Beiträge von erdi.rtkn

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    (istanbul için)Son zamanlarda soğuk dönem geçirmemiz toprağın ve denizlerin soğuması için iyiydi. Ilık kış geçirmekten iyidir. Kış kışlığını yapıyor diyebiliyoruz bu soğuklar sayesinde. Hedefimiz azlağ. Hep birlikte bekliyoruz(ülkece).

    Yahu arkadaş ne meteoroloji muhendislerinin ne mgm yetkililerinin bilemediği sistemleri bu forum bildi,hem yaz hem kış . Kaç kez hem de yıllarca. Geçen sene mesela kasım ayında bu kıs tarihin en ılık kışı olacak dedi mgm'si meteoroloji mühendisleri. Havaforum aralığın ilk günü birçok ilçeye kar yağacağını söylemişti diğerleri yağmur vermisti ve havaforum başardı helal olsun be yine bildiler demiştim. Yani 10 başarıli tahmin yaparsınız ses cikmaz ama 1 tane sistem kısmet olmasa linç ederler sizi.

    2 yıl önce, Sahra çölüne kar yağar,istanbul sahillerine kar yağmaz lafım gerçek olmuştu. Hatta bu lafı söyledikten 2 hafta sonra bu çöle kar yağmıştı😂 ocak 2018di . Yalan söyleyenin yaz tatilinde sahilde yürürken terliği yırtılsın 😂Bu kez ters deneme yapıyorum. İstanbul sahillerine kar yağar,sahra çölüne kar yağmaz. Hadi bakalım. Bir de böyle deneyelim.

    Hayırlı olsun yeni konu. Ben istanbul kartal sahildenim. Burası tuzla ve pendik sahil gibi çöl bölgesi adeta. Geçen kışa çok benzetiyorum bu kışı. Burada sıcaklıklar her sistemde çok yüksek kalıyor. Geçen kış soğuk hava geliyordu 8 dereceden ancak 5 dereceye düşüyordu. Ve bu olay çok tekrarlandı kar alamadık. İşte benim korkum da bu. Gelecek soğuk hava dalgaları ne kadar güçlü olacak? Son 2 yılda soğuk hava dalgası almiş halimizle en fazla 3 derecelik düşüşler oldu şaka değil korkum bu işte.

    Bir Kartal sahilli olarak asla bu tarz sınırda sistemlerde kky bile beklemem. Asla kky bile yağmaz bu tarz sancılı sistemlerde. Son 2 yıl gördük. Ama umarım yüksek yerlere ve baraj bölgelerine bol bol kar yağar. Barajlarımıza yarasın sıkıntılı dönem çünkü . Bilgi çok açık ve net . Teşekkürler💪

    .Abd zaten genel olarak yagisbalan bir ulke yillik yagisbortalamasi cogu eyalette oldukca yuksek (ic bolgeleri haric) Aslında ABD de etkileniyor ancak soğuklar dogu abd ye indigi icin sanki butun and sogukmus gibi goruyoruz .ancak kış aylarında kuresel ısınma rossby dalgalarının frekansını arttırıyor ve polar vortexi zayıflatıyor boylece sogukularin daha çok aşağı enlemlere inmesine sebep oluyor abd nin de konumu itibariyle kaçan soğukların rotası genellikle orası oluyor. Genel trend önemli dünyadaki saadece 1 yere bakarak bunu söylemek yanlış olur. Iklim degisikliginin etkileri ile ilgili Daha ayrıntılı bilgi için IPCC nin raporlarını okumanızı tavsiye ederim çok kapsamlı bir şekilde anlatıyor . Turkce kaynak bulmak ise oldukca zor ingilizceniz iyse google akademi den istediginiz bir seyi yazin oldukca guzel makaleler cikiyor ilginizi cekebilecek konular vardir. En kotu google translate duzgun bir sekilde atarsaniz genel olarak anlasilabilecek kadar cevirebiliyor

    Teşekkürler bilgilendirme için . IPCC raporlarına da göz atacağım merak ettim açıkçası.

    Sizce iklim değişikliği ve küresel ısınmadan neden abd etkilenmiyor? Her kış kutuplar oraya akıyor resmen. Dünya ısınırken onlar soğuyor. Normalinde kar dahi olmayan eyaletlerde son yıllarda sıkça kar yağmaya başlamış orada oturan tanıdığım söyledi. Ve heriflerde su sıkıntısı olmuyormuş hiçbir zaman. Kuraklık da yaşamıyor adamlar (normalinde kuraklık olmayan eyaletler).

    İstanbul doğusunda sahil kesimindenim ben bu yılsonunda sistem kıyılar için yeterli yetersiz falan beklemeyip kartepe kayak merkezi yapacağım karsızlık sendromunu atmak için😃Sonra da İstanbul'da sabır ve selametle ver elini azlağ😃

    Yıllar önce kutup bölgelerinde petrol yataklarının bulunması sebebiyle bazı buzulların insanoğlu eliyle özellikle eritildiği iddialarına bakış açınız nedir forumdaşlar? Buzullari eritip petrol çıkardıkları iddiaları mevcut. daha önce bunu yazan olmuş olabilir tabi ama iş yoğunluğundan çok aktif olamıyorum daha önce konuşulduysa affola. Çok büyük petrol yatakları olduğu söyleniyor. Hep merak ettiğim konu olmuştur bu.

    trollere cevaben yazıyorum. Sistem gelsin veya gelmesin Efsane Semih'i cnntürk hava durumu yorum sayfasından beri biliyorum. Yıllardır gayet de çok başarılı. Kendisine inaniyoruz ve güveniyoruz. İnşallah yurdumuz o tarihlerde güzel kar yağışları alacak 💪 İnşallah bu kış genelinde de güzel kar yağışları alırız. 🙏

    kartal sahil bolgesinde yaşayan büyüklerimizin bir lafı vardi hatırliyorum . Buraya yağmaz karşıya yağar. Harbiden onlari son 2 kıştır çok takdir ediyorum. Mesela yıl 2006 veya 2007ydi. Ben bostancıda okurken kar başladı tuttu direk. dersin ortasında okullar tatil edildi. Kartala konumuma gelmiştim. YAĞMUR ŞAKIR ŞAKIRDI. Allah şahidim. Yağmurda tatil yapmıştım. Haberlerde karşıyı gösteriyordu her yer bembeyazdı. Pazartesi salı mı? BURAYA YAĞMAZ, HER YERE YAĞAR kafasındayım. Yanlış anlaşılmasın.