9 Aralik Polar Atak

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Zaten modeller öngördükleri - gerçekleşen değerleri ile güvenilemz olduklarını kanıtladılar.

    Belki global anlamda fikir verebilirler ama kesinlikle güvenilir değiller.

    Vintersaga kardeşimizin yaptığı modellerin değerlendirmesi bunun en büyük kanıtı bence.


    Bu aynı zamanda şu demek bence. Atmosfer son yıllarda değişik sebeplerle o kadar değişken ki, bırakın klasik

    öngörüleri, arkasında milyonlarca dolar kaynak ve ciddi ekip bulunduran modeller bile çuvallıyor.


    Ben o bakımdan, tecrübe sahibi tahminci arkadaşlar ve veri analizi yapan arkadaşlarımızın öngörülerini

    daha gerçekçi görüyorum.


    Selamlarımla

  • Geçen kışta son 24 saat kala kar yağışını kaçırdığımıza şahit olduktan sonra her sene 1 hafta evvelden vah kar gelmiyor, yok kış bitti, Semih hoca yine umut satıyor gibi söylemlerin ortaya çıkması çok gülünç geliyor artık.


    Trol Arkadaşların baktığı tek parametre gfs diyagramı. Halbuki buradaki hocaların incelediği kaç tane veri ve harita var biliyor musunuz? Her sene aynı muhabbetlerin dönmesinden ben bıktım bu arkadaşlar bıkmadı mı? Küresel ısınmanın etkisiyle modellerin ve verilerin, her gün 180 derece farklı çıktıların gösterdiğini bile bile bir tahminci hocaya veya hocalara yüklenmek nedendir?


    Bu foruma yeni üyeler için bir oryantasyon programı uygulanması taraftarıyım. Yeni üyeler için belli bir sınıra gelene kadar sadece izleyerek öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum. Yoksa bu trollerin kara propagandasının önüne geçemeyeceğiz. Ben adminlere acıyorum yazıktır günahtır her sene her sene aynı muhabbetler. Adamlar mesaj silmekten kendi işleriyle uğraşamıyorlar yazıktır yahu.

  • 6 yıldır bu foruma üyeyim. Kendi işleri,ailelerinden zaman yaratıp tahmin yapan hocalarımızın,her kış ayında saçma-sapan yorumlara maruz kalmasından ben bile bıktım. Yapılanlar sadece bir öngörü ve son derece oynak bir konu üzerinden yapılıyor bu öngörüler,atmosfer. Devletin meteoroloji kaynakları bile tutturamıyor tahminleri çoğu zaman,arayıp “kar dediniz,yağmıyor” dediniz mi?? Bırakın artık, tüm kış kar yağmasa bile “yağabilir” ihtimali bile yağmış kadar sevindiriyor beni şahsen. Bi’ bitmediniz...

  • trollere cevaben yazıyorum. Sistem gelsin veya gelmesin Efsane Semih'i cnntürk hava durumu yorum sayfasından beri biliyorum. Yıllardır gayet de çok başarılı. Kendisine inaniyoruz ve güveniyoruz. İnşallah yurdumuz o tarihlerde güzel kar yağışları alacak 💪 İnşallah bu kış genelinde de güzel kar yağışları alırız. 🙏

  • evet biz suan almanyada yani berlinde herkesin aksine soguk bir kis gecirecegimize inaniyoruz. Nitekim bu gece ilk defa eksi derecelere düstük ve graupel yagdi. Semih üstadta bu sene orta avrupayi sansli görüyor.

    Modellere kimse kanmasin

  • sayin hocam beklediginiz oluşum romanya kırım hattından mi inecek yoksa balkanlar uzerindenmi ...-6-10arasi orta kuvvet bi salınım olursa beğenmeyen lahana turşusu yesin

    Einmal editiert, zuletzt von Cemkuzey ()

  • Mesut hocamızı Aralık 2012 sisteminden beri takip ederim(O gün kendi bölgem köyüm adına tam bir efsaneydi) tam nokta 12den atış yapmıştır o yıl ve diğer yıllar sonuçta burası bir tahmin merkezi olur olmaz atmosferi hiç bir zaman %100 kestiremeyiz.

  • Semih bey bu işi biliyor 7 senedir takip ederim.hee tahmin yapar sonuçta tahmin tutar tutmaz ama çoğu zaman bir ay önceden tahmin yapıp tutuğu sistemleri de unutmadik.bence çoğu hava bilimciden basarili

  • Tahminci başarılı olduğu zaman tebrikleri hakettiği kadar,başarısız olduğunda da olgunlukla eleştirileri göğüslemeye hazır olmalıdır bence.Semih Bey,başarılı olduğu zaman nasıl takdir ediyorsak,kendisi üslubuna uygun eleştirileri de kabullenecek olgunlukta birisidir diye düşünüyorum.Tabii ki artniyetli ve saygı sınırlarını aşan sözler bunun dışındadır.

  • 9 araliga 7 gun var. 2012 yi 3 gun kala kacirdik.


    2017 yanilmiyorsam 5 gun kala ortaya cikti.


    2015 subat son 24 saatte istanbula patladi.


    Bos bos , sirf karalamak icin gelmeyin.


    Zaten persembe sabahi modeller yine ayni olursa yanildik deriz. Milletin piyonu olmayin.


    Beklentimizde Aralik ayìna uygun, istanbul icin havada kardi. Konuyu acarkende sistem gelebilir dedik. 1 2 gun sonra ihtimaller artti o sistem gelecek dedik.


    Bence suan hala ayni. Modeller bu sekilde olmamali. Degisim bekliyorum. Hayirlisi Allah' tan.

  • Hayırlısı olsun hocam sonuçta tahmin bu adı üstünde inşallah bu sene sağlam bir sistem gelir 😊