Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • resim paylaşamıyorum bi sıkıntı var niyese bende

    Neyse merak eden girip okusun .

    Diyeceğim cenk hoca’da kendi haritasının eksik olduğunu kabullenmiş ilk çözümlemede kendi haritasındaki fayla uygun çözüm verince o fayda meydana geldiğine emindi.

    Artçı dağılımın normal olmadığını dile getirmiştim nitekim ramazan demirtaş’ın çalışma arkadaşı afad’dan recai feyiz kartal 2.bir çözümleme çıkarmıştı .DKB-BGD Sol yanal Atım bileşenli ters faylanma bu çözümleme güncel haritaların hiç birinde fay olarak gözükmüyor.

    En yeni haritalardan biri olan 26.500km kesitle çizilen cenk yaltırak /murat şahin’in haritası dahil

    Marmaradaki faylanma hala bilinmiyor...


    Paylaşılmış

    Einmal editiert, zuletzt von PergamoN ()

  • AFAD da bilmiyor hangi fayda olduğunu henüz. ( Depremin hangi faydan kaynaklandığı yapılacak ayrıntılı sismolojik ve saha çalışmaları ile belirlenecektir ) bunu not düşmüşler. :/

    Havanın değiştiğini haber veren genç uzuvlar değildir, bunu önce yaşlı kemikler sezerler.

  • Deprem sığ. 40-50 km lik fay olsa gozukmezmiydi ? Kimbilir belkide kumburgaz fayinda olmustur.

    1-Kumburgaz fayıyla ne yön ne mekanizma olarak uyuşuyor (2 çözümdede) ters faylanma vermemesi lazımdı. Bu arada kırılan fayın uzunluğu 10-15km arası birşey yoğun artçı dağılım 13km’de sonlanıyor.


    2-Ana segmentlerinde tam olarak bilinmediğine inanmak istemiyorum..


    3-Bana kalırsa bölgede ana segmentler hariç bu faya benzer sıkışmaya bağlı birden fazla ters faylanma mevcut

  • yalnız şunu söylemek isterim forumda deprem bildirim konusunda azçok bilgisi olan arkadaşlar silivri depreminden önce marmarada hareketlenme olduğunu söylüyorlardı daha sonra 4.6 ve 5.8 lik depremler oldu keşke yanılsalardı ama oldu bu forumu takip etmek üyesi olmak bile bence büyük bir şans bizler için takibe devam iyiki varsın forum bize lazımsın:)

  • E-DEvlet sitesindeki zemin haritasında inceleyince bizim sokağın PGA değeri 0,306g çıktı, yer Rumelihisar üstü. (orta riskli değer sanırım) Değer 0.1-0.6 arasında haritada.


    Eski oturduğum florya ise 0,476 daha çok riskli gibi.


    Şu anda oturduğum bina sanırım 30 yaşında, bitişik nizam. Sağdan ve soldan yaslandığımız binalar ise 99 sonrası yapılmış.


    İnccelediğim kadarı ile herhangi bir sıva çatlağı ya da dökülme tespit edemedim, bugün bodrum'a inmeyi düşünüyorum incelemek için.

  • Link atabilirmisiniz bende bakayım

    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

  • Bunun linkini atabilir misin bende öğrenmek istiyorum

  • Erdek in kuzeyinden Şarköy e dogru ve Adalar dan batıya doğru NO2 çıkşı olmaya başladı.

    https://www.windy.com/tr/-Azot…0.506,28.422,9,i:pressure

    Bu NO2 havayı kirleten fabrikalardan egzozlardan çıkan bir gaz. Kuzeyli rüzgar estiğinde Marmara'da toplanıyor.

    https://onedio.com/haber/istan…lda-yuzde-50-artti-644407

    Online radon gazı ölçümü lazım deniz tabanındaki o da çok masraflı ve lojistik olarak zor bir iş.

  • Bazen aklıma şu da geliyor

    7.4 binaları yıprattı doğru

    Ama en çürük olan binalar da ayıklandı

    Eğer Şehirlere nispeten uzak bir noktada deprem olursa ve bu deprem 6.5’u geçmezse biraz daha ucuz atlatmaz mıyız diyorum. ( 6.5 neden olmasın , illa 7 ve üstü neden bekleniyor, orda uzlaşı yok)

    Bu sefer de derinlik ,mesafe, deprem süresi, fayın karakteri, dalga şekilleri vb bin tane faktör işin içine girecek , Allah gecinden versin

  • Bazen aklıma şu da geliyor

    7.4 binaları yıprattı doğru

    Ama en çürük olan binalar da ayıklandı

    Eğer Şehirlere nispeten uzak bir noktada deprem olursa ve bu deprem 6.5’u geçmezse biraz daha ucuz atlatmaz mıyız diyorum. ( 6.5 neden olmasın , illa 7 ve üstü neden bekleniyor, orda uzlaşı yok)

    Bu sefer de derinlik ,mesafe, deprem süresi, fayın karakteri, dalga şekilleri vb bin tane faktör işin içine girecek , Allah gecinden versin

    marmara zonu yilda 1.8 ila 2.4 cm arasinda batiya dogru ilerliyor. Son deprem 1766 yilinda oldugunu var sayarsak 253 yil yapiyor ortalama 2 cm alirsak toplamda 5 metrelik bir atim soz konusu buda minimum 7.2 lik bir deprem demek bu depremin buyuklugu. Birde yanal atilimli faylarin ivmesi dalma batma zonlarina gore cok daha yusektir. Yani japonyadaki 9 Buyuklugundeki bir depremin siddeti 10 olurken marmaradiki 7.6 lik bir depremin siddeti 10 lari bulabiliyor. Cunku kirilma cok daha hizli gerceklesiyor. Malesef bu veriler dogrultusunda 7.2 nin altinda bir deprem olmasi cok dusuk bir olasilik.