Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ülkemizde ne yazık ki yapılan yapılar depreme dayanıksız ve kalitesiz. Allah korusun olası bir büyük İstanbul depreminde en başta yeni yapılan yapılar gidecektir.

  • Denizin dibine inşa etmek için kıyı-kenar çizgisi kuralını ihlal ediyorlar, sulara gömülürler artık ne diyelim..



    Malesef insanlar manzara uğruna ölümü seçiyor. Ben haiti gibi olmasından korkuyorum 7.0 lık bir deprem de 300 bin kişi ölmüştü. Peki istanbulda ?

  • eksi sozluk ve twitter maalesef arada bir dogru gosteren saat gibi, hicbirzaman ne kaale alirim ne de okurum icine girip cok fazlada bakmam cunku ne zaman baksam hep dinsiz abuk sabuk yazi yazan, siyasetin dibine vuran ama olan bitenden habersiz yada tarafli gorus bildiren yerler, depremle ilgili cokca konustuk yazdik cizdik onceki sayfalarda ne bilgiler ne yazilar var

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

    Einmal editiert, zuletzt von Narsil ()

    • 09 min ago
    • 2019-03-11 13:57:11.9 (UTC)
    • Magnitude 4.5
    • AEGEAN SEA

    karaburun açıkları midilli'nin güneyi 4.5 geldi kandilliye düşmedi daha o kaç açıklayacak bakalım sabahda 3.9 Aydın/kuyucak olmuş..

    Edit; emsc 4.3 açıkladı 4.1 yaptı 3.8 yaptı ülkede depremin şiddeti bile bilinmiyor 3.cüyü güncelliyor emsc ilk defa rastladım :)

    Edit2; Afad 3.9

    Edit: Kandilli 4.1

    5 Mal editiert, zuletzt von PergamoN ()

  • Hoogerberts isimli arkadas sallamaya devam ediyor, basinda bunu malzeme olarak kullanmaya devam ediyor, siz siz olun okuyun dinleyin ama supheyle yaklasin, depremin ne zaman olacagini gunumuz teknolojisiyle bilmeye calismak medyumluktan baska birsey degildir..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Hoogerberts isimli arkadas sallamaya devam ediyor, basinda bunu malzeme olarak kullanmaya devam ediyor, siz siz olun okuyun dinleyin ama supheyle yaklasin, depremin ne zaman olacagini gunumuz teknolojisiyle bilmeye calismak medyumluktan baska birsey degildir..

    Bunca aklı basinda, dünya genelinde profesorlerin ve bizler gibi amatörlerin dahi asla bilinemez dedigi deprem meselesinin bir şaklaban tarafindan konu edilmesi elbette ki medyanin isine gelecektir. Medya, nerede akıl dışı garip bir durum var onun pesinde.

  • Narsil

    Chronic53


    Bu tür adamların yaptığı şey "rating"

    başka hiç bir anlamı yok. Benim ortaya çıkıp, " büyük felaket yaklaşıyor, 2 milyar yıl sonra Samanyolu galaksisi ile Andromeda çarpışacak, sonumuz geldi" dememle, bu adamların birazda geçmiş verilerini kullanıp, şurada deprem olacak demeleri arasında hiç bir fark yok.


    Bunları takip edip, rating peşinde koşan medya ya prim vermektense, enerjimizi "olası afet ve kurtarma teknikleri" gibi daha faydalı işlere harcamamız hepimizin yararına olacaktır.



    Dediklerinize sonuna kadar katılıyorum.


    selamlarımla

  • Kırılan bölge 2014 gökçeada açıkları (6.8) ve 2017 midilli depremi( 6.2) arasında kalan bi bölge yanı başındaki 2017depremleri (3-4 adet 5.3-5.4) ve 2019 şubat ayında kırılan ayvacığı (5.3) söylemiyorum bile bölge yeterince gergin Şener üşemezsoy’un belirttiği skiros fay’ı üzerinde gerçekleşmiş olabilir son olan ayvacık depremiyle ilintili yani, Bölge güzel takip edilip incelenmesi lazım bence (babakale havzası,çukuru) üşemezsoyun verdiği değerler 6.5-7 arasıydı o değer gelirmi bilinmez ama 5-5,5’ları çok sık yaşayan bi bölge 1-2 tık büyüğü gelebilir ardından gelen artçılarda bölgenin gerginliğini belirten nitelikde 4,5’lük depremin bu kadar artçısı normal değil (büyüklükleride dikkat çekici) devamıda gelicek gibi gözüküyor..

    Einmal editiert, zuletzt von PergamoN ()

  • Bölge halkına geçmiş olsun. İnşallah önemli bir şey yoktur.

    Havanın değiştiğini haber veren genç uzuvlar değildir, bunu önce yaşlı kemikler sezerler.