🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Şehir değiştirme yasağı hariç diğer yasaklar gevşetilip normalleşseydik vakalar bu kadar çabuk, hızlı artmazdı.Samsun'da İstanbul ve Bursa'dan gelenler hasta ediyor milleti şu aralar misal.Doğu'da İstanbul'dan gelip ailesini hasta eden çok kişi var.Doğu kültürümüzdede komşuluk çok iyi durumdadır malum herkes iç içe olmayı sever, sosyal olmayı sever.Bu 2'side birleşince viruse bayram yaptırmaya başladı yeniden.

  • Günlük vaka sayısı 150b'e çıkarken ölüm sayısının 3000-5000 arasında gezinmesi öldürücülük oranının azaldığını gösteriyor ama bu yaz ayında olmamızlada alakalı olabilir rehavete kapılınmamalı.

  • Ülkeyi salgın bitene kadar kapatamazsınız. Bu salgının aşısı 2-3 yılı bulursa hiç bir ülke buna dayanamaz beyler.

    Bizim milletimiz yeni normali eski sistem devam şekilde anladı bir türlü oturtamadı kafasında

    Bugün bende disardaydim maskeler ya çenelerde hep ya da hiç yok.

  • Sağlık bakanımız diyor,

    Maskenizi takın.

    Sosyal mesafenize dikkat edin.

    Ama yok kardaşlar kimse dinlemiyor sanki salgın hiç yaşanmamış gibi insanlarımızın umrumda değil. Ondan sonra sayılar arttı! Artar tabii ki ciddi kurallara uymama durumu söz konusu maalesef!!!

  • Millet virüs yok gibi davranmaya başladı sonuç vakalar artıyor haliyle yazık gerçekten. Yasaklar kalktı bari kendini koru be arkadaşım. Dışarda doğru düzgün maskeyi takan yok gibi birşey nadir yani marketlerde vesair anca oda zorunlu olduğu için. Bu arada kapı komşuma malesef İstanbuldan gelen oğlunun bir arkadaşının temas etmesiyle tüm aileye corona bulaştı. Sağlık bakanlığından gelip bilgi alıyorlar hergün bugün 3. gün ev karantinası var inşallah banada bulamamıştır yaklaşık 5-6 gün önce uzaktanda olsa 2-3 dakikalık bi konuşmamız olmuştu asansöre binildi vesair. Allahtan bir süredir evde tekim Ailem İstanbulda en azından kafam biraz rahat yoksa çok kötü sonuçlar doğurabilirdi. Annem hiper tansiyon hastası Allah korudu çok şükür iyikide doğru zamanda yollamışım. Binayı karantinaya felanda almadılar ayrıca duruma göre binadan virüsü kapanlar olursa öyle yapacaklar herhalde.

    Einmal editiert, zuletzt von ExcuseMe ()

  • Ekonomik gerekçeler ,önlemlerin sürdürülmesini imkansız hale getirdiği için kademeli olarak kaldırıldı.

    Bu noktada yapılabilecek birşey yok.

    Yalnız Maskesiz sokağa çıkma yasağı kesinlikle uygulanmalıdır.

    Ayrıca şehirler arası seyahat konusunda yine bazı kısıtlamalar düşünülmeli.

    Toplu sınav ,konser,toplantı ,düğün gibi etkinlikler ileri bir tarihe ertelenmeli.


    Hastane çalışanı olduğum için yorum yapmak istediğim bir hususta; polikliniklerin acil vakalar dışında tekrar hasta kabul etmeye başlaması için bence daha çok erken.

    Salgın bu şekilde yukarı yönlü yükselebilecek durumdayken tüm hastaların aynı ortamı paylaşmaları son derece risk oluşturuyor .Bu kararın da yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor.


    Bu önlemler konusu dışında esas çözümün ne olduğu belli arkadaşlar.

    Aşı ya da ilaç bulunmadığı sürece bu salgının kesin çözümü olmayacak.

    Ve bu süreçte kendi kişisel önlemlerimizi alıp yaşama devam edeceğiz.

  • Tüm türkiyede maske takma zorunluluğu olması şart. Takmayanlara basacan cezayı. Okadar polisimiz bekçimiz var vereceksin görevi. Maskesiz olana şaaak 1000 TL yazacan.

  • Sonuçlar kötü maalesef, insanlarımızın tamamen eskiye dönme isteği rezalet. Bende bugün dışarıdaydım ve durum hiç iyi değil. Anlamamız gereken konu aslında şu olmalı, bir kere daha karantina süreci yaşamamak gerekiyor. Ülke ekonomisi alarm verirken herkesin tedbirleri sıkı uygulaması lazım.


    Bu arada 2-3 hafta 800-900 civarında sayı açıklanırken aklı sıra acaba sayıları tam vermiyorlar mı diyen arkadaşlar şimdi de halkı korkutmak için sayıları yüksek vermiş olabilirler niye demiyor?

  • İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek koronavirüste son durumu değerlendirdi: "İnfluenza benzeri bir hastalığa dönüyor diyebiliriz."

  • Berkay34 haklısın kardeşim mesajın biraz sert olmuş ama sanada hak vermemek eldedeğil kaç aydır bu virüs belasından ister çalışan olsun ister ticaretle uğraşan olsun ister esnaf olsun vs.neler çektiğimizi herkes biliyor lakin bu illetin önlem alarak biteceğini halen çoğu kişi bilmiyor yada işine gelmiyor malesef böyle giderse bu virüs davası kışa kadar bitmez kış gelince neolacağıda malum.

  • Al1han bu arada sana bu süreç boyunca paylaştığın haberler ve yazılar için çok teşekkür ederim.:) Hiç haber izlemesem senin ve Fease arkadaşın yazdığı yazılar ve haberler sayesinde korona gündemini anlamış oluyorum. Fease sanada teşekkürler ayrıca, sende bir çok haber paylaştın.:)

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • şuanda araba kazasında günde 14 kişi vefat ediyordur o yüzden şu öldürücülük oranıyla ülkeyi kapatamazsın ama burda arabada emniyet kemeri neyse maske de o bu yüzden nasıl arabaya biniyorsak dışarı da çıkacak insanlar doğal olarak, ama araba kullanırken nasıl "kemer takıyorsak" "kurallara uyuyorsak" şuandaki hayatın da emniyet kemeri maske, kuralları da sosyal mesafe bunlara uyulduğu sürece sıkıntı yok olmaz da

  • Al1han bu arada sana bu süreç boyunca paylaştığın haberler ve yazılar için çok teşekkür ederim.:) Hiç haber izlemesem senin ve Fease arkadaşın yazdığı yazılar ve haberler sayesinde korona gündemini anlamış oluyorum. Fease sanada teşekkürler ayrıca, sende bir çok haber paylaştın.:)

    +1 👍

  • Sakarya'da koronavirüs tedbirleri kapsamında, eylem ve etkinliklere katılım amacıyla araç ve kişilerin kente giriş-çıkışları 20 Haziran saat 08.00'e kadar yasaklandı.

  • Sağlık bakanının da biraz etkisi var. Her gün twitinde hep olumlu şeyleri yazdı. Yok iyileşen sayımız şöyle arttı, entübe şöyle iyi, öngörülebilir düzeydeyiz, sizin sayenizde falan. Bizim millette he iyi o zaman bitti moduna geçti. Bu millet anlamaz abi.

    Koy maskesiz gezilemez cezası şu diye her yerde denetle. Bak bakim takılmıyor mu?

    Hükümette her yasağı kaldırdı maşaallah, sanki vaka sayısı 100'e düşmüş gibi. Şimdi 2. dalga geldi diyorlar. Yahu daha 1. dalga bitmedi ne 2'si?