Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ben genel yazdım üzerinize aldanmışsınız. O zaman size de soralım 33 askerimiz şehit edilirken ne tepki verdik o zaman neredeydi bu müthiş politikamız? Devlet emniyet gücünde komiser olabilirsiniz kutsal mesleklerde görev yapan herkese saygımız sonsuz ama olayın alakasını çözemedim bununla.

    O 33 askerden birisi benim öz yeğenim. Şehit Ömer Akkuş. Bak güzel kardeşim. Yıllardır Amerika pkk ya destek veriyor. Avrupa pkk ya destek veriyor. Zamanında İtalya apoyu sakladı. Bu pkk bizim onbinlerce insanımızı katletti. Ne yaptık şimdiye kadar? Devlet aklı öyle intikam hırsı ile çalışmaz. Asalım keselim vuralım olmaz. Aklıselim davranmak en iyisi. Şimdi sana soruyorum. Sence 33 asker şehit edildiğinde ne yapmalıydık?

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • O 33 askerden birisi benim öz yeğenim. Şehit Ömer Akkuş. Bak güzel kardeşim. Yıllardır Amerika pkk ya destek veriyor. Avrupa pkk ya destek veriyor. Zamanında İtalya apoyu sakladı. Bu pkk bizim onbinlerce insanımızı katletti. Ne yaptık şimdiye kadar? Devlet aklı öyle intikam hırsı ile çalışmaz. Asalım keselim vuralım olmaz. Aklıselim davranmak en iyisi. Şimdi sana soruyorum. Sence 33 asker şehit edildiğinde ne yapmalıydık?

    Allah rahmet eylesin. Ben asarım keserim demiyorum cümlemi kullananlar için dedim. Bazı şeyler o kadar kolay değil. 33 askerini şehit ettiler bizim devlet yetkilileri kahkaha attı güldü gitti putin ile poz verdi. Asıp niye kesmedik o zaman Rusya'yı bu kadar kolaysa diyorum benim asıp kesme iddiam yok. Türkiye son yıllarda savunma sanayi bakımından iyi işler yapsa da hala yetersiz. Bahsedilen asarız keseriz işlerine geçebilmek için tamamen yerli yazılımı,motoru bize ait uçak, helikopter, uçak gemisi gibi şeyler yaparsak o zaman olur. Atak helikopteri bile yüzde yüz yerli değil maalesef. Savaş uçağın yok yerli. F-35 projesine girdin bir dünya para verdin paranı da vermediler uçakları da vermediler ona harcayacağımız bütçeyi ARGE çalışmaları için kendi uçağımıza harcasaydık keşke. Demem o ki öyle asarız keseriz demekle olmuyor 33 askerini şehit ettiler sen güldün poz verdin kolay değil. Ordunun başındaki en üst yetkili kişi belki de cumhuriyet tarihinde tek esir alınan orgeneral olabilir nasıl bu kadar güvenebiliyor millet ben mesela anlamıyorum bu kısmı da.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • 33 askerimizin şehit olduğu zamanda yapabilecek pekte bir şey yoktu açıkcası. Bizim en büyük hatamız askerimizi oraya hava savunmamız olmadan yollamamızdı yanlış yapıldı. Daha yeni yeni hava savunma sistemleri yapmaya başladık oda alçak ve halen seri üretime geçmeyen orta menzilli. Hava savunma bir ülke için candır. Ukrayna'nın bu halde perişan olmasının sebebi hava savunmalarının olmaması 2-3 tane kıytırık zayıf sistemleri vardı onlarıda Rusya balistik füzelerle imha etti helikopter ve uçaklarına yol açtı.

  • Bu işin ekonomik boyutları var, ukrayna zorlanacak ama rusyada zorlanacak, bu iş masada sadece rusyanın istedikleriyle bitmeyebilir

    Önemli ekonomik hamlelerle Rusya çok zor duruma düşürülecek, bu hamleleri yapabilir batı ülkeleri demek istediğim buydu, şimdi Putinden ekonomik çıkar açıklamaları geliyor. Rusya eski rusya değil ekonomik olarak karşı çıkamaz. Savaş biraz uzasın iş Rusya için dahada çıkılamaz hale gelecektir, bunu bildiği için sert ve hızlı hareket etmeye çalışıyor Rusya

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Arkadaşım konudan konuya atıyorsun. Ya hu devlet yönetimi devletlerarası ilişkiler bir şekilde yürüyecek. Senin turizm gelirinin yüzde 90'ı Rusya dan. Tarım ihracının büyük bir kısmı Rusyaya. Kan kusup kızılcık şerbeti içeceksin ama zamanı geldiğinde de intikamını alacaksın

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Önemli ekonomik hamlelerle Rusya çok zor duruma düşürülecek, bu hamleleri yapabilir batı ülkeleri demek istediğim buydu, şimdi Putinden ekonomik çıkar açıklamaları geliyor. Rusya eski rusya değil ekonomik olarak karşı çıkamaz. Savaş biraz uzasın iş Rusya için dahada çıkılamaz hale gelecektir, bunu bildiği için sert ve hızlı hareket etmeye çalışıyor Rusya

    Rusyadan bu hareket için çin uzak durmuş abi çin hastalıktan sonra ekonomisini anca eski haline getirmiş bu konuda çin sözlü bı şekilde eğer Rusya'nın yanında olsaydı ekonomik yaptırımdan oda nasiplenecekti bu yüzden bu konuda Rusya'nın hiç bı destekçisi yok çin bile bu ekonomik yaptırımdan uzak durmak istemiş. Bı yerde okudum.

  • Rusyadan bu hareket için çin uzak durmuş abi çin hastalıktan sonra ekonomisini anca eski haline getirmiş bu konuda çin sözlü bı şekilde eğer Rusya'nın yanında olsaydı ekonomik yaptırımdan oda nasiplenecekti bu yüzden bu konuda Rusya'nın hiç bı destekçisi yok çin bile bu ekonomik yaptırımdan uzak durmak istemiş. Bı yerde okudum.

    Olabilir tabi bana göre nabız yoklama olarak alıyorum mesela Rusya üzerinden batının bu tarz bir harekete ne tepki vereceğini görebiliyorlar. Çin akıllı davranarak önlemlerini buna göre alacaktır. Dünyada en fazla dolar rezervi ve altın rezervi olan ülkelerin başında geliyor. Bugün olmasa yarın olmasa seneye tayvan a hamle yapacaklardır. Çin Rusya ya destek veriyor ama örtülü, sivrilmeye gerek yok şuanda..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN