Karadeniz adına pek bir ısınma yok hatta 13ünden sonra serinleme var görünüyor 20sine kadar rahat havalar devam edecek şuanki görüntüye göre.
Posts by karasevda19
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
28inden itibaren sıcak atak yerini normallere bırakacak karadeniz sahil şeridi çok etkilenmiyor hala sıcaklardan. Bir müddet normallerde gidiş olacak gibi duruyor haziranın ilk haftası dahil.
-
Basra erken yerleşti bu sene kolaylıklar diliyorum bölgeye yaz boyu 😂
-
Adana ceyhanın kuzeyinde 1.30saattir kırmızı kütle var istasyonda yok sanırım orada neler oluyor acaba orada
-
Çorumda 3 4 cm örtü oluştu bugünkü yağışla 5 7 arası bekliyordum bu da normal yağış mm olarak az düştü ne yazık ki ama müthiş bir soğuk var -5 derece şuan ve sis hakim açan birçok meyve ağacı sıkıntıda maalesef ağaçlardaki karlar zaten akşam 6 7 gibi dona vurmuştu yerler buz pisti sürücüler dikkatli olmalı. Benim için bu kış bitmiştir sonrasında sistem gelir gelmez orası ayrı ama oraj sezonunu bekliyor ve iple çekiyorum artık. Bu kış kasımda çorumda 2 örtü aralık başında 1 örtü samsunda merkezde 50cm örtü şubatta 1 2 yine az örtülü sistemler nisanda biri 7 biri 4 cm olmak üzere 2 örtülü sistem gördüm çorumda kış beni tatmin etti çorum adına yüksek kar örtüsü göremedik doğru düzgün bize yarayan abli sistemler gelmedi yağış hattı genelde doğuda kaldı nasip o da artık seneye çok güzel bir kış geçirmek ve önümüzdeki oraj sezonunu en verimli şekilde geçirmeyi ümit ediyorum. Hali hazırda hala sistemi yaşamaya devam eden dostlarımıza keyiflerinin devamlılığını diliyorum inşallah tarımsal olarak çok zarar çıkmaz diyerekten cümlelerime son veriyorum 🤣🤣. Hayırlı akşamlar herkese
-
Mgmye göre 7cm ölçülmüş bence baba bir sistem oldu beklemiyordum diğer illerde tarımsal zararı en hafif şekilde atlatarak kurtulur umarım
-
Çorumda ince örtüyü yakaladık yer yer ana yollarda bile cıvık örtü oluyor esas hat 1 2 saate vuracak gibi durmakta benim bugünlük hedefim yakalandı fazlası olacak gibi duruyor görsel olarakda güzeldi
-
Ayrıca bu gece için beni düşündüren tek sorun sıcaklık 850hpada -1.5 -2 arası olacak yağıştan yana sorun yok iyi duruyor 20mmden fazla yağış görünüyor ancak dediğim gibi sıcaklık beni ürkütüyor o da artık takipe kalmış olacak 0.5 derecelerde yağarsa güzel örtü yakalayabiliriz onu da belirteyim ama beklentiyi ince örtüden yana tutmak yani düşük tutmak her zaman daha iyidir
-
Çorum olarak yağışımız çok iyi olmasına karşın modellerin verdiği örtü miktarlarının da iyi olmasına karşın bu akşamdan sonra yağışın kara dönemsini ancak su miktarı yüksek lapa yağış şeklinde olmasını bekliyorum. İnce örtü beklenebilir sıcaklık sorunu yaşanabilir 1.1 1.2 de takılı kalabilir ama görsel çok güzel kar yağışı olacaktır sürpriz olur mu bilemem ama 1000 rakımda iyi örtü oluşacaktır yağış güzel duruyor. 11inde ise son güncellemelere göre yine güzel bir yağış var görünüyor bu sefer sıcaklık sorunu gözükmüyor ve daha iyi bir örtü oluşması beklenebilir 3-5 cm civarı. Nisan ayında böyle uzun soluklu bir sistem ilk defa tecrübe edeceğim şimdiden hayırlı olsun
-
Önümüzdeki sistemin iç kesimlere yağışı güzel duruyor tam bir iç kesim mart sistemi olmaya aday çorum adına güzel bir sistem yaşayabiliriz modeller genel olarak güzel kar vermekte ama kötüye evrilebilme ihtimali olduğunu da unutmamak gerek. Bana göre kıyılar namına çok bir beklenti yaşamamak lazım örtü açısından görsellik olabilir belki kıyılar adına çok incelemedim ama soğuğun gücü kuvvetli değil
-
İnanılmaz kütle geçti en yoğun yağış oldu diyebilirim radar doldu arkası da gelecek samsun 60cmi görür merkez sahile inip çılgınlık yaptım kütleyi karşılamak için kara battım resmen sahilde yer yer 0 rakımda 40 cm var rüzgarın biriktirdiği yerler 45 var kilisenin orada 50cm vardı bu yağış 3 5 eklemiştir
-
Sevgili Samsunlular tebrikler
Yüce MGM Hazretleri 36 cm den fazla ölçerse 2017'yi geçmiş sayacağım
Kilisenin orda 50cm var mgm 30 diye güncelledi resmi olarak geçit vermedi 2017yi geçmesine mgm
-
Samsunda 31 ocak yerine artık 22 23 şubat 2025 lügatlara girecektir daha çok konuşulacaktır
-
Bu akşama kadar devam edecek aralıklı şekilde. Birde yarın akşam bir ihtimal yine kar geçişleri olabilir.
Atakumda kaç cm var 35i geçti mi
-
Samsuna iyi ki gelmişim 31 ocak 2017yi geride bırakan bir sistem oluyor
-
Samsun merkezde 31 ocak 2017den bu yana en yüksek kar miktarı var eğer güzel kütleler vurmaya devam ederse 2017yi geride bırakır mı yarın öğlene kadar göreceğiz 35cm kar var kilise civarlarında
-
Kardeşim sen samsunlu değilmisin. Ne o 19 :)))
Abi 😂 çorumda okuyoruz ya tıp bir de 6 yıl bitmiyor gitti samsuna gelecem 14.30a bileti aldım bugün ve yarın sabah falan çok iyi duruyor rüzgar yönü
-
Arkadaşlar heyecanlnadırmak istemem ama yarın da dahil olmak üzere samsunda rüzgar yönü dik karayel 31 ocak 2017 radarı var ve 500 ve 850 soğuğu o sistemden daha kuvvetli
ben diyeceğimi dedim yola çıkıyorum samsuna gideceğim 2 günü orda geçireceğim hadi hayırlı olsun
-
Ecmwf gece güncellemesi için erkende olsa yerimizi aldık birazdan başlayacak sanırım paylaşabilecek varsa
-
Öğle ens çıkıncada atabilir misiniz