Konya için büyük fiyasko oldu sistem örtü bile oluşmadı
Posts by 17.02.2008
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Mükemmel bir ülke sistemi (!) işte hocam
-
Kuzey bölgeler hariç 1 hafta kuru soguk var umarım 8 mart 2011 tarzı bi sistem gelir de geri kalan bölgelerin de yüzü güler yoksa yaza büyük sıkıntı
-
ErhanArc42millet sanacak her sene konya cok kar aliyor
3 senedir kıştan nefret ettim kışın bitmesi için gün sayıyorum artık
-
Sabah ecmwf berbat oğlu berbat geldi böyle gelecegine hiç gelmez inşallah yoksa 2 hafta boyunca boşu boşuna ayaz yiyecez
-
Nefretimsin izlanda geberesin izlanda
-
Yeni sisteme hazırlık yapıyor 240da
-
Karamanda 1 metre kar vardı ne günlerdi
-
iç anadolu da hemen hemen her yer kar alırken kırıkkale ankara genelde almıyor yada atıştırma tarzı oluyor buralara güzel bir kar yağması için ne olması gerekiyor anladığım kadarıyla akdeniz taraflarında alçak basınç mı olması gerekiyor nasıl bi basınç yada sistem gerekiyor ki biz düzgün kar yağışı alalım merakımdan soruyorum
Ankara ve kırıkkale icin su tarz bi sinoptik lazim bu sinoptigi son yıllarda neredeyse hiç göremedik o yüzden ankara civarı genelde boşlukta kalıyor
-
Yarın yine gömülecek 10-20 cm
Bizde iç batı anadolu olarak kuru soğuğa tam gaz devam
-
Nevşehir ve Kayseri son yillarin acısını cikariyo imrenerek izliyoruz kuzeyden
Özellikle nevsehir bir şekilde ekmeğini çıkarıyor her sistemden
-
Abi bu ne ya resmen dalga geçiyor kütleler bile. 4-5 cm dahi göremedik konya merkezde bu kış. Bi de önümüzdeki sisteme bak, yağış merkeze girmemek için direniyor adeta. Bıktım yemin ederim şu durumdan, sürekli aynı şeyler oluyor. Her sistem kanser oluyoruz konyalılar olarak.
Ülkede konum olarak öyle bir noktadayız ki ritim tutturduk mu o kış nerdeyse her sistemin favori yerlerinden biri olabiliyoruz misal 2008 2011 2012 2015 2017 2022 gibi ama işte bazen de oyle kışlar oluyor ki bir doğumuzu bir batımızı izliyor ortada öylece kalıyoruz 2010 2013 2016 2020 gibi.Bu kış şimdiye kadar olan sistemlerde doğuyu izledik şubat 20sinden sonra ise batı bölgeleri izleyecegiz muhtemelen
-
Değişmeyen tek şey konya boşluğu 🤣
-
Ulan azor baska zaman olsa gronland aşkın tutar simdi tam bize en lazım olan zamanda ortalıkta yoksun tam kafayı yemelik
-
Ayın 11indeki yağışlar da erimiş kuru soğuğa devamke
-
Evet hocam teşekkür ederim çok 👍
Rica ederim hocam ne demek
-
Şu Türkiye'deki ruzgarlara baktığımız bir site vardi. Yeşil ve mavi renkte bi harita üzerinden hareketli sekilde ruzgar yönünü gösteren onu atabilirmisiniz ?
Bu mu hocam
-
2021/22 Kışını hatırlayan var mı bilmiyorum, Konya için efsaneler efsanesiydi, 19 Aralık gibiydi. Sinemaya gitmiştik arkadaşlarla kente, sinemaya girerken havada yıldızlar sayılıyordu, bir çıktık ömrümde böyle kar görmemiştim, Kentten Bosnaya kadar yürümüştük, selam olsun Konyaya🫡
Aleykum selam,hatırlanmaz mı hocam bi 2017 kadar olmasa da efsanevi bir kıştı özellikle dediginiz 19 aralık sistemi mukemmel bir sistemdi 43 mm saf kar almıştık toplamda ki sıcaklık cok degil 1 derece daha dusuk olsa metreye bile yaklasabilirdik oyle bir sistemdi
-
Bazen keşke antalya mersin vs. bir şehirde doğsaydım da kar sevdalısı olmasaydım diyorum bu havaları ve modelleri gördükçe
-
Kocaman ull ülke üzerinde dönüp duruyor ama iç batı anadoluda gram yağış yok nerdeyse şaka gibi