İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • urfa mardine yogun kar verdi.Hatta suudi arabistanin tureyf sehrine kar verdi.Kasim ayinda da kar yagmisti tureyfe

  • Gfs bildiğim kadarıyla sabah ve akşam güncellemeleri ana, gece ve öğlen güncellemeleri ara güncelleme oluyor ve bu güncelleme bozan diğer güncelleme neden düzeltmesin diyorum hepinize iyi geceler diliyorum

  • Gfs bildiğim kadarıyla sabah ve akşam güncellemeleri ana, gece ve öğlen güncellemeleri ara güncelleme oluyor ve bu güncelleme bozan diğer güncelleme neden düzeltmesin diyorum hepinize iyi geceler diliyorum

    Yok Öyle birşey :)

    :gun_bandana: 2022 MART EFSANESİ :hfyeni (29):

  • sabah 200 km batılar istanbulda kurtarır bu isi hiç bir zaman böyle sistemlerde ist es geçmez yakalar bor yerimden ama şimdilik kocaeli,sakarya şanşlı.

  • Gel de uyu 1 saattir uyku tutmuyor olay sadece ullnin doğulaması da değil ull doğulaması şklar vortexle birleşmesine sebep oluyor bu da ullnin gücünü zayıflatıyor çünkü ull karasal soğuğu dönüş hareketiyle absorbe eder polar vortexle birleşince bu özelliği zayıflıyor haliyle de soğuk falan da kalmıyor en iyi senaryo Sakarya'dan giriş yapması ullnin o da koparsa tabi

  • Bu ull tam olarak nasil bise anlamadim.Mesela istanbulu merkezleyince istanbulda yagis azaliyo diyosunuz.Ayni mantik zonguldagi duzceyi filan merkezleyince orada niye yagis azalmiyor.Ayrica madem istanbula gelince istanbulda yagis azaliyor bu durumda tekrdagda ya da edirnede filan niye artmiyor bunun mantigi ne.

    ull, (upper level low) yukarı seviye alçagı anlamına geliyor. Yani özünde bir alçak basınç diyebiliriz. Bu sebeple saatin tersi yönünde rüzgarlara sahiptir.


    Şimdi haritayı gözünün önüne getirip farklı konuklardan karaya ulaşmasını hayal et.


    İstanbul merkezli düşünürsen, Trakya batı ve karayel ağırlıkli rüzgarlara maruz kalır ve deniz nemi alamadığı için kuru soğuk çeker. İstanbul'un batısı yıldız ve poyraz bileşenli rüzgarlarla kar yağışı alırken merkezi rüzgarın kırılma noktasında kalır ve yeterli yağış alamaz. Doğusu ise dönme hareketi sebebiyle lodos ile beraber Marmara Denizinin nemiyle muhtemel kky veya yağmur alır.


    Batı karadeniz merkezli düşündüğünde bölgenin denize uzandığı şekle göre ull konumunun batısında kalan alanlar, bu sefer Trakya aksine Batı ve Karayel bileşenli rüzgarlarla yoğun kar yağışı alır. Ull merkezi yine benzer sebeple az yağış alırken bu sefer doğusu karasal yönlü rüzgarlara maruz kalır.


    İlimiz için en iyi konumun Sakarya olmasının sebebi, ullnin batısında kalıp hem soğuklardan faydalanmak hem de dönme hareketiyle beraber karadenizin nemini DEK bantları olarak alabilmektir.