Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Binance 10 şehirde yaşayanların acısını bir nebze dindirmek için bu 10 şehirdeki her binance kullanıcısına 100 dolarlık yardım yapacak.

    Bizim borsada açık durum ortada. Adam tokatlıyorlar. Çok mu zor borsayı kapatmak 1 haftalığına?

  • Yüz yıllardır politik ve siyasi hedeflerle tartıştığımız bir ülke olsa da yüz yıllardır birlikte yaşadığımız insanlar, hepimiz bu coğrafyanın evlatlarıyız, insanıyız. Böyle görüntüler çok büyük moral veriyor bizlere de. Allah yardımcıları olsun hepsinin.

    İzmit 5 günlük hava durumu

    tahmin-show-2.aspx?m=KOCAELI&basla=1&bitir=5

    • Offizieller Beitrag

    2. deprem 1.depremin stres aktarimiyla gerceklesti, o depreminde enerji birikimi oldukca fazlaymis bu depremden stres aktarimi olunca belki 1 sene sonra olacakti zamani one geldi ve oldu. Bilimsel acidan ozellikle columb stres analizi yapildiginda net gorulecektir diye dusunuyorum..

  • Bu depremden sonra en önemli mevzu istanbul depremine çalışmalar yapmaktır ders çıkarmak gerekir yoksa bunun 5 katı felaket yaşıcaz

  • Yüz yıllardır politik ve siyasi hedeflerle tartıştığımız bir ülke olsa da yüz yıllardır birlikte yaşadığımız insanlar, hepimiz bu coğrafyanın evlatlarıyız, insanıyız. Böyle görüntüler çok büyük moral veriyor bizlere de. Allah yardımcıları olsun

    Bir askeri uzmanin konuşmasında NATO görevleri sırasında birbirini en iyi anlayan ve arkadaş olan Türk ve yunanlarin olduğunu dinlemiştim çünkü aynı coğrafyanın insanıyız yemeklerimiz ve kimi adetlerimiz bile ayni

  • Geçmişde çokca kez anlattım dünde anlatmaya çalıştım ama çok düşük bilgi düzeyleri mevcut olduğu için anlamakda bir o kadar güç oluyor sanırım.

    Ölüdeniz fay sistemi Kızıldeniz'den itibaren Suriye üzerinden Türkiyede Amik ovasının kuzeyine kadar uzanıyor.

    1-Ölüdeniz fay sistemi Afrika- Arap levhalarına bağlı kıtasal bir doğrultu atımlı (transform) fay sistemi

    2-Daf (Doğu anadolu fay sistemi) Anadolu-Arap levhalarına bağlı doğrultu atımlı (transform) fay sistemi

    3-Bide deniz içinde Afrika-Anadolu levhası hareketlerine bağlı bindirme fayları ağırlıklı Kıbrıs yayı mevcut bu 3 sistem Hatay civarında kesişir üçlü kesişim bölgesidir.

    a) General map of the Dead Sea Fault Zone between the Red Sea in south... |  Download Scientific Diagram k

    Tarihsel depremlere göre K-G G-K ilerleyiş söylemleri ( şuan tam hatırlamıyorum),ilerliyor falan densene bu depremler tarihsel deprem olduğu için Tarihsel kayıtlardaki söylemlere (yıkımlara) bakılarak segmentasyon-tarih sınıflandırması yapılıyor aslında depremler farklı noktalarda gerçekleşmiş olabilir çok sağlıklı veriler değil.


    Depremin ana şoku Ölü deniz fay sistemine bağlı kuzeydeki en az iki segmenti kırdı ve kendi segmentlerinde devam etmek yerine kuzeyde Türkoğlu civarında dafı keserek DAF üzerinde kırmaya devam etti normalde haritalanan fay segmantasyonları gereği böyle bir şey söz konusu değil ama depremler konusunda bilinmemezlikler günümüzde devam ediyor diğer bilim dalları gibi çok net bilgiler mevcut değil.

    Hatay civarında ve kuzeyinde DAF'a bağlı 1822-1872'de 7'den büyük depremler olduğu için bu kesimde risk düşük DAF'da Türkoğlu-Gölbaşı segmenti (80-85km) belirgin bir sismik boşlukdu ama bu kesimde kırılmış görünüyor belirgin bir anaşok olmadığı için bu kesimde ne kadar atım miktarı gerçekleşti şuan bilemiyoruz ama bu bölgede belirgin bir kayma açığı devam ediyor olabilir.


    Ramazan hocanın bahsettiği gibi DAF'da 5-8mm/yıl kayma hızı mevcut değil, birçok çalışmada 12-15mm geçiyor ve bu kayma hızına bağlı depremler +1000 yıl değil +7m depremin ortalama yaptığı atımı baz alırsak (5m) ortalama 370-400yılda bir tekrarlanıyor görünüyor. +6.5larda bu süre çok daha düşüyor 100-130 yıl civarında.