Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 7.4'ün ana artçısı 5.8'di evet. O da depremden 25 gün sonra felan oldu. Zaten ana artçı da o kadar çok olmaz. 6.6'nın ana artçısı 5.2 olur en fazla. O da oldu sanırım 5.1'di. Bir tane daha böyle olabilir.


    Yani ortalığı velveleye vermeye gerek yok. 6.6'dan bir daha 6'lik artçı çıkmaz. İstatistikte yok.

    6.6’dan 3 tane daha 6’lık deprem bile çıkabilir bu tamamen mevcut fayın tehlike parametrelerine/ kırılış şekline bakıyor.Riskini bilmediğin bir fayın nasıl davranacağı konusunda yorum yapmakda imkansızlaşıyor.Söz konusu fayın riskleri biliniyor tabi 30km Civarındaki Doğu-batı uzanımlı sisam fayı üretebileceği maximum depremi üretti artçı deprem aktivitesi ekstradan (bağımsız) bir fay tetiklenmediği sürece azalarak sönümlenir.


    Bide ramazan hoca güzel bir noktaya değinmiş yine illa bir fay tetiklenecekse bu bencede kuzey kesimdeki faylar özellikle antitetik konumdaki gümüldür fayı olur.

    Fayların yapısını daha önce burdan paylaştığımda antitek faydanda bahsetmiştim yine bilgilendirme amaçlı paylaşayım;

    antitetik fay :Bir fayın tavan veya taban bloğunda yeralan, ana faya paralel doğrultulu ancak zıt yöne eğimli daha küçük ölçekli fay.

    Sisam fayı ve gümüldür fayı nedeniyle çöken kuşadası körfezi (Graben) Sisam ve gümüldür karası (izmir) Horst’u temsil ediyor.

    Sisam fayı kuzeye eğimli (kırmızı ok) her deprem sonrası ada yükselirken deniz içindeki kuzey kesim çöküyor aynı şekilde gümüldür fayı güneye eğimli güney kesim çökerken kuzey kesim yükseliyor.

    Normal fay:Fayın bir bloğunun düşmesi(çökmesi demek)

    Ters fay:Fayın bir bloğunun yükselmesi demek,sıkışma rejimi altındaki bölgelerde ve tam gelişmiş doğrultu atımlı fay sistemlerinde fayın sıçrama yaparak farklı segmentlere ayrıldığı kesimlerde görülür.

    Doğrultu atımlı fay:Fayın bir bloğunun sağ yada sol olabilir yanal olarak gitmesi, sağ blok kayarsa sağ yanal atımlı, sol blok kayarsa sol yanal atımlı fay denir.

    2 Mal editiert, zuletzt von PergamoN ()

  • 17 agustosun en buyuk artcısı 13 eylul pzts gunu ögleden sonra olmustu..en buyuk bu deger oldu.

    Aynen öyle okul açılmıştı, öğlen 2 sularıydı 5. sınıfa gidiyordum. Marmara depreminde Bodrum'daydım.İlk depremle tanışmam oldu çok korkmuştum .Ardından Düzce geldi her şey değişti o an benim için unutamadığım 2 depremdir 5.8 ve Düzce.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Gölcük depreminin sarsıntı listesine nasıl ulaşabiliriz acaba @manasbalasyın dediği gibi anaşoktan sonra sabaha karşı bir sarsıntı olmuştu gün daha ağarmadan cam kırılmalarını çığlıkları hatırlıyorum dışarıdayken

  • Gölcük depreminin sarsıntı listesine nasıl ulaşabiliriz acaba @manasbalasyın dediği gibi anaşoktan sonra sabaha karşı bir sarsıntı olmuştu gün daha ağarmadan cam kırılmalarını çığlıkları hatırlıyorum dışarıdayken

    Sabaha karsi olmustu.gun hafif agirmisti.depremden 2 3 saat sonraydi sanirim.parktaydik.

  • Sabaha karsi olmustu.gun hafif agirmisti.depremden 2 3 saat sonraydi sanirim.parktaydik.

    Evet abi. Annemler sabah namazını kılmak için eve girmiştiler. Sallanmaya başlayınca namazı bırakıp çıkmadılar diye amcam fırça atmıştı. Ben o depremin şiddetini yüksek hatırlıyorum

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Evet abi. Annemler sabah namazını kılmak için eve girmiştiler. Sallanmaya başlayınca namazı bırakıp çıkmadılar diye amcam fırça atmıştı. Ben o depremin şiddetini yüksek hatırlıyorum

    Parkta otururken karşımızdaki 7 katlı bina iyi sallandı tüm camlar aşağı indi hatta müthiş bir uğultu olmuştu. İşte o 6 civarı bir sarsıntı vardı.

  • Arama kurtarma çalışmaları tek bir yerde var şu an.Diğer yerlerde enkaz kaldırma çalışmalarına başlanacakmış.

  • Cosismik insar verilerinde 3 bölge göze çarpıyor beklenildiği gibi sisam karasalı yükselirken en kuzey kesiminde 10cm’e yakın çökme meydana gelmiş bir değer bölge ise Aydın/incirliova kuzeyindeki bölge yer yer 5-6cm alçalmış durumda.

  • Beklenen açıklama.. benimde dediğim gibi sisam fayının kuzeybatısında kuzeydoğu/güneybatı uzanımlı 10km civarında başka bir fay daha kırılmış bulunmakda bir diğeri ise sisam karasalında 8km civarındaki kuzeybatı/güneydoğu yönlü uzanan fay (bu fay parçalı kırılıyor).. Her üçüde bağımsız faylar.


    2 Mal editiert, zuletzt von PergamoN ()