İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hocam kaldırdılar derken sizden bahsetmiyordum sonuçta benim dün yaptığım yorum şahsi tahmin değildi ben ne yaptığımı bilmiyormuyum modellere bakarak tahmin yaptığımı anlatmak istedim kimseye kar haritasını öğretmiyorum dün yaptığım yorum şuydu

    Modellerde sahil kesimlerinde şuanlık kar gözükmüyor tabi değişime açık ama değişmezse Kadıköy Üsküdar vb sahil ilçelerinde oturanlar pek fazla ümitlenmesin bence yazmıştım aynen bu ama Samet hoca kaldırdı gel gelelim bugünde gfs ve ecmwf güncellemelerindede Kadıköy ve Üsküdarda kar yok bunu anlatmaya çalıştım sadece çok yanlış anlıyorsunuz hocam herşeyi.

    Yanlış anlamalık durum yok, zaten şahıstan ziyade yönetim olarak hareket ediyoruz. Sizin attığınız verinin GFS'de 6 saat yada ECMWF'de 12 saat sonra değişmeyeceğini ispat edebilir misiniz? Misal kar haritası geçen gün 20 cm kar verirken şimdi vermiyor. Eeee nasıl olacak bu iş? Bizim ricamız tahmini bu konudan yapmayın, verili ve verisiz olmak üzere iki tane şahsi tahmin konusu açıldı; oralarda yapmanızı rica ediyoruz. Mesajınızı silerken tahminin yanlış olduğunu da söylemiyoruz.


    Bana şunu diyebilirsiniz; ECMWF sıcaklık haritasını atarsınız ve dersiniz ki misal; kıyılarda hava 3 dereceyi gösteriyor; bu güncellemeye göre kar olmaz derseniz gayet güzel bir mesaj olur. Geçmiş sayfaları ziyaret ederseniz bunun gibi birçok mesajda mevcuttur. Veri değerlendirme şeklinde foruma renk katan herkesin başımızın üstünde yeri var.


    Kişisel tahmin konusunda burada izin veremeyiz çünkü binbir çeşit tahmin geliyor. Misafirlerimiz için kafa karıştırıcı bir ortam arzulamıyoruz.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



    Einmal editiert, zuletzt von Vintersaga ()

  • Dostum tahminciler bile verilere bakarak "yağmaz" demiyot. Yağmama ihtimali daha yüksek diyor. O yüzden mesajların silinecektir. Ve hala kar yok diyorsun. Büyüklerine bir sor istersen. İstanbul meşhur kışını mgm kar yok demesine rağmen 1 hafta tatil olduğu yılları.

    Abi iki saattir ne anlatıyorum ben ya dün ne yazdığımı sende biliyorsun değişime açıktır tabi yazdım

    fazla ümitlenmesinler bence yazdım. Kar yok yazmadımki hiçbir zaman. Zaten hiçbir zaman kesin konuşamayzki hava durumunda ne olacağı belli olmaz. Yukarıdada dün yazdığımın benzeri yazıyor. Ayrıyaten dün yaptığım yorumumda en az 3 kere değişime açıktır tabi geçiyordu ağrıyaten ümitlenmeyin bence yazdım tahmini sadece. Yukarıda yazdığım yorumda dün yazdığım özetidir.

  • Yanlış anlamalık durum yok, zaten şahıstan ziyade yönetim olarak hareket ediyoruz. Sizin attığınız verinin GFS'de 6 saat yada ECMWF'de 12 saat sonra değişmeyeceğini ispat edebilir misiniz? Misal kar haritası geçen gün 20 cm kar verirken şimdi vermiyor. Eeee nasıl olacak bu iş? Bizim ricamız tahmini bu konudan yapmayın, verili ve verisiz olmak üzere iki tane şahsi tahmin konusu açıldı; oralarda yapmanızı rica ediyoruz. Mesajınızı silerken tahminin yanlış olduğunu da söylemiyoruz.


    Bana şunu diyebilirsiniz; ECMWF sıcaklık haritasını atarsınız ve dersiniz ki misal; kıyılarda hava 3 dereceyi gösteriyor; bu güncellemeye göre kar olmaz derseniz gayet güzel bir mesaj olur. Geçmiş sayfaları ziyaret ederseniz bunun gibi birçok mesajda mevcuttur. Veri değerlendirme şeklinde foruma renk katan herkesin başımızın üstünde yeri var.


    Kişisel tahmin konusunda burada izin veremeyiz çünkü binbir çeşit tahmin geliyor. Misafirlerimiz için kafa karıştırıcı bir ortam arzulamıyoruz.

    Hocam dün ne yazdığımı bilmediğiniz için haklısınız ama en az 2,3 kere değişime açıktır zaten yazdım ama değişmezse bence fazla ümitlenmeyin yazdım kar yok demedimki zaten arkadaşa aşağıda detaylı yazdım

  • İkili tartışmalara artık nokta koyalım, konu daha fazla uzamasın; sayfada kirlilik yaratıyor. Bizim yönetim olarak beklentilerimizi ifade ettik, ona göre mesaj atmanızı rica ediyoruz hepsi bu.


    İyi forumlar.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • rakım hesabıyla yağarmı yağmazmı vazgeçelim bu hesaptan modeller sonuçta bilgisayar programı anlık verileri alır olasılık tahmını yapar.Kaldıki hiçbir model sağlam sistem olmadan istanbulu net bir şekilde çözümleyemezler.her zaman süprize açık bir coğrafya istanbul.Yine bugün Ekrem imamoğlunun kanal istanbul açıklamasında bahsettiği bir konu var.kanal istanbul yapılırsa etrafındaki yapılaşmalarla beraber oluşacak olan olumsuzluk istanbulun ısı adası haline geleceğini bahsetti şayet dediği gibi bir öngörü varsa İstanbul boğaza kadar olan kısım gelecekte hiç kar görmez.

  • Valla Burak hoca ocak ilk hafta sistem beklemekte haklı bence. Kuzeyimizde -14 ler birikmiş bekliyor. Azorda da yükselme eğilimi var tabi yükselecek yer bulursa. Ilerleyen güncellemelerde azor biraz daha uygun konum alırsa vurkaç sistemi olacağı için istanbul gibi kuzey kesimleri etkileyen bir sistem alabiliriz


  • İstanbul'da Caddebostan Sahili kızıla büründü


    Caddebostan’dan Maltepe’ye kadar uzanan sahil kesimi kızıl renge büründü. Kırmızı yosunlar lodos nedeniyle sahile vurup kayalıkların üzerini kapladı. Kızıla bürünen Caddebostan Sahili havadan görüntülendi.

    İHA25.12.2019 - 13:56 S-Tm3jFG502NMvwFJWiUNA.jpg?width=588&height=334&mode=crop&scale=both&v=1577271400056

    İstanbul'da Caddebostan Sahili'nden Maltepe sahiline kadar uzanan sahil kesimi kızıl renge büründü.

    Son günlerde yaşanan şiddetli lodos nedeniyle kırmızı renkli yosunların sahil kesiminde birikip kayalıkların üzerini kapladığı görüldü.

    Kırmızı yosunların kapladığı sahil kesimi kızıla bürünerek ilginç görüntülere sahne oldu.


    hHN3NSBj50e1w-7JiYADFQ.jpg?width=588&mode=crop&scale=both&v=1577271400056