Beiträge von Senpai

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Yorumumun tüm satırlarını size yazmadım. Uzun zamandır forumu takip eden bir üye olarak hocalarımıza gelen yersiz eleştirlere ufak bir cevap vermek içindir. Belki 3-5 kişi okur da burada ki amacın ne olduğunu anlar. Herkese iyi forumlar.

    Onu fark ettim hocam zaten benim tepkim de burada yazilanlara (trol amacli olanlar ya da isi gucu yapici degil yikici elestiri yapmak olanlara) sizinkiyle ayni ama bir de diger yonuyle dusuneyim dedim neyi yanlis yapiyoruz diye merak ettim. Yoksa ben uyumadigim surece gunun her saati gelip buraya bakiyorum kimsenin bir sey yazmadigini gorunce moralim bozuluyor. Cold.EFso ustam da, Palanci hocam ve diger tum yazilarini paylasan hocalarimin boyle devam etmelerini umuyorum hatta daha da cok yazsinlar biz de okuyalim :D

    Atmosfer işte hemşerim. Atmosfer ne derse o oluyor biz de bu bilimmezligi cozmeye çalışan modellere bakıp tahmin yürütüyoruz. Sonuç olarak genelde ne biz mutlu oluyoruz ne onlar başarılı oluyor. Bu ikisi de gerçekleşince zaten efsane yaşıyoruz

    Benlik bir sıkıntı yok zaten hatta alıp burada sirf ise iyi yanindan bakip Cold.EFso ustamin da dedigi gibi hislerimizle ve sinerjimizle sistem kovalayalim 49 senaryo kotuyse 1i iyiyse biz yine o tarihte sistem bekleyelim benlik bir sorun yok ama eskiden kalan bu forum kültürü sebebiyle de olacak ki birçok kisinin gelip kendilerince bir seylere tepki gosterdigini gordum, hatirlarsaniz eskiden belli basli kisiler olurdu cikardi tarih verirdi ve tutardi ya da tutmazdi tutmazsa linç yerdi. Ardindan dusununce ben de fark ettim kasimin sonundan beri her haftaya bir sistem bekledik ve bir sey elde edemedik.

    Sonuc olarak bana oyle geliyor ki, yanilsak bile buradaki ortamda yaptigimiz daha eglenceli en azindan kotu giden gunluk hayatimizdan kendimizi arindirip iyi senaryolar ve iyi verilerle eninde sonunda hayal bile olsa sistemler pesinde kosuyoruz. Gerceklesse ne guzel. Gerceklesmese de en azindan gun icinde isten kafami kaldirip gelip burayi okuyorum guzel insanlarin yorumlariyla dopamin salgiliyorum.

    Spam gibi olacak kusura bakmayin ama eklemek istedim, belki de amaci trollemek olmayan ama bilgisi de olmadigi ve bu isten pek anlamadigi icin bazi insanlar bu yuzden tepki gosteriyorlar nerede bu sistemler diye.

    Bu diyecegim herhangi birine hakaret amacli hatta eleştiri amacli bile degildir onu belirtmek istiyorum önce. Buradakilerin bilgisine birikimine ve analizlerine saygim sonsuz sessizce uzunca suredir takip de ederim zevk de alirim ancak kafama bir soru takiliyor. Kasimin sonlarina dogru olan surecten itibaren burada gordugumuz ve analizini yaptigimiz verilere dayanarak once kasim sonu, sonra aralik basi, ardindan aralik ortasi, sonra aralik 17-25 arasi, simdi de aralik sonu yilbasina belli basli sistemler bekleniyor. Atilan analizlere bakinca mantikli da geliyor ancak sonuc olarak baktigimizda gectigimiz donemde tum bu beklenen sistemler ne hikmetse kasim ortasindan beri haftasonuna denk gelen yagmurlu cephe sistemleri olup bitiveriyor. Burada ne hata yapiyoruz biz? Sadece olumlu verilere bakarak kendimizi mi kandiriyoruz yoksa baska bir sorun mu var neden kar beklerken kendimizi otelenen tarihlerde buluyoruz ve sonuc olarak kabaca tabirle bir ayi bastan sona parselleyip sonuc elde edemiyoruz?

    iki gündür haftasonu kar yağar mi yağmaz mi derken eriyip giden aksamki ecm guncellemesiyle neredeyse hic kalmayan yağışları unutmuşuz. ne ara doldu barajlar da kar lüksü peşindeyiz.


    siklon dedik cok derin dedik 970mb lerr inmis toplasan 10mm yağış yok istanbula.