🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • biraz önce bi arkadaşla konuştum. ikitellide bir çok işyeri haftaya açılacakmış. hazır parada bir yere kadar insanların karınlarını doyurmak için çalışması lazım

  • Kismi sokağa çıkma yasağı zaten şu anda var sadece adı yok tam sokağa cikma yasaginin da olması için halkın ihtiyaçları karşılanması gerekir ki ben bunun hala mümkün olduğunu dusunuyorum yeterki devlet istesin.

  • devletınde işi zor arkadaşlar..hangı sorunla aynı anda ne kadar ugrasabılır.hele ki ekonomimiz çok iyi değilken..çok zor valla..allah yardımcımız olsun..

    Einmal editiert, zuletzt von divane ()

  • 1 ay sokaga cikma yasagi gelse kiraci kirayi nasil odeyecek. Devlette para yok kirayi odesin. Ev sahibi parayi almadan durmaz. Allah yardimcimiz olsun.

    Hocam o zaman şöyle büyük devletiz böyle güçlüyüz martavallarını bırakacaklar. Dün Cumhurbaşkanını izliyorum. Yabancı biri olsa vay be adamlara bak ne kadar güçlüler, her türlü önlemi almışlar üstüne başka ülkelere de yardım yapıyorlar zanneder. Halbuki kendi vatandaşına 2 hafta bile bakamayacak kadar güçsüz durumda. Yıllardır bu milletin canı çıktı zamlardan, vergilerden. Nerede bu paralar o zaman? Herkes biliyor nerelere gittiğini ama söyleyemiyor. Sokağa çıkma yasağı yok, o yüzden işe gitmek zorundayım. Patrona gelmiyorum desem işsiz kalacağım. İşte her gün onlarca insanla başka yerlerde bulunuyorum. Peki ben birinden virüsü kapsam, akşam eve gelip gariban anama babama da bulaştırıp onları da hasta etsem ve sonucunda Allah korusun canlarından olsa bunun hesabını kim verecek?

  • Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Necmettin Ünal: "Salgın durumu 1-2 ayda bitecek bir olay değil. İpin ucunun kaçtığı yerler var, o illerde il bazlı sokağa çıkma yasağı şart"


  • Cold.EFso hocam iki gündür prime time da ,salgın ile ilgili programlar yapılması fikrini savunuyorsunuz ve haklısınız.


    Bir konuya dikkatinizi çekmek istiyorum. Yaklaşık 20 gündür gündemimiz salgın ve buna bağlı haberler. Haberlere dikkat ediyor musunuz hocam? Taksim meydanından , sahillerden , otogarlardan haberler yapılıyor. Ama asıl vurgun yapacak , hastane önünden , hastane yakınlarından , kapılarda bekleyen hasta yakınlarından , ölen vatandaşlarımızın ailelerinden bir tane haber yok. Salgı ile mücadele yapılan hastaneler belli ama hastane bas hekimleri ile doktorları veya calışanları ile bir tane rapörtaj yok. Hatta bırakın hastaneye giren bir tane ambulans görüntüsü bile yok.


    Buradan anlaşılıyor ki , bilinçli olarak halkın odağının hastalık olması istenmiyor . Bu bağlamda prime time da ,istediğiniz gibi yayınlar görmemiz imkansız.

  • Benim diğer korkum sokağa çıkma yasağı olmadığı için ileride havalar da ısınınca insanların artık bıkıp salmaları ve sokaklara çıkmaları. Devlet yardım etmediği için de işyerlerinin açılmaya başlaması ve sürecin iyice kontrolden çıkması. Allah yardımcımız olsun.

  • İhracat yapan 2 fabrika daha tatile çıkmış. İhracat yapan firmalar ya muhatap bulamıyorlar ya da riske girmek istemiyorlar. Haberleşme, Gıda ve temizlik gibi zaruri sektörler dışında iş yapabilenler için çanlar çalıyor. Bu sektörler dışında iş yapabilenleri de alkışlıyorum...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

    Einmal editiert, zuletzt von 4 Şubat ()

  • Yalvarta yalvarta Ohali getirecek hükümet

    Ohal istemeyin , kısıtlı sokağa çıkma yasağı yeter

    Ohalin çok farklı yönleri ve sonuçları var

    Sonra en çok isteyenler pişman olur Ohal’den

    Kesinlikle katılıyorum, sokağa çıkma yasağı yeterli. Ohal de durum çok farklı yerlere gidebilir.

  • Afrika ülkelerinden Burundi ve Sierra Leonede giriş yaptı. Afrikada görülmeyen ülke kalmadı sanırım.

    Afrikaya girerse cikmak bilmez.ordaki halk hic biseyi dinlemez siyasi ve etnik olaylar ise cabasi.

    Bakalom afrikafaki ulkeler bize neyin ne oldugu ispat edecek.

    Bu hastalığın;Bi yanda refah seviyesi olan ve bilincli halktaki ilerlemsi bi yanda tam tersi ulkelrde ilerlemesi.