İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Arkadaşlar bundan sonra mümkünse sıcaklık rekoru kuracağımız senaryoları paylaşın lütfen özellikle Thomas55 arkadaşımıza büyük iş düşüyor. Bir zamanlar delinin birinin dediği gibi sinerjiyi bozmuyoruz o Afrika gelecek 8)

  • Arkadaşlar bundan sonra mümkünse sıcaklık rekoru kuracağımız senaryoları paylaşın lütfen özellikle Thomas55 arkadaşımıza büyük iş düşüyor. Bir zamanlar delinin birinin dediği gibi sinerjiyi bozmuyoruz o Afrika gelecek 8)

    Soğuk senaryo kalmadi zaten hocam🤣😉

  • Herkese selamlar.


    Geçen hafta sizlere umutların azaldığından bahsetmiştim. Her zamanki gibi sıcak olan ihtimal gerçekleşti. Geçen günlerde sosyal medya hesaplarında da bahsettiğimiz gibi İstanbul'da kar için şartlar bitmiş gözüküyor. Mart ayında diyelim ki sistem ihtimali çıktı bu durum bize yaramaz. 2022'de saf olarak Sibirya'dan gelen Aybar Sisteminde ekstrem koşullar olmuştu. Ekstrem koşullar olmasına rağmen gündüz vakti ciddi erimeler meydana geliyordu. O yüzden bu sene için ciddi sistem ihtimali bitmiştir diyebiliriz. Son güncel verileri incelediğimizde de zaten kalan sürecin bırakın mevsim normallerinde olmasını mevsim normallerin yaklaşık olarak 5-10'derece üstüne çıkması olası gözüküyor. Bu durumda gündüz sıcaklıklarının 15-20 dereceleri bulması demek.


    Diagramme GEFS


    Açık söylemek gerekirse son yılların en kötü kışını tamamlamış oluyoruz diyebilirim. Kışın yağışlarımız elbette iyiydi bu yandan sıkıntı yok ama bu yağışlarımızın büyük çoğunluğunu Kasım-Aralık ayında aldık. Ocak ayının ilk yarısı da bir nebze yağışlarımızı aldık ama ondan sonra süreç bizim için iyi gitmedi.


    rrwt-0610-nh-tmp.png


    Önümüzde ki günler havalar ısınmaya devam edecek Jet akımlarından Afrika üzerinden gelecek olan sıcak hava dalgasını görüyorsunuz.


    Jetstream Forecast


    İyi hafta sonları herkese.

  • Kar yağmayacaksa kuru soğuk kadar gereksiz bir şey yok. Açık hava etkinliklerini baltaliyor eve hapis ediyor. Durumu iyi olmayanların enerji bütçesini arttırıyor vs. Kar tabii ki barajlara yer altı sularına katkı sağlardı ama olmadı. Bundan sonra ara ara soğuklar olacaktır tabii ki. Ortalama yağışlar ile dahi yaza güzel şekilde giriş yaparız. Sezon boyunca umutlu şekilde yorum yapan takip eden herkesin emeğine sağlık.

  • Elhamdülillah içim karardı

    Zaten diyagramlarda da -10 civarında senaryo kalmadı

    Dükkanı kapatma zamanı geldi

  • İlk cemre 2 gün sonra havaya düşüyor, kapan cemrelerse kısa aralıklarla düşecek.

    Eski inanışlara göre cemre sonrası kar yapmaz, yapan kar etkili olmaz.


    Şu an düz hesap %75 baraj doluluğumuz var. Bahar sonuna doğru %90 sınırında veya biraz daha üstünde doluluk yakalarsak yazın sıkıntı olmaz.


    2024-25 kar yağışı akgezenlerle gelsin. Kara kule yıkılacak gibi yağsın. Kuzey güneye göçmek dışında çare bulamasın.