Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Cenk hoca doğruları konuşuyor, gerçekleri konuşuyor,eksiklikleri konuşuyor...20 senedir yine değişmeyen tablodan bahsediyor. İnşallah yine gerçekleri farkettiğimizde çok gec olmaz ve bilimin önemini bir gün kavrarız.

  • " devlet bana gelecek çünkü ben işimi doğru yapıyorum" , kendi kuklası olan değil işini doğru yapanı bulmalı devlet, o kadar büyük bir laf ki, çarpık eğitim sistemini, yanlış brükrasiyi, saçma liyakatsız işleri dinleyen herkesin yüzüne vurdu. Helal olsun hocam..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Cenk hoca doğruları konuşuyor, gerçekleri konuşuyor,eksiklikleri konuşuyor...20 senedir yine değişmeyen tablodan bahsediyor. İnşallah yine gerçekleri farkettiğimizde çok gec olmaz ve bilimin önemini bir gün kavrarız.

    Dünyada her şey için, maddiyat için, maneviyat için, hayat için, başarı için en hakiki yol gösterici ilimdir, fendir. İlim ve fennin dışında yol gösterici aramak gaflettir, cahilliktir, doğru yoldan sapmaktır.


    M.Kemal Atatürk


    •Ne zamandan görmüş şimdiyi boş tahmincilere inananlara en güzel cevap bu sözdür sanırım ve bilime yeterince önem vermek gerektiğinin en büyük kanıtı..

  • 'Herkesi İstanbul'a toplarsanız İstanbul'u boşaltamazsınız, Anadolu'daki fabrikaları kapatır Anadolu'yu boşaltıp İstanbul'u cazibe merkezi yaparsanız İstanbul'u boşaltamazsınız'.Cenk hocayı kaptırmayalım şu zamanda cevher değerinde bizim için

  • Dünyada her şey için, maddiyat için, maneviyat için, hayat için, başarı için en hakiki yol gösterici ilimdir, fendir. İlim ve fennin dışında yol gösterici aramak gaflettir, cahilliktir, doğru yoldan sapmaktır.


    M.Kemal Atatürk

    :hfyeni (25):

  • Tik tak tik tak saatli bomba(deprem) hemen güneyimizde bir denizin altında yatıyor. Belkide 7 sene içinde o uykusundan uyanacak. Gölcük depreminin öncesindeki yoğun sismik aktivitenin şöyle güzel bir görselleştirmesinden sonra öncü depremlere el atacağım. Bu deprem bariz bir 5-6 arası büyüklükte öncü yapıpta deprem bilimciler uyaramazlarsa onlar için vebali ağır olacak. Onları bu durumda bırakmak istemem.

  • Ana şok olmadan önce marmara denizi içerisinde büyüklüğü 6.0-6.1 e varacak olan depremler zaten olacak bunun için kimsey uyarmaya gerek yok, bu depremler ana faylara tali faylarda olacak. Tarihsel dönemde olan 270 küsur depremden sadece 38 i yıkıcı deprem dolayısıyla silivri depremi gibi depremler olacak ana şok öncesi, tarihsel döngü bunu gösteriyor..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Cenk hocanın ısrarla belirttiği ben zamanında çalışmamı yapar ve kenara çekilebilirdim fakat kamu beklentisi olmadığı halde bireysel istek ve çabayla bunları yaptım dedi. Bu bile takdir edilesi bir durum. Yaptıkları zaten müthiş.


    Yaptığı çalışmaları değerlendirecek niteliklere sahip değilim fakat kendisini takip eden gönüllü bir öğrencisi olarak konuştukları çok tutarlı ve çözüme yönelik. Sadece çalışmaları ile ilgili değil, bürokrasi gibi konularda konuştukları da buna dahil.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



    Einmal editiert, zuletzt von Vintersaga ()

  • Bu kadar onemli bir konuda bu kadar izlenen bir programda yayini yarim saat bir saat uzatmak bu kadar mi zor acaba, gerkesin agzina tikadi lafi program bitti,

    İste bu tarz programlar her deprem oldugunda degil de, vatandas bilgilenene kadar olmali, ama malesef...

    YAŞAYANLAR, ÖLÜLER BİRDE DENİZCİLER VARDIR.

  • Programı başından sonuna kadar zevkle izledim. Genel anlamda güzel bir ortamdı ve değerli bilim insanlarımızın görüşleri sayesinde İstanbul'da neler yaşanabileceğini gayet net duymuş olduk. Artık bu işin şakası yok..

  • Bomboş bir program. Cenk yaltırak denen kişi tam bir ego küpü. Üstten bakmacı, her şeyi ben bilirim havasında, her şey beden sorulur modunda. Depremle mücadele bunlara kaldıysa vay halimize. Sunucu desen o da ayrı bir alem.

    Sen git bir kendi egonun kontrolünü yaptır ne kadar boş bir cümle yazdığını oku.. adamın gram egosu yok adam tüm uzmanlardan daha iyi konuşuyor gece gündüz Marmara'ya çalışan tek kişidir kendisi kendisinden başka iyi bir deprem uzmanı tanımam.

    Einmal editiert, zuletzt von Soykan T. ()