🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Arkadaşlar bazı kelimeler rahatsız edici ağzımızdan çıkan kelimelere biraz daha dikkat edelim.

    Şu futbol konusu kabak tadı verdi kasap et derdinde koyun can derdinde.

  • Süreci iyi yönettik bu tartışılmaz ama vaka ortaya çıktığında sayının her gün katlanması engellenemiyor. Hele bizim gibi transit ülkelerde daha da zor Allah yardımcımız olsun daha kötü günler yakın gibi duruyor.

  • 7 günde 98 resmi vaka açıklandı. Şuan enfekte olup belirlenmeyen 98 den fazla vaka olduğuna adım gibi eminim. 7 güne kadar bu vaka sayısı çok çok daha artma ihtimali o kadar yüksek ki. İnsanlarımız halen durumun ciddiyetinde değiller, Sokağa çıkma yasağı biran önce gelmeli. Bu bilinsiz davranan Güruh topluluğu en azından bi şekilde evlerinde hapsederiz

    enfekte olup da teşhis edilmeyen 1000'i aşkın insan çok rahat vardır..

  • Daha önce burada bazı arkadaşlar belirtmişti bende yazmıştım, bu sayı artacak arkadaşlar zaten pik yapacağı yere kadar çıkacak, sorun şu bu çıkışı nerede durduracağız? zaten alınan tedbirler bu yönde, her sayı açıklandığında eyvah çekmekten yada dışarıda şu kadar kişi var yok o ona o diğerine sayıları binleri bulur demekten vazgeçin, bu tür yorumların moral düşürmekten insanları paniğe sevk etmekten başka bir sonucu olmaz. Devletsiz başsız değiliz gerekli önlemler tedbirler alındı alınıyor ve alınacak.


    Sokağa çıkma yasağını tartışacağınıza kişisel tedbirlerinizi alın, evlerinizden çıkmayın, bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirici yan besinler alın. Zor bir süreç olacak ama ben çok büyük rakamlar beklemiyorum özellikle ölü sayısında..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Narsil Hocam bakanlığı kurduğu bilim kurulu üyesi profesör bile haftaya sayının 3 bin civarında olacağını düşünüyoruz diyor. Sayının artmasını yazmak buradaki insanları korkutuyorsa ne mutlu ki belki önlemini alır, olayın ciddiyetini kavrar. Vaka sayısı çok olabilir ama bence de ölüm sayısı vaka sayısına oranla düşük olacak. Ama hastalık ciddi. Ölüm olmasa bile ciğerlerde kalıcı hasar bırakabiliyor. Bazılarında diyabet yapıyor. Bazılarında ciğer sönmesi oluyor. Kullanılan ilaçların yan etkisi olabiliyor. Sadece ölüm olarakta bakmamak lazım. Sayıyı arttırmadan önlemleri sıklaştırmak lazım. %100'lük artış oldu. Avrupa'da en az test yapan ülkelerdeniz. Maliyeti fazla evet ama bir yolu bulunmalı. Burada kimsenin bilinçli olarak kötü,zarar verecek şey yazdığına inanmıyorum bu konu içinde.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Ölülerde zannediyor ki diriler hergün helva yiyor.



    Bu tip koronavirüsü diğer virüsler gibi normal ama çok hızlı yayılan bir virüstür. Diğer virüsler gibi ölüm oranı yaşlı kesimlerde ve bağışıklık sistemi iyi olmayanlarda oluyor. Tek fark çok hızlı yayılımı var. Sars tipinden bin kat daha hızlı bir virüs çeşididir.


    Bu virüse yakalansanız bile panik yapmaya gerek yok. Öncelikle bikere kendinizi pozitif tutun ve 1-0 önde başlayın, gerisi gelecektir.

  • arkadaşlar bu gün kartal köprüsünden samandıra istikametine doğru yani otobana doğru giderken yanımdan bi cenaze arabası geçti arabanın içinde 4 kişi vardı yüzleri maskeli şoför dahil ben kartal eğitim araştırmadan şüphelendim

  • arkadaşlar bu gün kartal köprüsünden samandıra istikametine doğru yani otobana doğru giderken yanımdan bi cenaze arabası geçti arabanın içinde 4 kişi vardı yüzleri maskeli şoför dahil ben kartal eğitim araştırmadan şüphelendim

    1 ölü açıklandı gece yarısı hocam

  • Pozitif olanların durumu şuan iyi diyor tedavi ediliyor!!! bazıları var burda ohal peşinde onuda ben anlamıyorum panik atakmısınız arkadaş??

    Dünyanın her yerinde tedavi olma oranı daha fazla zaten.Bu binlerce kişiyi hasta edip öldürebileceği gerçeğini değiştirmiyor,bir çok örnekte olduğu gibi.