Beiträge von api_alper

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Veee bitti :) çok tatmin edici olmasa da araba ve çimlerin üstünde 1-2 cm lik örtü oldu çok şükür gördüm ve bu kışı ama öyle ama böyle boş geçmemiş oldum. Ptesi gecesi ekstra bir süpriz olmazsa daha da kar görmeyiz diye düşünüyorum bakalım

    Yollar dahi tuttu hocam Bağlum'da yağış cok kuvvetliydi anında beyazlattı.

    Abi gönder kurban olam bi üfürün bi vantilatör falan açın havayı gönderin buraya :) radardan bakıyorum sanki Dikmen üzerinden geçip gidecek Mamak tarafını çok vurmayacak gibi gözüküyor valla geç vakit olmasa üşenmeyip gidicem de :) bi kere de ben gitmeyeyim kar benim kapıma gelsin

    Mamak tarafı orta kuvvette yağışlı, radara göre Pursaklar tarafında daha ciddi kar var. Orda olan arkadaş varsa lütfen nasibini aldıktan sonra(araç üstlerinde 2-3cm) Allah aşkına bi üflesin de güneye gelsin o kütle bakın bir yıldır bekliyorum lütfen

    Ptesi gece sıcaklık düşüşü ile yağış çakışırsa yükseklerde kar çılgın atacak gibi gözüküyor o Elmadağ tarafı trt vericisinin oralarda feci kar olur. Ama merkez için geçmiş olsun ptesi gündüz 15 salı 10 derecelerde olacak, 12 saatlik bir ani sıcaklık düşüşü var ama yine de merkezi kurtarmayacak gibi gözüküyor sıcaklık olarak

    bugünki yağıştan Mamak olarak pek nasiplenemedik sadece araba üstleri ve çatılarda çok ince örtü oldu, yükseklerde oran ahlatlıbel gibi yerlerde tatmin edici örtü olmuş. Şuan baktım da batıdan çok güzel kütleler geliyor, sıcaklık çok uygun - 1 derece, allahım nolur erimeden gelsin sabaha beyaz örtüyle uyanalım amin :)

    Bütün sene bekledim, işlerimi bile soğuklara denk getirmeye çalıştım, seyahatlerimi bile soğuk dalgalara göre ayarlamaya çalıştım.. Aralıktan beri bir izmirli olarak ankara da kar kovaladım olmadı. Şimdi ise tamamen tesadüfi şekilde, hiçbir plan yapmadan koca sezonun en net kar verilerini görüyorum ve çok ilginç şekilde 3-4 gündür bozmadan buralara kadar geldi. Hala inanamıyorum ama sanırım mart sonu da olsa 2cm de olsa kar göreceğim :) yarın gece uyku yok belli ki, sabaha kadar radar ve sıcaklık takibindeyim. Çayını çorbasını kapan gelsin sahura kadar takip kasalım :)

    Bütün şubat ayını hatta martın ilk yarısını bahar tadında geçirip 21 martta kar almak mı? Olur bana uyar :) tam da ankara da olduğum tarihlere denk geldi, özellikle ecm perşembe gün boyu kar veriyor heyecanlanmamak elde değil

    Hocam havacılığa ilgili birisi olarak bu aslında kesin cevaplanacak bir soru değil bindiğiniz hava yolu ve uçtuğunuz mürettebata göre bile değişebilir ama tahminimi sorarsanız şu an evet kuvvetli yağmur bekleniyor fakat ekstrem bir yağmur da değil bu beklenen ondan uçuşun iptal olmayacağını ve sorunsuz gerçekleşeceğini düşünüyorum hayırlı yolculuklar

    Çok teşekkür ediyorum hocam dilerim iptal olmaz ya da uzun süreli rötarlar yemeyiz. Geçen poyrazlı sistemde izmir İstanbul uçuşları rötar yemişti epey ama sanırım ist Havalimanı kaynaklı rötarlardı.

    Arkadaşlar yarın uçağım var öğleden sonra, modellere bakmadım ama windy den gördüğüm kadarıyla daha çok akşama doğru yağış hattının vurması bekleniyor. Diyelim ki beklenenden erken vurdu öğlen geldi, uçuş iptal eder mi ne düşünüyorsunuz? Ola ki bi şekil uçak kalktı tam o ara fırtına geldi önerebileceğiniz sağlam şöyle sızdırmaz bez markası var mı :)

    Futbolda Fenerbahçe ne ise atmosferde de İzmir o, yıllardır her sene o sene bu sene deniyor sonuç yine hüsran :) bütün rakipleri şampiyon oldu başakşehir bile fenerde tık yok. İzmir de öyle afrikasından adanasına her yere kar yağdı izmire tık yok. Fenerbahçe'nin 10, İzmir'in 7. Senesi başarısızlıkta. Ve ben şu son 10 senede 30 yıl yaşlandım çünkü hem izmirliyim hem fenerbahçeliyim Allah başka dert vermesin yeter :) bu sene fenerbahçe inşallah kıracak o başarısızlık zincirini, darısı izmir in başına diyelim bakarsınız şu lodosların ardından Ay sonu baba bi sistem gelir kordonda kar topu oynarız :)

    Uefa finali öncesi soyunma odasındaki Fatih Terim gelse şu forumu ayağa kaldıramaz öyle bi moral bozukluğu Çöktü :) yahu o değil de, bilen biri bana şunu açıklayabilir mi? Neden modeller afrika ataklarında, sıcak dönemlerde neredeyse 10 gün öncesinden inanılmaz tutarlı ve birbirleriyle mutabık oluyor da, herhangi bir soğuk atağında 1001 takla atıyorlar? Sıcak havayı nasıl oluyor da bu kadar muazzam bir şekilde tahmin edebilirlerken soğuk havada bu kadar yanılabiliyorlar?

    izmirlikardelisi bu arkadaş burada köyün delisi gibi takılıyor kıyamam kimse de kaale almıyor :)


    Arkadaşlar yağış gelse bile sıcaklık hala yüksek seyrediyor, bakmayın dışarıda üşüten bir soğuk var ama termometreler 7-8 derece gösteriyor. Bu sıcaklık değerleri gece şöyle 2-3 derecelere inerse o zaman kar değerlerinden bahsedebiliriz yoksa sıkıntı. Kaldı ki ben yağış konusunda da geçen günlerde yaşadığımız sürprizleri yaşayacağımızı düşünmüyorum çünkü rüzgarımız poyraz. Benim de özellikle yamanlar ve beşyol gibi bölgelerden beklentim vardı açıkçası ama oralarda bile gitmeye değer bir kar olmayacakmış gibi gözüküyor.

    Yüksekler için bile zor mu? Merkez için dediklerinize peki (ki merkezde de zaten olursa nem düşük olacağı için dewpoint ile olacak, çoğu kişinin de amacı uçuşsun yeter) ama yüksekler için yorumunuza katılmıyorum. Pazartesi-Salı 0 derece izotermi bile modellerde 500 metrelere kadar iniyor. Yağış anında genelde bu sınırın modellerin öngördüğünden daha düşük olabildiğini de hesaba katarsak dağlar güzel orografik kütle üretirse Yamanlar, Spil, Bozdağ'ın +400 metredeki kesimleri için örtülük kar beklemek pek de absürt olmaz bu sistemde. -7'lik 850hPa ve -35'lik 500hPa da küçümsenecek düzeyde değil.


    Yükseklerden kastım Buca bornova gibi ilçelerin merkez kesimleri idi yoksa dediklerinize katılıyorum yamanlar dağı gibi beşyol köyü gibi noktalarda kar yağışı tabi ki görülebilir. Forumda farklı bir beklenti farklı bir hava var sanki merkeze de kar bekleniyormuş gibi, o yüzden yorumumu yazmak istedim. Yoksa tabi ki haklısınız bence kar görmek isteyen salı günü beşyol a gidebilir, yağış yeterli olursa tatmin edici bir kar birikimi de olacaktır :) merkez ilçelerde ise özellikle gündüz saatlerinde sıcaklık kar sınırının üzerinde kalacak gibi görünüyor malesef.

    Arkadaşlar üzmek istemiyorum ama salı günü için beklentinizi minimumda tutmaya çalışın. Yağış konusunda modeller feci çuvalladı evet, ikidir beklediklerinden çok daha fazla yağış alıyoruz. ancak bizim sıkıntımız sıcaklık. Yani salı günü bile gündüz 7-8 derecelerde olacak olan bir sıcaklık var. o yüzden yükseklerde bile kar zor gibi bence, ancak böyle kuzeyde yamanlarda güneyde kavacık yolu üstünde kar olabilir gibi. Hadi belki en optimum şartlar oluşursa buca bornova gibi yüksek kesimlerde bir ihtimal kky olabilir. O da anca yağışın sabahın erken saatlerine (6-8 arası) denk gelmesi gerekir ki sıcaklık uygun olsun. Onun dışında merkezde hiçbir noktada etkili ya da seyirlik herhangi bir kar yağışı ihtimalini ben çok düşük görüyorum.

    Arkadaşlar siz mi farklı bir İzmir de yaşıyorsunuz ben mi anlamadım ama bi fark var kesin :) hava şuan 12 derece, yarın da 9-10 derecelerde olacak siz hangi karı kovalıyorsunuz :) zaten modellere şöyle bir bakarsak kısa vadede herhangi bir kar beklentisi yok. Ama ben yine de inanıyorum bu sene o sene, örümcek hislerim şubat ayının muazzam olacağını söylüyor hadi hayırlısı :)

    Hocam gfs sistemi en başından beri vermeyen tek sistemdi bilmiyorum hiç verdimi yanlisim varsa düzeltin ama bu akşam 72 saat kala verdi yani ısrarlı bir şekilde size sistem mistem yok derken.

    Aynen öyle hocam çok doğru, ama iki gün öncesine kadar ecm veriyordu, sonra o vermedi icon verdi o vermedi ecm sinyal çaktı derken şimdi bi anda gfs kar verdi. Şaştım kaldım yani. modeller bi verdi bi vermedi derken tüm modellerin anlaşmazlığını kastettim