🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bugün Cumhurbaşkanı açıklama mı yapacak acaba sanki bir yerde duymuştum durum nedir acaba ?

    Bugün açıklama yapması bekleniyor.


    Not: Eşgüdüm toplantısı var saatini bilmiyorum. Toplantıya kendisi başkanlık edecek. Buna istinaden kendisinden açıklama yapması bekleniyor. Yok elimde somut bir bilgi yok.

    Einmal editiert, zuletzt von Ahben Sonel () aus folgendem Grund: not eklendi.

  • matuidi belirti vermmemesine ragmen pozitof cikmis yani sinirlardan gecen veya ulke icinde normal gorunen borcok insan da olabilir.

    hocam aynı açıklamayı Utah Jazzlı basketbolcu Donovan Mitchell yapmıştı . Virüs testi pozitif çıktıktan sonra kendisini basketbol maçlarına çıkacak kadar iyi hissettiğini . Sadece boğazında bir gariplik olduğunu belirtmişti .

    Einmal editiert, zuletzt von Dincer41 ()

  • Bugün bilim kurulu Cumhurbaşkanlığında toplantı gerçekleştirecek.14:00 de başlayacak en az 4 5 saat sürebilir toplantı devaminda basın toplantısı olacak yeni önlemler konusunda Cumhurbaşkanımız tarafından.

  • İtalya ile Türkiye'nin 7. güne kadar vaka sayıları. Maalesef İtalya dan daha hızlı vaka sayısında artış var halen OHAL gerekmiyor diyenlere gelsin bu tablo!


    Resim

    ben italyanın çok önlemsiz gittiğini ve özellikle ilk 10 gün verilerinde doğruluk payının olmadığını düşünüyorum. Bence İtalyada da artış hergün vardı ama yansımadı. O yüzden İtalya kıyaslamalarını özellikle 15.günden sonra yaparsak daha doğru olur kanısındayım.


    Bide bu veride hata var gibi geldi doğrusunu daha önceki sayfalarda paylaşan olmuştu sanırım

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

    Einmal editiert, zuletzt von Narsil ()

  • Bugün bilim kurulu Cumhurbaşkanlığında toplantı gerçekleştirecek.14:00 de başlayacak en az 4 5 saat sürebilir toplantı devaminda basın toplantısı olacak yeni önlemler konusunda Cumhurbaşkanımız tarafından.

    Özellikle ekonomik önlemler açıklanır diye düşünüyorum, inşallah tecritte gelir ve 2 hafta uygulanır

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Arkadaşlar bakın bir kez de ben aynı şeyi yazmak istiyorum, lütfen maske takın. Hasta olmamak için değil, hasta etmemek için takın. Henüz semptom göstermiyor olmanız virüsü taşımadığınız anlamına gelmez ! Ve lütfen, mecbur olmadıkça çıkmayalım evden.


    İkinci bir husus da devletin acilen çok daha katı önlemler alması gerekmektedir. Çünkü toplum olarak hepimiz aynı bilinç seviyesinde değiliz malesef. "Bize bişey olmaz" cılar ve "ölüm Allah'ın emri" ciler sayı olarak çok fazla. Dolayısıyla bu insanların hepsi potansiyel birer ölüm makinesi. Bu yüzdendir ki devlet ağırlığını koymalı ve sert yaptırımlar uygulamalıdır diye düşünüyorum. Hiç olmazsa yayılımı kontrol altına alana kadar. Yani en azından 2 haftalık bir süre ile işyerleri kapatılmalı, insanlar evlerinde kalmalıdır.

  • Konumum Aksarayda sokaklar bomboş açık cafe yok Kafeler caddesi adlı bölge Aksarayın en kalabalık bölgesidir fakat dün akşam saatlerinde tek tük geçen arabalar ve 2-3 insan dışında kimse yoktu

  • Hasta değilsen maske takma nedir ya:)

    Adam hasta olup olmadığını zaten o an anlamıyor sen maskeni eldivenini tak bakalım sıkıntı oluyor mu

    Aynen öyle,tamam maske korumuyor ama hastalığın yayılmasını %80-%90 önlüyor.Dısarı çıkan herkes maske takarsa hastalık yayılmaz.Bence sokağa çıkma yasağından önce maskesiz çıkmama yasağı gelmesi lazım hatta maskesi bulunmayan insanlara devletin ücretsiz veya az bir fiyatla maske dağıtması gerekiyor.Maske takmayan insanların hiçbir mekana alınmaması gerekiyor.