Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • kizil kahinin tweetlerini okudum. Duru goru diye degisik degisik seyler var. Sozde gelecegi gorebiliyorlar. Bu kisilerin coguda cinlerin esiri olanlar. Buda onlardan biri. Kisaca ramazan hocanin davetine katilamaz cunku bilimsel bir yani yok.tamamen buyu ruya cinlerden bilgi alma vs gibi seyler.

  • kizil kahinin tweetlerini okudum. Duru goru diye degisik degisik seyler var. Sozde gelecegi gorebiliyorlar. Bu kisilerin coguda cinlerin esiri olanlar. Buda onlardan biri. Kisaca ramazan hocanin davetine katilamaz cunku bilimsel bir yani yok.tamamen buyu ruya cinlerden bilgi alma vs gibi seyler.

    Evet hocam bence de.

  • Tebrikler PergamoN hocam

    Başarılarınızın devamını dilerim

    Yerin altını ön görebilmek gökyüzünden çok daha zordur

    Marmara depremiyle ilgili yer , büyüklük ve zaman konusunda şartları biraz zorlayıp insiyatif alırsanız zirveye epey yaklaşırsınız

    Birşey öngördüğüm yok görmem imkansızda.


    Demek istediğim bu sözde tahmincilerin birçoğu

    zaten microaktive olan bir bölgede deprem bekliyor o bölgeden deprem beklemekden doğal birşey yok 10 yer sayarlar 1’i tutar (birden fazlada tutabilir) Ooo adam biliyor olur.

    Deprem konusunda 0 bilgisi olan halkımızda bir umut kurtulurum umuduyla bu şarlataların ağzından çıkacak 2 kelimeye bakıyor. Prim vermeyin bu şahıslara günümüz teknolojisinde bir depremin lokasyonunu ve büyüklüğünü bilebilmemiz mümkün değil. Bu saydığım yerlerden biri belkide önümüzdeki ay-yıllarda daha büyük yıkıcı bir deprem yaşayacak.


    Ama bunu ne ben nede sözde tahmincilerin hiçbiri Bilemeyecek... özellike ramazan hocanın bahsettiği gibi gün-ay-yıl olarak bilmek imkansız değil imkansız ötesi

    Bilinebilecek olsa emin olun japonya çoktan kullanmaya başlamıştı :)

  • Hava_Forum , Vehbi hocalarım,


    Riskli bina tespiti işlemini Çevre Şehircilik İl Müdürlükleri yapıyor. Belediyeyle bir protokol falan imzalayıp yetki verdilerse bilemiyorum. Gitmeden önce bir telefon açıp sorun bence . Diğer bir konu riski tespiti için idare genelde lisanslı şirketlere yönlendiriyor. Ücreti de siz ödüyorsunuz.maliyetini söylerler zaten. M2'ye göre hesaplanıyor.


    Yalnız birkaç kritik nokta var. Bana kalırsa ilk iş, kat malikleri ile görüşüp anlaşın. Bina riskli çıkarsa inşaat şirketi ile anlaşmak için 3/2 çoğunluk gerekiyor. Güçlendirme projesi içinde 5/4 gerekiyor(Bu oran değişti mi emin değilim) . Başvuruyu herhangi bir kat maliki yapabiliyor.

    Bina riskli çıkarsa 60 gün içinde yıkılması gerekiyor. Bunun geri dönüşü yok. İdare gelir binayı mühürler, sakinleri de çıkartır. Bu sebeple kat maliklerinin anlaşmış olması önemli. Diyelim anlaşamadınız. Yıkım gerçekleşmedi. O zaman, idare kendisi yıkıyor. Ve yıkım ücretini kat maliklerinden talep ediyor. Yada tapuya yıkım bedeli kadar ipotek koyuyor. bina riskli ama ben güçlendiririm derseniz. 60 gün içinde(belki ek süre veriyorlardır) yapının güçlendirmeye uygun olduğunun teknik bir raporla kanıtlanması , projelerinin hazırlanması ve inşaat ruhsatının alınması gerekiyor.

    Kira yardımı 18 ay ödeniyor ve uzatma mümkün değil. Yıkım ve inşaat için kredi faiz desteği veriliyor. yıllık bazda %4 olabilir ama emin değilim. Sorulmalı.

    Bence bu işe girişilirken, kat malikleriyle konuşulurken,inşaat şirketleri ile de görüşülmeli. Büyük maliyetlerden bahsediyoruz. Güvenilir firmalarla durum konuşulmalı. Sonra bina riskli çıkar , malikler anlaşamaz yada inşaat firması kaçar vs ortada kalmak var. Diğer türlü de depremde ortada kalmak var,onun korkusu var. Vatandaşın böyle bir ikilemde kalması da hak değil ama ne diyelim.

  • 13 Mart 1992 tarihinde yerel saatle 19:18'de Türkiye'de Erzincan ilinin güneydoğusunda Richter ölçeğine göre Mw 6.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde 653 kişi öldü, 6702 bina hasar gördü veya yıkıldı (Şekil 1). Erzincan’da can kaybına ve maddi hasara neden olan deprem, Erzurum ve Bingöl’de ise maddi hasara sebep oldu. Kamu binalarının da hasar görmesi yardım çalışmalarını yavaşlattı. Yapıların birçoğunun 1939 Erzincan Depremi sonrası 1940’ta çıkarılan deprem yönetmeliğine uygun yapılmadığı anlaşıldı. Türkiye’de felaketzedeler için birçok yardım kampanyası düzenlendi.

    Erzincan şehrinde 6.6 büyüklüğünde bir depreme göre fazla hasar olmuştur, bunun nedenlerinden biri şehrin alüvyon üzerinde kurulmuş olmasıdır. Bu tür zeminin deprem açısından sakıncalı olduğu bilinmektedir. Jeolojik ve sismolojik veriler, 13 Mart 1992 depreminin havzanın kuzeyinden geçen ve batıda Davarlı köyü ile doğuda Tanyeri arasında kalan Kuzey Anadolu fayının 29 km derinlikte, 45 km lik bir segmentini yırttığını göstermektedir. Bu yırtılan kesim, 26 Aralık 1939 Erzincan deprem (M=7.9) kırığının en doğu kısmına karşılık gelmektedir.

    Deprem, odak derinliğinin çok fazla olması ve havzada oldukça kalın gevşek bir sedimantasyonun olması nedeniyle yüzeyde belirgin bir faylanma oluşturmamıştır. Kırıklar, genellikle süreksiz, birkaç yüz metre uzunlukta ve sismik sarsma ile meydana gelmiş ikincil oturma kırıkları şeklinde gelişmişlerdir (Demirtaş, R.).

  • hocam hepinize merhaba,


    Twitter da birde şöyle bir hesap mevcut, mutlaka bir çoğunuz biliyorsunuzdur, benim bunu buraya yazmamın sebebi sizin görüşlerinizi merak ettiğimdendir, bilgisi olan hocalarım yorumlarsa çok memnun olurum.


    YAŞAYANLAR, ÖLÜLER BİRDE DENİZCİLER VARDIR.

  • Marmara depremi bazılarının beklediği gibi erken gelmezse, mesela 8 yıl sonra bugün hala deprem olmamış olsa , neler konuşurduk acaba , bu bilinç düzeyi devam eder mi , deprem yine unutulur mu merak ediyorum?

    Gerçi artık kısa zamana çok daha fazla hava olayı , sosyal olay, siyasi askeri olaylar sığdığı gibi nedense yer hareketleri karakteri de kısa zamana sığıyor

    Belki de 8 yıl sonra harika bir icat gelişir

    Örneğin yerin altını gösteren süper kameralar , yerin altına inebilen örümcekvari aygıtlar , yada sismik gelişmelerden yerin aklını okuyan yazılımlar yada erken uyarı sistemlerinin pratikleşmesi gibi ..


    Yada Belki de umutsuzluk bunları yazdırdı

    Her gün deprem korkusu insanı yıpratıyor

    Einmal editiert, zuletzt von Cold.EFso ()

  • Cold.EFso hocam marmara depremi beklendiği gibi gelecek süresini şuan bile bilemiyoruz ancak biz çabuk unutan bir toplumuz, bu 5.8 aslında iyi oldu bazı şeyleri hatırladık, zararın neresinden dönülse kardır demeliyiz herkes hemde.. Dua edelim ki beklenen deprem biraz geciksin ve biz bazı önlemleri alabilelim..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • her sey unutulur unutma her sey unutulur..maalesef dunyanin kanunu bu..bu hem iyi hemde kotu bir sey..her hangi bir aksilik olmazsa,1 hafta bile surmez hava olaylarimiz yine 1.onceligimiz olacaktir.

  • Cold.EFso

    Toplumumuzda hep var unutmak ama sanki bu deprem sonrası biraz faaliyet var hem yönetim kademesinde hem toplum olarak. Yani ne yalan söyliyeyim okulların kontrol edilmesi ve hızlı şekilde çözüm odaklı karar alınması bile bende bir umut ışığı yaktı. İnşallah bu paniğin sebep olduğu bilinçlenme sönmeden iyi şeyler yapılır tüm şehirde. Hem yapısal hem çevresel..

  • Ilker Gunebakan hocam son ışığını alamadığım veriler yüzünden depremin tam lokasyonunu bilemedim (sözde tahmincilerin ağzı) meksika değilde 150-200km güneyde El salvador’da gerçekleşmiş.

    Ama ben bildim sayıyorum nede olsa orasıda cocos plakası etkisi altında :)

    5dfd851d.png

    O bölgeden asıl hareketin gelmediğini düşünüyorum nedense hala çok aktif :/

    Einmal editiert, zuletzt von PergamoN ()

  • Ilker Gunebakan hocam son ışığını alamadığım veriler yüzünden depremin tam lokasyonunu bilemedim (sözde tahmincilerin ağzı) meksika değilde 150-200km güneyde El salvador’da gerçekleşmiş.

    Ama ben bildim sayıyorum nede olsa orasıda cocos plakası etkisi altında :)

    5dfd851d.png

    O bölgeden asıl hareketin gelmediğini düşünüyorum nedense hala çok aktif :/

    Sorun yok, neticede yerküre üstünde oldu. Tahmin tuttu 👍👍😀👍


    Ama bu arada ben de hala Alaska bekliyorum ve Peru.

    Bakalim ne olacak 😃