🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Amerika şu anda hızla salgının merkezlerinden biri olma yolunda ilerliyor. Sabah 10'da 26.800 civarı olan vaka sayısı şu saatler itibariyle 38.757'ye ulaştı. 12 saatte 12.000 civarı yeni vaka tespit edildi! Yani sadece 12 saatte İtalya'nın son 24 saatine göre 2 kat daha fazla vaka tespit edildi. Bu gidişle İtalya'yı geçecek.

  • İsveç verileri hatalı olabilir, şundan ötürü:(Google Translate ile çevirebilirsiniz.)


    "On 11 March the Stockholm region decided to only test hospitalised patients from risk groups and health care staff with symptoms. Other regions will follow suit within the coming week. This means the data on the Public Health Agency of Swedens website is not reflecting the actual infected persons in the country, since local transmission has been ongoing since at least early March."

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Amerika şu anda hızla salgının merkezlerinden biri olma yolunda ilerliyor. Sabah 10'da 26.800 civarı olan vaka sayısı şu saatler itibariyle 38.757'ye ulaştı. 12 saatte 12.000 civarı yeni vaka tespit edildi! Yani sadece 12 saatte İtalya'nın son 24 saatine göre 2 kat daha fazla vaka tespit edildi. Bu gidişle İtalya'yı geçecek.

    testlerden geçen insan sayısı ile alakalı öyle kıyas yapmak lazım

  • Ep 1 691 829 B1


    2003 yilinda patenti alinmis bir virüs bu coronavirus. Aşısı da kizamik aşısı ile ayni bu yüzden cocuklarda virus etkili olmuyor. Ileride fransiz pasteur labaratuarindan cikacak aşı. Fransiz ve çin ortak yapimi gibi.


    Resmi siteden gjrip yukaridaki patent numarasini girin ve bakin . 300 sayfalik bir aciklamasi var. Eger izin verilirse burada onunla ilgili bir video paylasirim.

    Biliyorsunuz corona bu virus grubunun genel adi, bu da eski coronoviruslerden biri icin olmasin? Tabi bu virus ailesinin kokten cikisi labratuvar kaynakli diyorsaniz olabilir.

  • Evden işe işten eve gidiyorum. O da yürüyerek. Bana bile bulaşırsa herkese bulaşır arkadaş o yüzden ben önemliyim. Şaka bir yana şu süreçte Allah'a emanet yaşıyoruz gibi hissediyorum. :)

  • Teyitsiz


    Twitter'da GS lisesi mezunu üye bir iddia yazmış. Abdurrahim Albayrak ve bir kaç gs yöneticisi corona virüs testi pozitif çıkmış. Fatih Terim'de testini yaptırmış sonucu bekliyormuş ama onda bir belirti yokmuş. Umarım iddia olarak kalır. Albayrak 65 yaşında falan tansiyon, şeker, kalp hepsi var. Bu hastalık onu çok zorlar.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Doğrudur ama sonuçta orada da ciddi anlamda yayılmış. Test yapılmasa ortaya çıkmayacak.

    İşte dediğin gibi test yapılmasa ortaya çıkmayacak bizdede aynı durum var test sayısı çok hızlı şekilde artmazsa bu bizim için büyük tehdit demektir. Günde en az 10000 test yapılmalı bana kalsa tüm halka yapılmalı bir şekilde sağlık ekipleri gönderilerek evlere mademki 15 dakikada sonuç veren test var en iyi şekilde faydalanmalıyız.

  • Son dakika… Angela Merkel karantinada!

    Almanya Başbakanlık Sözcüsü Steffen Seibert, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in kendini karantina altına aldığını duyurdu.

  • İtalya ile detaylı bilgi vikipedia da var, hangi bölge de kaç kişi test edildi pozitiflik oranı.Genel günlük yeni vaka ölüm sayıları veriliyor. Daha önceden verildiyse link özür dilerim sirkülasyonu yüksek başlık bakamadım bütün sayfalara
    https://en.wikipedia.org/wiki/…navirus_pandemic_in_Italy
    Bu salgın işi yüksek sayılı ülkelere baktığımızda aşağı yukarı 1 Ayda pik seviyesine ulaşıyor gibi duruyor. Yani İtalya öznesinde konuşursak bu ay sonuna kadar malesef kötü haberler gelmeye devam edicektir.Allah yardımcıları olsun.