstanbula-18 sokan senaryo senin gelme ihtimalini yiyeyim ben emi 😎❄️☃️
-
Diyagram gayet güzel dönem yaklaştıkça 8-14+ için iki sistem arka arkaya kendini belli etmeye başlayacak. İlkinin kısa süreli bir vurkaç sistemi olacağını ikincisinin ise gündüz dahi sıcaklıkları 0-1 C lerde tutacak şekilde daha uzun soluklu olmasını ve Ukrayna Saint Petersburg üzerinden inmesini bekliyorum.
-
-
-
Günaydın İstanbullular… Yeniyılın ilk haftasının ortasından itbaren hop oturup hop kalkacağımız model takiplerinde sizlerle buluşacağız. Herkes işini gücünü ona göre ayarlasın. ⛄️☃️❄️🌨️
-
Bu sene kasımda bile gördüyse aralıkta daha fazlasını istemek hakkımız diye düşünüyorum
çok yanlış... Atmosfer böyle bir mantıkta çalışmaz!
-
Herkese Merhaba,
Özellikle İstanbul sayfasına yazmak istediğim bazı hususlar var. Malumunuz üzere işlerimin yoğunluğundan dolayı forumda eskisi gibi aktif olamıyorum. Buna karşın elimden geldiği kadar güncellemeleri takip etmeye çalışıyorum. BUndan yaklaşık bir hafta 10 gün kadar önce model yorumlama sayfasında belirtmiş olduğum bazı görüşlerim vardı. Öncelikle Kasım sonu - Aralık başı Batı Sibirya ve Ural bölgesinde biriken soğuk havanın Azor yardımıyla kaymağını Orta ve Kuzey doğu Avrupa yerken görmemiz gereken gerçeklik bunun geçici bir durum olması gerektiğiydi ki öyle de oldu.. Sub polar vortex'in İzlanda ve kuzey iskandinavya bölgesinde giderek güçlenmesi batı sibirya soğuklarının da bir anlamda sonunu getirir oldu adım adım.
Bizim açımızdan durum şu ki öncelikle bulunduğumuz coğrafya ve içindeki bulunduğumuz takvime baktığımızda ters giden bir şey yok. 21 Aralık civarına denk gelen bir polar atak beklentimi halen koruyorum. 850 hpa'sının maksimum -10 olmasından dolayı marmara'da kıyılarda kar yapma potansiyeli olan ve fakat gücü sınırlı olan bir sistem olacağa benziyor. Sibirya 'nın etkin olacağı bir sistem için Ocak sonu Şubat başını işaret etmek istiyorum.
Herkese güzel bir haftasonu diliyorum.
-
SSW nin etkisinin bizim enlemlerimize etkileri uzun vadeli çalışmalarda zayıf görünüyor. Avrasya’da Ukrayna Baltık güneyi Polonya Transilvanya hattı, Avrupa içlerinde İskandinavya güneyi Almanya ve kuzey Fransa etkilenebilecek bölgeler arasında diyebiliriz. Akabinde türev polar salınımlar Mart ayı ilk yarısında kuzey ve batı bölgeleri yine orta kuvvette etkileyebilir ama major bir sistem öngörmüyorum. Son bir haftadır görünüm bu şekilde.
-
-
-
berkay_tuku sana doğru yaklaşan bir bant var radarda…