İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bilgisayarmış modelmiş gerçekten hikaye hepsi. X tarih için ya da Y hafta için de 10 ayrı şey söylüyorlar üç günde dört günde. Ağaca meyveye toprağa hayvana bitkiye bakarak yorum yapanlar daha tutarlı ya yok böyle bir şey!

  • Herkese selam,Hayırlı cumalar. Ben 27 yaşındayım. 12-13 Yaşlarımda merak saldım gönül verdim bu işe. 6-7 yasındayken anneme kara at benı dermısım.Dile kolay 15 sene olmuş. İşte Havaturka'dan arif tarif- Allah rahmet eylesin. O zaman genç Efsane semih mesut arkadasım , burak'lar ve bırcok arkadas tanıdım ettım. 7 Yıla yakındır havaforumdayım öyle kolay kolay da mesaj atmam ama girmedigim gun yoktur yaz kış. Ama gerçek kar severler söyle olur derdım hep kendı kendıme 12 yasında bır cocuk kucukcekmeceden sırf kar yagıyor dıye beylıkduzune o zamanlar mınıbusler var Rica edip kendıne guvenıp kar gormeye gıder mı gıder ! Ve 5 yıldır beylıkduzundeyım bu neden sızce ( ilk kar ):) Ben cok sıstemler gordum 1 gun kala bozan cok sıstemler gordum yagmur gosterıp tıpı ortu olan. Godzillası Tulparı Ayıboganı, Bu sitede tum modelleri okurum tek tek yorumlarım ama bazen baskalarını dınlemek ve kendı yorumunuzu ustune koyup yorumlamak gerek modelleri. 15 sene dile kolay, Sistem gelmedimi sitemler kış bittiler o oldular karsılık beklemeden emek veren ınsanlara laf atmalar neler gordum neler, Öncelikle boyle bır ortam oldugu ıcın sitedeki kurucu arkadaslara emek veren arkadaslara bır tesekkuru borc bılırım. Önceden gfs'yi görmek icin dns degıstırırdık. Kış yenı baslıyor arkadaslar o modeller daha cok degısecek. 27 yasında fabrıka sorumlusu bırı olarak sunu demelıyım kı Kar yagması kadar o modellerı takıp etmesı kadar da zevklı bırsey yoktur. Umutla bol karlı tıpılı bır kıs geçirmemiz dilegimle. Yazım hataları ıcın kusura bakmayın ve kapınıza bir kap su mama koymayı unutmayın. Sevgilerle arkadaslar ...

  • İstanbul a galiba 850 hpa -10 yeterli oluyor sadece kar için aşağısı kurtarmiyor bizim şehir kar acisindan en şanssız yerlerden ama bizde bile 850 hpe de -7-8 girince kar kovaliyoruz bir garip geliyor mesela şuanda bile -4 girisi olacak 850 hpa de 400 metre üzeri kar alacak muhtemelen..

  • Havada cidden kar soğuğu var.Böyle güzel yağışlı sistemleri hep sınırdan kaçırıyoruz.Şu 2-3 gündür devamlı yağan yağmuru kar olarak alan yerler var çok güzel yaşadı sistemi.Marmarada 400-500 m rakımda yaşayacaksın imkanın varsa.Sınır sistemlerde güzel örtü görüyorsun.Nasip artık Ocak için bekleyeceğiz.Araligin sonunu güzel gösteriyordu ama bozmuş.Hayirlisi.

  • 22 Aralık ilk saatlerde hep beraber nöbetteyiz.

    Rüzgar belki lehimize olur

    Dek görebiliriz

    Salı sabahı özellikle Anadolu yakası olmak üzere kıyılarda dahi kalitesiz olsa da beyaz örtüyle sabaha uyanmamız mümkün olabilir. Gece sıcaklık sıfırın altına rahatça düşecektir.

  • Istanbul için veriler iyi geliyor Kar yağışı için geri sayım başladı Gelecek hafta Istanbul merkez dahil kar ortu bırakacak şekilde bir sistem oluşuyor Kar ve soğuk hava için ilk önlem Ilk ve Orta Dereceli okullarda tatil düşünülmeli


    Demiş Twitter’da meteoroloji Murat diye biri

    Bundan bir tane daha var buradan çaldıklarını twitterda analiz olarak paylaşıyor. Kendini kahin ilan etmiş. Şimdi de Meteorolojiyi bırakmış Ekonomist olarak yorumlar yazıyor.