*En iyi model cma diğer modeller kumda oynasın" der geçeriz.
Posts by Eness
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
şuan sistemin kaçma ihtimali daha yüksek deilmi hocam zaten bence %90 kaçtı
162h değişim olabilmesi için müsait bir vade
-
Kaçarsa bunalıma girerim
-
Bize italya yunan tarafına inip doğulaması değil balkanlardan inmesi lazım
-
Arkadaşlar Ankara ile diğer şehirleri kıyaslamanın yerisi burası değil. Bundan sonra yönetimden bu tip mesajların silinmesini isteyeceğim. Her şehrin konusu var forumda.
-
Yüksek rakımlı yerde oturmayı düşünmüyor değilim. Şöyle 1300-1400 m rakımlı 😂
o kadarına gerek yok ya 1100 metre civarında çok fazla semt var, güzel kar görürsün. Yok elmadağa çık istersen.
-
Bazen gelen Karadeniz sistemlerinde gidip gelsem diyorum. İş güç işte olmuyor 😅
Güzel kar almış rize-trabzon. sahil şeridinde 1 cm falan cıvık kar vardı, kaçmaz o
-
Arkadaşlar memnun değilseniz hepinizi kış aylarını memleketinizde geçirmeye davet ediyorum ya da 1100 metre üzerine falan taşının.
-
Arkadaşlar memnun değilseniz hepinizi kış aylarını memleketinizde geçirmeye davet ediyorum
-
-
gfs neler yapıyorsun sen galiba bi 20-25cm+ kar verdi
Merkeze 10 cm civarı, dogu ankaraya 25 cm cıvarı kar verdi.
-
-
Gfs hariç bütün modeller İtalya diyor yanlız.
-
Modeller hala çok farklı frekansta. Birkaç gün daha beklememiz lazım. Ama böyle güncellemeler görmek güzel.
-
fazla doğuda gibi şuan bakalım kopup güneyliyecekmi
İtalya tarafına ısrar etmesinde yeter
-
Güzel görüntü çıkabilir
-
gfs güzel geliyor gibi
Öğlene göre daha iyi gidiyor
-
Hocam icon için kötü demişsiniz ama bu sistem yağışı en iyi tutturanlardan biri icon biri ecmwf.
Modellere baktıgımızda hepsi aşağı yukarı aynı yağış miktarlarını tahmin ediyorlardı zaten. Hepsi 10-15 mm'de karar kılmıştı, öyle de oldu. Mesele Ukmo, arpege ve gem modellerinin 12z tahminleri de an az icon ve ecmwf kadar başarılı şu an için. Ben o yukarıda ki yorumu sadece bu sistem özelinde yazmadım, genel durum o şeklide. Uzun süredir inceliyorum İcon'u. 1-2 senedir de tahminlerimde yer vermiyorum.
İcon dün falan bu yağışın tamamını gfs ile birlikte şehir merkezi dahil olmak üzere kar olarak veriyordu. Şu an durum ortada. Buna dikkat edin, sistemlerde genelde 1-2 gün önceden en abartı yağışı veren model icon olur, Ya uçuk derecede fazla yağış verir ya da az. Günlerce diğer modellerden ayrı takılıp son gün onların eksenine oturur.
-
Rahmetliyi iyi bilirdik.Euro4 denince aklima 2022 yazi(emin degilim) geliyor ankaranin son yillardaki en iyi oraj dönemiydi weather ustan baktıgımız o haritalari geliyor gözüme rahmetlinin
Ne modeldi be hocam. genellikle üzmezdi bizi, son 24 saat kala sadece ona bakardık. Burada genelde Weather onlıne sitesinden takip edıyorduk.
-
Sonuna kadar Euro4.. Bizi terk edip gitmiş olsa bile.. Onu çok özlüyorum..