Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Tüik e göre kaşarın fiyatı dört aydır düşüyormuş !!!!!


    Bu ay peynirin fiyatı hiç artmamış, ekmek sadece %7 zamlanmış, benzin %8 zamlanmış? araçlar ise neyse tabloyu atıyorum fıkraya tablodan devam edelim.


    forum.havaforum.com/attachment/120068/

  • icenow123


    Bu tabloya , yapılan işe , ne diyeceğimi bilemedim.


    Sahibi oldukları koltuklara , onları oturtan iradeye duydukları saygıyı , gerçekleri saklayarak, mağdur ettikleri milyonlarca insanın yaşam hakkına duysalar.


    Nasıl bir inançları var ? Gerçekten , kendi kendilerine kaldıklarında kalpleri huzurlu mu?


    İnandıkları dinde hesap günü var mı?

  • Bu ay peynirin fiyatı hiç artmamış, ekmek sadece %7 zamlanmış, benzin %8 zamlanmış? araçlar ise neyse tabloyu atıyorum fıkraya tablodan devam edelim.


    forum.havaforum.com/attachment/120068/

    Kasım ayında ekmek 2 tlden 2.5 bazı yerlerde 3 tl oluyorsa nasıl %7 oluyor bi gariplik yokmu yada neye göre ortalama alıyorlar gerçekten merak ettim

  • Kasım ayında ekmek 2 tlden 2.5 bazı yerlerde 3 tl oluyorsa nasıl %7 oluyor bi gariplik yokmu yada neye göre ortalama alıyorlar gerçekten merak ettim

    sanırım ekmeğin fiyatının düştüğü bazı bölgeler var veya farklı bir tabanda hesaplama yapıyorlar. araç yedek parça fiyatları uçtu. Daha geçen gün bir takım buji değiştirdim 700 lira olmuş. buji dediğin nedir ki ?

  • sanırım ekmeğin fiyatının düştüğü bazı bölgeler var veya farklı bir tabanda hesaplama yapıyorlar. araç yedek parça fiyatları uçtu. Daha geçen gün bir takım buji değiştirdim 700 lira olmuş. buji dediğin nedir ki ?

    Bunlar halk ekmeği baz almış olmasın ^^

  • Tek maaş kiraya, mutfak alışverişine, faturalara ve beş kişilik ailenin geçimine yetiyor. Hatta yettiği gibi üste de neredeyse %15'lik kısmı kalıyor. Geçimin yine zor olduğu o günlerde bile ekonomi şimdikinden çok daha iyiymiş. Ortalama bir maaş artık tek kişiye bile yetmiyor. Tek maaş ile beş kişinin geçindirilmesi ve hatta üste para artması artık hayal. Ülke tarihinde alım gücünün en düşük, yoksulluğun en yüksek olduğu zamandayız.


  • vicdan meselesi abi.

  • sanırım ekmeğin fiyatının düştüğü bazı bölgeler var veya farklı bir tabanda hesaplama yapıyorlar. araç yedek parça fiyatları uçtu. Daha geçen gün bir takım buji değiştirdim 700 lira olmuş. buji dediğin nedir ki ?

    Ekmeğin gramajini yarım sayıyor olmasınlar, yapmadıkları şey değil sonuçta

  • olabilir çok mantıklı :) ya araç bakım parça artışına ne demeli sanayideki servisim 4 defa zam geldi son 15 günde dedi. ilk zam %35 gelmiş.

    Araba almayı artık geçtim bide sanayilik işi çıksa büyük sıkıntı şaka gibi. Bu gidişle şahin doğan sezonunu tekrar açacağız gerçi onlar bile 40-100 bin arası. Birikmiş birşey var bi umut ucuzlamalarını bekliyoruz zamanında keklik gibi satarsak olacağı bu ah Fatih kafanı duvarlara vur şimdi :S

  • Çin olalım derken Hindistan olacağız bu gidişle

    Hocam Çin bu noktaya en ince ayrıntıları uygulayıp, tabiri caizse ince eleyip sıkı dokuyup geldiler. bu yaptıkları sistem meyvelerini toplamak için 45 yıl boyunca beklediler. Toplum mühendisine kadar her hesaplama vardı. Adamlar çıkıp vatandaşına en az 1 çocuk yapacaksın dedi. Biz ise çıkıp 6 ayda Çin olacağız diyorlar. Adamlar 45 yıl beklemiş o ekonomiye sahip olabilmek için. biz ise 6 ayda Çin ekonomisine sahip olacakmışız peh.!!! Güler misin ağlar mısın.

  • Asgari ücrete zam yapılması çok kötü bir şey malesef halkımız bunu anlamıyor .Önemli olan alım gücü .Hükümette anlamıyor tabi zaten anlasa ekonomi bu durumda olmazdı .

  • Hocam Çin bu noktaya en ince ayrıntıları uygulayıp, tabiri caizse ince eleyip sıkı dokuyup geldiler. bu yaptıkları sistem meyvelerini toplamak için 45 yıl boyunca beklediler. Toplum mühendisine kadar her hesaplama vardı. Adamlar çıkıp vatandaşına en az 1 çocuk yapacaksın dedi. Biz ise çıkıp 6 ayda Çin olacağız diyorlar. Adamlar 45 yıl beklemiş o ekonomiye sahip olabilmek için. biz ise 6 ayda Çin ekonomisine sahip olacakmışız peh.!!! Güler misin ağlar mısın.

    Aklımızla alay ediyorlar hocam başka açıklaması yok,ayrıca hala dış güçler diyen var mı onu merak ediyorum ben