Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hocam bizdeki bu oyunla 4de bize atarlar bu nasıl bir oyundur kimin ne yaptığı belli değil

    bizi zor maç bekliyor insan üzülüyor norveçi ve hollandayı yen sonra git 2 beraberlik al.. Şimdi Hollanda bizi yenecek ve liderliğe oturacak..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • bizi zor maç bekliyor insan üzülüyor norveçi ve hollandayı yen sonra git 2 beraberlik al.. Şimdi Hollanda bizi yenecek ve liderliğe oturacak..

    Hocam şimdiden yazayım hollandayı yeneceğiz burada dursun sonradan hatırlatırsınız🤣

  • Bu arada Sirbistan voleybol takımı yenildi İtalya ya ve şampiyonluğu kacirdi diyebilecegim tek şey nee olduuu Boskovic üzdü mu seni Egolo ooh çok iyi oldu sana :D2 :hfyeni (18):

  • İsrail den ani ve ilginç açıklamalar var muhtemelen yakında yeni olası büyük dalgalar için 4. doz aşılamaya başlayacaklar gibi görünüyor


    Burada başka bir çıkarım olduğunu düşünüyorum. Tahminimce demek istediği virüsün kendi kendine yok olmayacağı,bundan sonra grip gibi devam edeceği ve antikor seviyesi düştükçe tekrar aşılanmanın gerekebileceğini söylüyorlar. Yani 3. Dozların da antikor seviyesi azalacağı için 4. Dozlar için yeterli miktarda hazırda olmalı tarzında bir çıkarım yaptım. Çünkü dün uğur şahin açıklama yapmıştı 2. Doz da yeterli ama 3. Doz da direkt koruyuculuk yüzde 95-97 seviyesine çıkıyor yeni varyantlara karşı 3. Dozu öneriyoruz diye. Eğer 4. Doz yapılacaksa zaten orada bir dururlar yeni bir update getirirler aşıya varyantlar için. Uğur Şahin 1 ay içerisinde varyantlara karşı yeni aşının şablonunu hazırlayabileceklerini söylemişti daha öncesinde. Hatta varyantlara karşı yeni bir aşı,oda sıcaklığında saklanabilecek daha kullanışlı bir aşı üzerinde çalıştıklarını okumuştum. O zaman sevkiyat falan daha da kolaylaşıyor.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Günaydın HF, hayırlı pazarlar güzel günler herkese..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Burada başka bir çıkarım olduğunu düşünüyorum. Tahminimce demek istediği virüsün kendi kendine yok olmayacağı,bundan sonra grip gibi devam edeceği ve antikor seviyesi düştükçe tekrar aşılanmanın gerekebileceğini söylüyorlar. Yani 3. Dozların da antikor seviyesi azalacağı için 4. Dozlar için yeterli miktarda hazırda olmalı tarzında bir çıkarım yaptım. Çünkü dün uğur şahin açıklama yapmıştı 2. Doz da yeterli ama 3. Doz da direkt koruyuculuk yüzde 95-97 seviyesine çıkıyor yeni varyantlara karşı 3. Dozu öneriyoruz diye. Eğer 4. Doz yapılacaksa zaten orada bir dururlar yeni bir update getirirler aşıya varyantlar için. Uğur Şahin 1 ay içerisinde varyantlara karşı yeni aşının şablonunu hazırlayabileceklerini söylemişti daha öncesinde. Hatta varyantlara karşı yeni bir aşı,oda sıcaklığında saklanabilecek daha kullanışlı bir aşı üzerinde çalıştıklarını okumuştum. O zaman sevkiyat falan daha da kolaylaşıyor.

    Yok aslında tam olarak öyle değil İsrail de geçen haftalarda sağlık sistemi alarm veriyordu https://www.haaretz.com/israel…lvr.it&utm_medium=twitter tam aşılılarda hastaneye gelmeye başladı gibi haberler vardı ( NOT tam aşılılar hastaneye gelse de ölüm risklerinin çok düşük olduklarını söylemek lazım semptomatik hastalar olduğu için korktular yani aşılar hala işe yarıyor ölüm riskine karşı) doktorların izni iptal edilmişti galiba tam hatırlamıyorum ve acil bir karar alınarak bu artışı geçici süre engellemek için 3. Doz yaptılar çoğu kişiye ve kısa süreliğine de olsa gerçekten muazzam işe yaradı ve İsraili kurtardı çünkü eğer bu artışı durduramazsak kapanmaya gidebiliriz diye bile açıklama yapmışlardı ama benim şahsi fikrim artık bu dozlar geçici koruma sağlıyor varyantlarla ve geçen bir profesör yazmıştı bilim kurulu üyesimiydi hatırlamıyorum 4. Doz aşısı olmuş biri antikor seviyesi tavan çıkmış ve hastaneye yatırmışlar insan içinde bu dozların bir sınırı var bu yüzden sürekli bunu deneyeceklerine bence acilen yeni aşı geliştirmeye başlamaları lazım çünkü Delta Plus kendini inanılmaz bir şekilde geliştiriyor AY.1 den AY.24 e kadar bir sürü mutasyon geliştirdi şimdiye kadar maalesef.


    3. dozdan sonra aktif vakaların dağılımı aşılılarda nasıl düştüğünü görüyorsunuz.


    Resim

    6 Mal editiert, zuletzt von SnowManN ()

  • Milli eğitim bakanlığının ne yapmaya çalıştığını anlamıyorum eğitim güya devam etsin diye öğrenci, öğretmen, veli demeden herkese virüs bulaştıracaklar. Sınıfları bölmedin eyvallah bari derslerin yarısı yüz yüze yarısı uzaktan olsaydı.

    O kadar normalleşmişiz ki dersler 40 dk, öğle aralarına devam sınıflar 40-50 kişi aşılarımı olalı 2 ay oldu neredeyse ama korkuyorum şahsen.

  • Milli eğitim bakanlığının ne yapmaya çalıştığını anlamıyorum eğitim güya devam etsin diye öğrenci, öğretmen, veli demeden herkese virüs bulaştıracaklar. Sınıfları bölmedin eyvallah bari derslerin yarısı yüz yüze yarısı uzaktan olsaydı.

    O kadar normalleşmişiz ki dersler 40 dk, öğle aralarına devam sınıflar 40-50 kişi aşılarımı olalı 2 ay oldu neredeyse ama korkuyorum şahsen.

    Bu şekilde maalesef çok sürmeden tekrar kapanacak gibi duruyor ve olan çocuklara olacak gibi yanlış bilmiyorsam benzerini Florida yapmıştı ve sonu hiç iyi bitmedi



    Einmal editiert, zuletzt von SnowManN ()

  • Bu şekilde maalesef çok sürmeden tekrar kapanacak gibi duruyor ve olan çocuklara olacak gibi yanlış bilmiyorsam benzerini Florida yapmıştı ve sonu hiç iyi bitmedi



    "Aynı merkezdeki okullarda 2 öğretmen ölmüş". Bu şahıs, ölen öğretmelerin: "kronik rahatsızlığı var mı, yaşları kaç, entübe olmuşlar mı" gibi verileri sunmadan paylaşım yapmış. Garip...