Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Marmara denizindeki artçılar Ana hattın ne kadar gergin olduğunu gözler önüne seriyor bence .

    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

  • Marmara Denizindeki deprem sayısı daha çok Silivri açıklarından büyük deprem beklendiği yer bu fayın doğusundaki yer ve depremler o yönde ilerliyor gerçekten yüreğim agzimda bekliyorum izmirde:/:whistling:

  • Arkadaşlar hiç kimsenin, hiç bir hocanın profesörün söylediği de yüzde yüz doğru diye bir şey yok. Hepsi çeşitli değerlendirmelerle kendi şahsi kanaatlerini ifade ediyorlar. Ve çeşitli senaryolar üretiliyor. Ama gezegenin işleyişi bunların hiç birine uymak zorunda değil. Dolayısıyla ortak kanı şu büyük bir deprem bekleniyor. Ve görünen o ki bu çok uzak değil. Bu deprem bence Marmara’nın sismik suskunluğunu bozmuştur ve 99’dan sonra Marmara’daki en büyük depremi yaşadık. Dolayısıyla tetikleme yapabilir mi yapabilir, öncü olabilir mi elbette olabilir aynı şekilde olmayadabilir. Ne vakti konusunda ne de başka bir konuda kesin bir şey asla söylenemez. Bu olayı da paranoya haline getirip kendimizi yormayalım. Bekleyip görelim.

  • Bridgefy isminde bir uygulama var arkadaşlar belki bilmeyenler vardır Bluetooth baglantısıyla konuşabiliyorsunuz bu uygulamada.

    Bence indirip yükleyebilirsiniz hatlarda bir sorun oldugunda işe yarıyacaktır.

  • Anladığım kadarıyla bir çok kardeşimizin yaşı küçük ve ilk defa böyle bir deprem yaşamışlar.

    Bunu dillendirmeleri kadar doğal birşey yok bu zamana kadar konuşulmadığı, ABARTILMAdığı hata konuşun kardeşim sürekli konuşun deprem çıkmasın aklınızın bir köşesinden unutmayın bu meret’i ,unuttuğunuz an hazırlıksız vurur.

    Ama en azından bu sayfada gereksiz bilgi paylaşımından kaçınmaya çalışalım ,yoksa bu sayfada paylaşılan önemli bilgiler arada kaynıyor

    Nedir bu gereksiz bilgiler,paylaşımlar;

    1-Her olan küçük depremi buradan paylaşmayın

    5.8M’lik bir depremin özellikle sıkışmaya bağlı ters faylanma çözümü veren bir fay’ın artçıları değil 1-2 gün haftalarca (azalarak)sürebilir bu üstündeki gerilmeyle doğru orantılı değişir üzerindeki gerilmeyide az çok herkes anlamıştır herhalde artık..

    2- Şu kişi şu saat’de 2gün sonra 1 ay içinde vb. deprem olacak dedi paylaşmayın (gerçekden önemli kişilikler hariç ki bu kişiler böyle birşey yapmaz) Günümüz teknolojisinde deprem kestirimi (olacağı zamanı) bilmek imkansız , sadece depremin yapabileceklerini ve olası risk hakkında bilgi sahibi olabiliyorsun.

    3-kısa kısa sık paylaşım yerine söylemek istediklerinizi tek bir mesajla iletmeye çalışın.



    Hala öncümü,tetiklermi tartışması yapılıyor BİLEMİYORUZ. Cenk hoca’nın deyimiyle olası değil olacak deprem-ler söz konusu iken şuan başlanmış olması gereken çalışmalara başlandımı?

    5.8m’lik bir deprem değil şiddetli richter ölçeğine göre orta şiddetli bir deprem bile değil neredeyse

    Bu depremin bugün cuma vakti gerçekleştiğini varsayın 5.8’de cami minaresi yıkıldı belkide can kaybı olacakdı, Ilker Gunebakan hocam kırsal kesimlerin yapı stoğundan endişe duyduğunu dile getirirken aynı olayları dün istanbulda gördük ve bu deprem karasalda değil açıkta meydana geldi. Bu sonuç kırsal kesimden farkının olmadığını gösterir büyük depremin sonuçları umarım vahim olmaz yoksa altından kalkmamız çok zor.

    Bu uyarı depreminin gerçekleşmesi açıkcası iyi oldu en azından halk farkına vardı değişen birşeyler olacakmı hep birlikte göreceğiz.

  • aynen katiliyorum.2 lik depremi bile buraya yazmanin anlami ne.aletler bile zor saptiyor.hele hele 3 luk depremde evimiz catlati yok catirdadi vs vs gibi yazip show yapanlarda oldu..yani geyik konusu olamaz deprem.tabiki katilimci olalim ama gereksiz cumlelerle degil.

    Einmal editiert, zuletzt von divane ()

  • beni en cok korkutan adalarin ordan gecen fay. Cok yakin. Etkisi azalmadan direk karaya ulasacak.


    Deprem konusunda cok cahil biri oldugumuda bu depremle ogrenmis oldum. Yarin deprem cantasi hazirlayacagim. Bir yerden baslamak lazim.

  • beni en cok korkutan adalarin ordan gecen fay. Cok yakin. Etkisi azalmadan direk karaya ulasacak.


    Deprem konusunda cok cahil biri oldugumuda bu depremle ogrenmis oldum. Yarin deprem cantasi hazirlayacagim. Bir yerden baslamak lazim.

    Dünkü depremden sonra direk hazırladım ben hocam düdük zor buldum millet düdükleri bitirmiş heryerde

  • Dr. Süha ÖZDEN enerji sondajının etkisi olmadığını söylüyor.

    İngilizce seviyem yetersiz olduğu için okuyamadım, fakat sondajların depreme etkisi çok dolaylıdır. Gereksiz abartıya böyle bir günde gerçekten gerek yok. Zaten halihazırda önüne gelen firmaya ya da şahısa bu izni vermiyorlar. TPAO’nun ne yaptığının farkında olduğunu düşünüyorum.

    Türkçe kaynakta var. Petrol -D.gaz çıkarıldıktan sonra gaz-atık su basıldığı için dolaylı bir etkisi var ve yeraltındaki basıncı arttırdığı için fayların hareketliliği daha da artıyor olabilir.

    http://www.bilimgenc.tubitak.gov.tr/makale/yapay-depremler

    GSP Saturn Ocak ayında faaliyete başlıyor. Son depremin 12 km kuzeyinde.

    https://haberturk.com/botas-in…-ye-geldi-2300407-ekonomi

    Bence burada Marmara Denizinde deprem datası olarak geçen sene ile bu sene karşılaştırılmalı. Şubat ayından beri M.Denizinde 3+ deprem olmayan ay yoktu neredeyse.

    İngiltere-Blackpool'da daha yeni bu yüzden sondajlar durdurulmuştu.

    https://earthquakes.bgs.ac.uk/…BlackpoolEarthquakes.html

    https://metro.co.uk/2019/08/22…recorded-so-far-10611561/

  • Hava_Forum Hocam benim de en korktuğum yer orası kıyıya çok yakın Tuzla da oturuyorum bende fay çok yakın ama dinlediğim deprem uzmanı adalar fayın da deprem olmayacağı düşüncesin de hakkımız da hayırlısı olsun

    La Galibe İllallah

  • GSP Saturn 10 aydır çalışmalarını güneyleyerek devam ettiriyor. Silivrideydi yani görüyorum hep