HF Ekonomi Hattı

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • EXZTt1BWsAAzXyA?format=jpg&name=900x900EXZTtUYXsAAKlUz?format=jpg&name=900x900EXZvP_jWkAAeCsF?format=jpg&name=900x900Benim zoruma gidiyor. Yıllarca iç savaş olan Libya'nın bile parası bizden değerli. Bosna-Hersek çapı ne ki Türkiye'nin yanında ama parası bizden değerli. Bazı şeyler çok zoruma gidiyor. Yurt dışında asgari ücrete son model telefon, bazı ülkelerde araba bile alınması... Hep birlikte birlik olup şu ekonomiyi düzeltmeliyiz. Siyasi gözetmeden bu işi bilen herkesi toplayıp ekonomistlerle bir bilim kurulu oluşturmalıyız. Yoksa tek tük müdahaleler ile kısa dönemde dolar 6-6.30 bandına düşse de yetersiz.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • İşi bilen adamları kullanmıyoruz. Gerçekten ülkede müthiş ekonomistler var. Özgür Demirtaş, Daron Acemoğlu vb. Cumhurbaşkanı 2018 24 Haziran'da bu kardeşinize yetkiyi verin dolarla,faizle nasıl uğraşılır demişti. Damat'ı bakan yapınca yatırımcılar zaten direk geri çekildi. Damat çok acemi. Ekonomi alanında bir şey yapamıyor. Ekibi de sağlam değil. Hiç yoktan 2-3 tane bilgili ekonomistleri alsa durum bu noktalara gelmezdi. Merkez Bankası başkanı görevden alındı bu sefer gene yatırımcıları etkiledi. Birde şöyle algı var dolar,euro yükseliyor gibi. TL 'nin değer kaybettiğini kimse söylemiyor. Herkes at gözlüğünü çıkarıp yok dış güçler, yabancı mihraklar demeden elini taşın altına koyup bu işten hep birlikte ayıklanmalıyız. Bu durumun kimseye faydası yok. Tüm ülkeye zararı var. Alım gücü düştü. Bir şey alamaz olduk.

    Siyaset yapmak için söylemiyorum Ali Babacan maliye bakanlığından alındığından beri ekonomi de bir şeyler ters gidiyor.

  • Ons Altın 1740 Dolar, Dolar İse 7.60 a göz kırpıyor. Gram altın fiyatı 425 TL civarlarına göz açıp kapayıncaya kadar gelebilir. YTD

  • Bist güne yatay bir seviyede diyebileceğimiz şekilde % 0.01 artışla güne 98.579 puanla başladı.Bilançolar bazlı kağıtlarda el değiştirmelerin olabileceği bir gün olurken,gözler bir yandan gelecek swap haberlerinde olacak.Dolar 7.24 Euro 7.82 ile güne başlarken gr altın 393 TL brent petrol 30 doların altında inerek 29 dolardan işlem gördü...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Piyasa aniden 15 dk için de %60 usd artıştan terse döndü şuan %1.2 değer kaybetti dolar. Bi açıklama da gelmedi sanırım swap anlaşmaları oldu piyasa erken öğrendi haberi

  • Bugün Resmî Gazete de yayınlanan;


    İKİNCİ BÖLÜM

    Finansal Piyasalarda Manipülasyon ve Yanıltıcı İşlemler

    Finansal piyasalarda manipülasyon ve yanıltıcı işlem ve uygulamalar

    MADDE 4 – (1) Bankalarca gerçekleştirilen aşağıdaki fiiller, Kanunun 76/A maddesi kapsamına giren finansal piyasalarda manipülasyon ve yanıltıcı işlem ve uygulamalar olarak kabul edilir:

    a) Bir finansal aracın arzına, talebine veya fiyatına ilişkin yanlış veya yanıltıcı izlenim uyandıran veya uyandırabilecek olan ya da döviz kuru ve faiz dahil bir finansal aracın fiyatının anormal veya yapay düzeyde tutulmasını sağlayan ya da sağlayabilecek olan işlemlere bu amaçları sağlamak kastıyla dahil olmak, aracılık etmek, bu tür işlemler için emir vermek veya benzeri faaliyetlerde bulunmak.

    e) Öncesinde pozisyon alınmış bir finansal araç hakkında, alınan pozisyonla ilgili çıkar çatışmasının kamuoyundan gizlenmesi suretiyle, internet veya diğer kitle iletişim araçları yoluyla görüş bildirerek söz konusu finansal aracın, faiz oranı ve döviz kuru dahil, fiyatı üzerinde etkide bulunmak veya bulunmaya çalışmak.

    Resmi Gazeteye tam ulaşmak isteyenler:https://www.resmigazete.gov.tr…er/2020/05/20200507-8.htm


    Anladığım kadarıyla (Yanlışsa düzeltebilirsiniz) Döviz kuru hakkında paylaşım yapmak, Bugün Resmi Gazete'de yayınlanan kararname ile yasaklandı.

    :D ¿

  • Halk Otobüsleri Odası Başkanı Ovacık: "Dayanma gücümüz sıfır. Mazot alamayınca kontak açamayacağız."


    Haber Türk yazarı Nagehan Alçıyla röportaj yapan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı bilet fiyatlarıyla ilgili, yapılan tüm projeksiyonlarda iyi ihtimalle 3 yıl içinde 2019 rakamlarına gelineceği öngörüsünün yapıldığını söyledi.


    Ucuz uçak biletini uzunca bir süre unutun Covid19 yüzünden.Uçuşlar geri gelse bile sosyal mesafe kuralları olacağından boş koltuk ile uçacak olan uçaklar biletleri zamlı yapmaktan başka çareleri olmayacak.

  • Manupile edici haberler yasaklandi. Dikkatli okumak lazim.

  • yurtdisindan tl ye operasyon yapan bankalarin doviz alislari yasaklandi. Sabah paylasmistim. Olmayan TL ile yurticinden doviz aliyolar diye. Buna engel olundu haberi yuzunden dovizler geriledi.

  • Anladığım kadarıyla (Yanlışsa düzeltebilirsiniz) Döviz kuru hakkında paylaşım yapmak, Bugün Resmi Gazete'de yayınlanan kararname ile yasaklandı.

    :D ¿

    Evet Yanlış düzeltiyorum; Manipülasyon ve yanıltıcı işleme dayalı paylaşım yapmak...

    ALAYINA İSYAN OLSUN,BURSAMIZA YEMİN OLSUN,

    AMATÖRE DÜŞSEN BİLE ,TERKEDENLER KAHPE OLSUN 🐊

  • Siyaset yapmak için söylemiyorum Ali Babacan maliye bakanlığından alındığından beri ekonomi de bir şeyler ters gidiyor.

    Ali babacan zaten önceki hükümetin 2001 krizinden sonra oluşturulan imf destekli ekonomik programı uyguluyordu biraz da fed'in sıcak para politikası ve ab'yle ilişkiler sayesinde ekonomi ali babacan döneminde istikrardaydı. Sıcak parayı üretime yatırmak yerine betona yatırdılar sonuç ortada

  • Öğleden sonra ki dalgalanmadan sonra tekrar 7.20 lere çıkan dolar şuan tekrar 7.09 seviyesine indi çok kısa zamanda keskin hareketler yapıyor

  • Ali babacan zaten önceki hükümetin 2001 krizinden sonra oluşturulan imf destekli ekonomik programı uyguluyordu biraz da fed'in sıcak para politikası ve ab'yle ilişkiler sayesinde ekonomi ali babacan döneminde istikrardaydı. Sıcak parayı üretime yatırmak yerine betona yatırdılar sonuç ortada

    Ali Babacan özelleştirmeden gelen paranın kaymağını yedi!

    Dediğin gibi hocam paralar betona gömüldü, keşke tarıma, hayvancılığa, üretime o zamanlar daha çok önem verilseydi.

    Şimdi herkesin yatırım yapmak için sırada olduğu bir ülke olurduk.