Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Dostlar kesinlikle yanlış anlamayın, moral bozmak için demiyorum ama, 99 dan sonra ben ilk defa Marmarayı bu kadar hareketli görüyüm, inşallah tamamen hayra elametir , ama size şunu diyeceğim bu konu 1 ay içerisinde unutulacak, siz acil durum için ailenizle inşallah takibat yapmışsınızdır tüm senaryoları düşünmüşsünüzdür en başta acil durum yani deprem çantası hazırlamışsınızdır ve bu çantanın içine telsiz koymuşsunuzdur belki dikkate almıyor olabilirsiniz ama, telsiz çok ama çok önemli. Düdük, fener, uzun süreleri yiyecekler,çadır ve benzeri. İnşallah bu olacak Marmara depreminde hiç kimseye zarar gelmez.


    ''ALLAH HERKESİ KORUSUN ''


    Sağlıcakla kalın,


    Allah'a emanet.


    (İnşallah unutmazsınız sanki biraz sonra deprem olacakmışsınız gibi hazır olursunuz.)

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Elektromanyetizma ile zaten hangi fayın değil hangi bölgenin tetikleneceği anlaşılabiliyor. Yani gene tam olarak hangi fayı tetikleyeceğinin anlaşılamadığını belirtmişler. Lakin %70 korelasyon var. Bu konuya Tayvanlı ve Çinliler bayağı eğilmiş. Misal şu makale Dünkü Şili depreminde de TEC üzerinden geçerken olmuştu.

    Afrika anakarasında’da benzer oluşumlar oluyor neredeyse 0 deprem olan bölge :)

  • Devamlı önleminizi alın, önleminizi alın diye yazılar yazıyorsunuz ,hazır olun vs vs , yukarıda yazılan büyüklüklerden en küçüğü 7.2 , bunun olacağına inanıyor iseniz , bakırköyde, floryada,yada herhangi bir kıyı kesiminde oturmayın arkadaşlar, bahsedilen ve inandığınız büyüklüklerdeki depremler için hiç bir önlem alamazsınız. Deprem çantası sizi kurtarmaz.

  • peki hocam bir fayın inaktif hale gelme süresi veya koşulları var mı her fayın bir ömrü var mı

    Valla nasıl inaktif hale geliyor bende bilmiyorum biliyorum dersem yalan olur internetden araştırabilirsin ama çok çok uzun yıllar (milyonlarla) ifade ediliyor .geçince sanırım

    holosen ,kuvaterner,pleistosen dönemleri falan var .çok ayrıntılı konular bende bu işin uzmanı değilim yine belirteyim okuduklarım,araştırdıklarım kadar biliyorum

  • Devamlı önleminizi alın, önleminizi alın diye yazılar yazıyorsunuz ,hazır olun vs vs , yukarıda yazılan büyüklüklerden en küçüğü 7.2 , bunun olacağına inanıyor iseniz , bakırköyde, floryada,yada herhangi bir kıyı kesiminde oturmayın arkadaşlar, bahsedilen ve inandığınız büyüklüklerdeki depremler için hiç bir önlem alamazsınız. Deprem çantası sizi kurtarmaz.


    Marmara'da olan 7.4 gölücük depreminde, deprem çantası sayesinde fener ile sos yaparak, telsiz ile haber sağlayarak kaç kişi kurtuldu haberin var mı senin ?


    Tartışma ortamı yaratmak için sormuyorum sadece cevabını merak ediyorum? neye dayanarak söyledin.

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Adalar fayı kırılırsa bu 2'ye ayrılma olayı Osmangazi Köprüsünde de olabilir mi acaba ? Fay hattı tam ortasından geçiyor :/.

  • Cold.EFso hocam, adamin biri Arabistandan peygamberin ayak bastigi yerlerden 1.5 ton kum getirmiş. Kilosunu istanbul deprem bolgesi dye 4500 tl ye diger sehirlerde 5500 tl ye satiyorum. Alın evinize serpin dünya batsa eviniz dimdik ayakta kalir.kazancin bir bolumunu bagisilcam söz. Diye twitt atmis. ...Bu insanlara ne demeli simdi....

  • Marmara'da olan 7.4 gölücük depreminde, deprem çantası sayesinde fener ile sos yaparak, telsiz ile haber sağlayarak kaç kişi kurtuldu haberin var mı senin ?


    Tartışma ortamı yaratmak için sormuyorum sadece cevabını merak ediyorum? neye dayanarak söyledin.

    Kaç kişi ? Oturduğun bina çökmeyecek arkadaş. Ben kumar oynamayı sevmem, sen seviyorsan o başka .... Ayrıca 7.4 veya 7.6 lık depremden sonra, sahil kesiminde seni kurtarmaya gelecekler mi sanıyorsun? Yada geldiklerinde, kurtarılacak bir bina görecekler mi? Çantanıza koyduğunuz şeylerin su geçirmez olmasına dikkat edin ozaman ( sahil kesimi için konuşuyorum )

    2 Mal editiert, zuletzt von Oxal ()

  • Oxal tabi ki her binanın çökme riski var dediğin gibi kıyı şeridinin dahada var. Bende riske girmeyi sevmem, benim sadece orada belirtmek istediğim illaki deprem çantası bir katkı sağlar nede olsa önlem alın dedim, bunu sadece bende demedim, tüm arama kurtarma Afad ve benzeri de diyor, sıkıntı yok.


    Kendine iyi bak.


    Hayırlı akşamlar.

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • peki hocam bir fayın inaktif hale gelme süresi veya koşulları var mı her fayın bir ömrü var mı

    Bildigim kadariyla inaktif olabilmesi icin o fayda enerji birikimini engelleyecek baska bir fay kiriginin olusmasi gerekiyor. Kuzeyanadolu fay hatti yaklasik 12 milyon yil once erzincandan kirilmaya basliyor 4.5 milyon yil once cinarcikta kollara ayriliyor ve bu kollar arasinda bolum zamanla acilarak cokuyor bu nedenle nedenle once marmara golu olusuyor daha sonra bu surec devam ettigi icin marmara genisliyerek deniz haline geliyor ve 1 milyon yil once kirilma canakkaleyi gecerek yunanistana dogru devam ediyor. Bu nedenle karadenizin ust tarafi yani avrasya plakasi sabit oldugu icin sadece anadolu plakasi hareket ettiginden artik o fayda enerji birikmiyor tum gerilim kuzey anadolu fayinda oluyor. O fay uzerinde ortalama olarak 5 - 7 milyon yil once tum enerji birikimi bitmis ve onun yerini kuzey anadolu fayi almistir. Kuzey anadolu fayi da ilerlemeye devam etmektedir. 5-10 milyon yil icinde yunanistanida gecicektir.

  • PergamoN  Ilker Gunebakan hocalarım 1855 yılında Bursa'da büyük bir deprem olmuş. 7.5 büyüklüğünde sanırsam bu hangi fay oluyor? Daha önce veya sonra kayıtlarda kırılma mevcut mu? Olası marmara depremi ile bu fayın tetiklenme ihtimali var mı? Bursa'da allah korusun bayadır sessiz.


    Çok fazla detay bilgiye sahip olmasam da, Bursa deprem(leri) KAF hattının Kuzey kolu üzerinde oluyor.

    Bu fay hattı neredeyse tüm bursa ilini de kapsayan bir segment.

    Bana kalırsa, tüm segmentlerin kırıldığı bir Marmara depremi, bu segmenti de etkileyecektir.

    Sonuçta bu segment de KAF hattının bir uzantısı.


    İlaveten Uludağ volkanik bir yapı. Eğer Uludağ zamanında püskürdüyse, şu an da pasif bile olsa

    magma hareketlerinin yeryüzüne en yakın olduğu bir lokasyon ve KAF ile beraber, bu magm dinamikleri de

    denkleme dahil olabilir.


    Bursa'nın bir diğer sorunu da zemin problemi. Dedem'ler göç sonrası Bursa'ya geldikleri için,

    son 15-20 yıla kadar hep bir bağımız oldu. Dedemlerin anlattığı bostanlar, domates tarlaları

    olan yerler şimdi yüksek katlı binalar ile dolu. Ama burada zemin deprem sonucu oluşacak

    hareketlerle sıvılaşacak, üzerindeki binalar da ciddi hasar alacaktır.


    Olayı sadece fay hatları olarak değil, zemin, yapılaşma, yapı kalitesi olarak da düşünmek gerekli.

  • Ilker Gunebakan hocam cevap için teşekkürler. Bursa ili zemin olarak çok kötü. Her yer bataklıkmış zamanında dedem öyle anlatır. Bursa'nın en gözde ilçesi nilüfer eskiden full bataklık, çamurmuş. Beleşe verirler arsaları almazlarmış. Şimdi ise Bursa'nın en pahalı siteleri, evleri orada. Oranın en iyi evi bile allah korusun bir büyük depremde sıkıntı yaşayabilir.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞