🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Dünyanın belki de hiç bir yerinde kameralar karşısında umursamaz bir tavırla hatta ve hatta bunu kader olgusuyla bağlayıp üstüne virüs yalandır diyen yüzbinlerce insan var maalesef memleketimizde. Bence hiç de hafife alınmaması gereken birşey.

    Daha bugün şahit oldum neymiş bilerek yayılmış ilacı varmış sakliyorlarmis IMF den para almak için ölümlerin artması bekleniyormuş komplo teorilerini çok ama çok seven ve yazan bir milletiz...

  • Avustralya Aşı


    Araştırma Merkezi Direktörü Profesör David Paterson yaptığı açıklamada sıtma ve HIV tedavisinde kullanılan iki ilaçtaki etken maddelerin kombinasyonunun koronavirüsü laboratuvar tüplerinde de etkisiz hale getirdiğini belirtti.

    Paterson ilaçlardan birinin ülkedeki ilk pozitif vakalardan birine verildiğini ve bu kişide virüs izinin kalmayarak tamamen iyileştiğini kaydetti.


    Euronews

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • bakın arkadaşlar avrupa ve asya sayılarına bizimde artacağımız belli, önemli olan nerede tutabileceğimiz, şuanda sevindirici olan hepsinin yurt dışı temaslı olduğu, soru işareti bırakansa test sayısı, acil olarak test sayısı arttırılmalı, asıl savaş şimdi başlıyor virüsle, zaten yayılımcı olduğu biliniyor. Şuanda sürecin iyi yönetildiğini ama 1-2 şey daha yapılsa tam olacağını düşünenlerdenim..

    Hocam Ha Avrupa dan gelmiş ha Asya dan kim bilir kaç kişiye bulaştı maalesef gidişat hiç iyi değil bir an önce sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi lazım İtalya da ilk 4 kişi Amerika yolcusuydu ve şu anda ne haldeler görüyoruz aynı gidişatla ilerliyoruz dediğiniz gibi 1-2 eklenmesi lazım bu önlemlere

  • Akdeniz ülkeleri en ağır geçirenler olacak hastalığı gibi çünkü kültürel olarak çok iç içe toplumlar hatta Türkiye dünyada birinci bile olabilir bu iç içelikte ve sıcakkanlılıkta Avrupada bu kadar yayılmasına karşın genelde insanlae daha soğuktur bu da temas sayısının az olması demek ayriyeten hiçbir Avrupa şehri İstanbul kadar kalabalık ve insan yoğunluğuna keşmekeşliğine sahip değil yani Türkiye Avrupa gibi gecikirse İtalya'yı bile gelebilir çünkü yayılma ortamı çok müsait maalesef ve buna cahil Halk da eklenince katlanabilir acilen sokağa çıkma yasağı getirilmeli ve tüm marketler mağazalar kargo sistemiyle çalışmalı bence

    Gerçekçi bir bakış açısı, rahatsız edici ama gerçek

  • Vaka tanisinin degismesi ve yurt disi temasi olmayamlara test yapimasi lazim artik. İnsallah gec kalmadan bu karar alinir. Ekonomik olarak zorda olsa uzun vadede salgini daha kolay kontrol altina almak icin bu sart.

  • İşim gereği her gün yüzlerce insanlarla muhatap oluyorum. Sakarya da otogar da çalışıyorum. Yemin ediyorum ki o kadar rahat milletiz ki kendimiz kaşınıyoruz resmen. Devlet diyor ki tokalaşmayın adamlar otobüs beklerken sigara dönüyor. Yere laaaap diye tükürüyor. Sevgililer ayrılacaklar ya nasıl sarmaş dolaş. Öpüşen mi dersin sarılıp ağlayan mı dersin. Adam diyor ki kendi elini kendi yüzüne sürme eleman manitasının yüzünü okşuyor göz yaşını siliyor. Yapmayın etmeyin. Helak olacaksınız. Aklıma şu ayet geldi


    Mûsâ tayin ettiğimiz vakit ve yerde bulunmak üzere kavminden yetmiş adam seçti. Onları o müthiş deprem yakalayınca Mûsâ dedi ki: "Ey rabbim! Dileseydin onları ve beni daha önce helâk ederdin. İçimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden bizi helâk edecek misin? Bu iş, senin imtihanından başka bir şey değildir; onunla dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletirsin. Sen bizim velîmizsin. Artık bizi bağışla ve bize acı! Sen bağışlayanların en iyisisin

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Bildiğim kadarıyla test ücreti pahalı diye herkese yapılmıyor. Şuan sadece yurt dışı kaynaklı gelen hastalara test yapılıyormuş. Yurt içi virüslü olup test yapılmayan hastalar olabilir. Testleri arttırmak lazım. Sayı zannettiğimizden fazla olabilir.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • BAŞAKŞEHİR BİM SAAT 21.00 GİBİ ÇEKTİM.7d84eae14f4a8.jpg

    Bu akşam 20:00 gibi ben de migrosa gittim dışarda market arabası kalmamış içerisi ana baba günü şunu dedim biri hasta olsa içerideki herkes kapar çıkmak istedim ama alacağım şeyler vardı mecbur almak zorunda kaldım.


    İtalyan doktorun yazısı aklıma geldi marketlere ya sabah erken gidilmeli yada çıkış saatlerine yakın özellikle tenha vakitler tercih edilmeli. birde kasiyer arkadaşlar maske ve eldiven kullanmıyorlar özellikle onların çok dikkat etmeleri gerekiyor zor işleri var Allah kolaylık versin.

  • Artış hızı dikkat çekici ayrıca vaka sayısı arttıkça artış hızının da artacağını düşünürsek çalışanlara idari izin kararı çıkması gerekir ayrıca alışveriş ve acil durumlar dışında sokağa çıkma yasağı getirilmeli diye düşünüyorum.Çok abartıyorsunuz diyen arkadaşlar için şunu söylemek isterim:Sonradan alınacak tedbiri erkenden almak zararı neresinden baksan azaltacaktır.Bu gidişle zaten 2-3 haftaya mecburen alınacak bir tedbir olarak görüyorum.

  • Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr. Mehmet Ceyhan


    “Aşı ile ilgili şu anda 30 molekül üzerinde çalışmalar yapılıyor.” diyen Ceyhan, “Bazen bu yanlış tercüme ediliyor. Biz bir molekül bulduk, bu bir aşı adayı demek. Bir molekülün aşı haline gelebilmesi için önce hayvan deneyi, sonra insan deneyi yapılması gerekiyor. 4 faz gerekiyor. Şimdiye kadar olan tecrübelerimizden bunun en az 1 yıl sürdüğü söylenebilir. Biz bundan umutluyuz, testlerin sonucuna bakacağız demektir. İlla aşı bulunacak diye bir şey de yok. Mesela kolera, tifo bunların etkin bir aşısı yok. SARS’ın bir aşısı bulundu ama hayvan deneyleri yapılana kadar salgın bitti. MERS’in etkin bir aşısı bulunamadı. Mutlaka bulunacak diye bir umuda kapılmamak gerekiyor.” dedi.


    Aşı ile ilgili sözlerini sürdüren Ceyhan, “Bir ilaç ABD’de 4 hastaya deneniyor haber oluyor. Bunlar yanlış şeyler. İlacın kabul görmesi için 9 bin 800 kişiden iki farklı gruba denenmesi gerekiyor. Bir gruba daha az etkin bir ilaç vereceksin deneyeceksin, öyle ortaya çıkacak. 60 yaş üzeri ve kronik hastalığı olanlarda bir sıtma ilacı ile AİDS ilacının kombinasyonu öneriliyor. Bu da yapılacak bir şey olmadığı için yapılıyor. Temkinli olmak gerekiyor.” diye konuştu.

  • Bir molekülün ilaç olması için bir süreç var ancak bu şekilde salgın hastalıklar için farklı protokollar işlenebilir. Ayrıca kabaca bu virüs familyasıyla ilgili bilim insanlarının elde ettiği veriler var, dolayısıyla in vitro /in vivo deneyleri uzun sürmez, önemli olan faz 1 2 deneyleri bunlar kilit aşamalar ve şuanda dünyanın çoğu ülkesinde bildiğin kobaylar var, o yüzden bu süreç hızlı işleyebilir..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • vaka sayımız günden güne artıyor 47 ye kadar çıkmış bazı kişiler bunu pek önemsemeyebilir lakin bu vırüs çok hızlı yayılan bir vırüs ülkede önemli tebbirler alınmazsa malesef sonuçlar çok daha kötü yerlere gidebilir.keza ülkemizde şuan bu vaka dahada fazla olabilir

  • Çevremizi özellikle yaşlıları olabildiğince bilinçlendirmemiz gerekiyor ben gidişatın maalesef önce ohal sonra sokağa çıkma yasağına dönüşeceğini düşünüyorum çünkü halkımız musibeti yaşamadan nasihattan anlamıyor.

  • Her derde hastalığa şifa veren rabbim bunada bi şifa verir. Önemli olan bizim dışarı dahi çıkmamız iş bizde bitiyor yapılmasın denilen şeyleri yapmamamız lazım bu kul hakkına girer. Rabbim milletimize zeval vermesin.