Ege bölgesi denizli
Posts by Hardy55
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
En Düşük》13.7°
En Yüksek》19.4°
-
Ege Bölgesi Denizli
-
Kurban Bayramımız Mübarek Olsun Allah Yaptığımız İbadetleri Kabul Etsin
-
Cumadan itibaren denize girilirmi sizce dostlar.
Hocam hava uygun olurda denizi bilemem hala soğuktur
-
En Düşük》23.2
En Yüksek》36.8
-
Güneydoğu Anadolu Diyarbakır
-
Uzun zaman sonra orda bir deprem faaliyeti gördüm
-
En Düşük》13.4°
En Yüksek》18.5°
-
Girit civarı 6 büyüklüğünde deprem bildirimi geldi
-
Belli bir korelasyon yok,yakın tarihli aletsel dönem bazı örnekler ;
Sivrice depremi 6.8Mw (16yıl)
Narlı (2023 depremi ilk kırılma) 6.8Mw (11yıl)
Gökçeada açıkları (saroz) 6.9Mw (11yıl)
Bu depremlerin hiç birinde 6.2Mw görülmedi yalnız etkisi tartışılır.En büyük deprem 5.9Mw sivrice depremiydiHocam bir sorum var 99 depreminin kırıldığı yerde ne zaman kandilli haritasına baksam belki ben göremiyorum ama hiç deprem görmüyorum mikro depremcik bile rast gelmedim sebebi nedir
-
Hocam MATAM sayfasını takip edebilirsiniz birde bu var https://x.com/cyaltirakpost kendi sayfasından da bir şey yazarsa ben ya da diğer arkadaşlar genellikle buraya atıyor
Çok teşekkür ederim hocam
-
Ben Naci hocayı da takip etmiyorum hocam şu anda Marmara'da faylar konusunda çağ atlatan İTÜ de harika bir ekiple aktif çalışan Cenk Yaltırak'ı takip etmenizi öneririm diğerlerinin hepsi emekli oldu artık
Cenk hoca twitter da hesabı gizliydi göremiyorum ki hocam
-
doğuya stres aktarımının olduğu zaten bilinen bir şeydi sorun o değil sorun adamın Marmara ile ilgili bilim camiasında onay görmüş hiç bir araştırması, çalışması olmadan konuşabiliyor olması az önce Narsil hocamın dediği gibi 350 km fay gerek dedi 7.2 için yani bu adamın akıl sağlığından şüphe duyuyorum ben şahsen artık
Şener hoca ile naci hocanın fikir ayrılığı acaba fayın tek bir hat olup olmaması mı biri faybtek hat diyor diğeri parça parça bence bir kanalın ikisini de alıp program yapması lazım anca öyle fikir sahibi oluruz
-
Naci görürün de açıklamaları paylaştı hava forum
Burda bilimsel falan diyorlar da sener hoca da rüyasını anlatmıyo arkadaşlar kendi bilgisini söylüyor 1999 depreminden sonra doğuda olmasını bekleyen tek tük kişilerden biri adamı küçük görmeyin
-
Hocam 99 depremi ivme değerleri haritasına göre ; merkez üssü 264 görünüyor ama doğusu 407 -480 değerleri gözüküyor.
Merkez üssü daha az değerlerin göstermesi normal mi ?
Bi yerde dinlemiştim suan unuttum bazı uzmanlar doğudan batıya aktarıldığını söylüyor ama dinlediğim kişi marmara da 1912 1999 olmak üzere depremin doğuya doğru kaydığını söylüyor nitekim hemn arkasından olan 1999 düzce ver 2022 düzce depremlerin örnek gösteriyor bunka alakası var mı
-
Tuzla'da depremden kısa süre sonra olan 5 küsürlük artçı dışında hiçbirini hissetmedim, çoğunda da uzanıyor veya oturuyordum. Sanırım merkez üssüne uzaklık ve fayın kırılma doğrultusu sebebiyle bu tarafta pek hissedilmiyor.
Tuzlanın neresi hocam
-
Hissettim ama tam anlayamadım psikolojik sandım
-
nasıl 3.7 ya
20.21 de ki 3.7 hocam yeni olan 4.3
-
en son 5.3 dışında hiçbir artçıyı hissetmedim valla.
Ben onu da hissetmedim evdeydim sadace ana depremi hissettim genelde avrupa hissediyor galiba