Beiträge von MeteoMeraklisi
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Sanırım Bot saldırısı var Forumda
-
Sanırım Bot saldırısı var Forumda
-
-
Bence soğuk bir atak bekleyeceksek tam olarak bu 20 Kasımdan sonra olacak gibi duruyor 9 kasımdan itibaren kutup girdabının hızlı bir şekilde toparlanması görülüyor şuan ki verilere göre bu durum kış için olumlu bir sinyal kasım arlaık başlarına doğru 40M/S - 50M/S ye kadar rüzgarlar güçlensin bir zayılama da daha güçlü soğuk kuzeyden ülkemizi etkiliyebilir. Ayın 15 inden sonra özellikle kuzeyimizi takip edelim derim.


Katılıyorum
-
Yoğun bir yağmur var trafik kilitlenmez inşallah
-
Mobeselere göre şehrin kuzeyinde ciddi yağış var
-
Mobeselere göre şehrin kuzeyinde ciddi yağış var
-
Esenyurt'ta güzel yağıyor şuan
-
Bu radar görüntüsü aslında bana yakın vadede yaşadığımız bir sistemi andırıyor onun kadar sıkıntılı olmasa da güzel yağış alırız gibi günün devamında
-
Allah Rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah tüm Amatör meteoroloji camiasının başı sağolsun
-
Selamlar herkese. Bir konuda kendi düşüncemi söyleyeceğim. Farklı düşünenler mutlaka olacaktır ama ben forumda birlik, beraberlik ve tat göremiyorum son zamanlarda. Bir süre öncesinde hadi dedik sezon henüz gelmedi falan. Şuan model paylaşımı olsun, veri takibi olsun bana sanki ittire ittire zorla yapılıyor gibi geliyor. Bölge sorumluları, tahminci ve yazarlarımızdan şahsım adına memnunum ve laf etmiyorum. Bu işin hakkını veriyor çoğu. Dert yandığım şey birlik görememem.
Şuna da değinmek istiyorum. Birden gidenler oldu. Ne bir açıklama, ne de geçerli bir sebep ortada yokken gitti bu kişiler. Adaletten bahsetmek istiyorsak burada herkes eşit olmalı ve aynı muameleyi görmeli. Sevdiğimiz veya sevmediğimiz biri olsun farketmez, bunu sorgulamalıyız. Arkadaşlık-dostluk başka liyakat işleri başka. Yüceltme işini dostluğa göre değil liyakata göre yapalım her zaman. Doğru olan bence bu. Son olarak, benim kimseyle şahsi bir problemim yok. Bana doğru gelenleri yazıya dökmek istedim. Biraz sitem niteliğinde oldu ama olsun. Herkese iyi akşamlar, meteorolojiyi her gün daha çok sevdiğimiz günler diliyorum.
Aslında Forumun bu hale gelmesinde çok sebep olduğunu düşünüyorum
1- Forum kültürü yıllar içinde iyice zayıfladı herşey daha çok sosyal medyaya kaydı bu da eski samimi ortamları bitirdi.
2- bu yıl gene maşallah hareketli havalarımız var ama bu yılı çıkarırsak özellikle son birkaç yıldır süregelen kar kuraklığı ve diğer hava olaylarındaki azalmalar insanlarda hava durumu takibi hevesi bırakmadı bu da aktifliği düşürdü.
3- Forumun içinde yıllardır bulunan üyelerimizde yaş olarak büyümüş iş güç sahibi olmuş olabilir bu durumda yine aktifliği düşüren bir başka neden
4- Forumda ki anlaşmazlıklar vb üyelerin küsüp gitmesine yönetimin şeffaf olmaması Forumdaki Adalet ortamının azalmasına neden oluyor.
Daha çok sebebi vardır da aklıma gelmiyor cidden
-
Tüm Havaforum Ailesine tekrardan merhabalar konuya devam etme kararı aldım müsait oldukça kısa veya uzun tahminler yapmayı düşünüyorum önümüzde 2 adet Soğuk hava dalgası var ilki 5-6 Kasım'da 2. Dalga 8 Kasım'da olacak şekilde bu sistemlerle beraber yurdumuzda 850 Hpa soğuklarında kritik bir seviye olan 0 izotermi altı bu sezon İlk kez yurdumuza girmiş olacak son çıkan GFS öğlen güncellemesi tahmini bu şekilde diğer modellerde bu sistemleri doğrular nitelikte farklı şekillerde olsalarda
Bu Soğuk hava dalgası ile özellikle Karadenizde 1000 rakım üzeri noktalar ve Doğu Anadolu Bölgesinde geniş bir alanda sezonun İlk kar yağışı düşecek gibi görünüyor Ecmvf ve Ukmo Yağacak kar tahminleri aşağıdaki gibi
Not: Ukmo Sanırım 500 Hpa soğuklarının sertliğinden dolayı kıyılara bile Graupel ihtimali görmüş Karadeniz için son gün bu duruma tekrar bakmak gerekebilir şimdilik düşük bir ihtimal olarak duruyor.
Bu sistemler sonrasına şimdilik girmiyorum bu sezon genellikle haftalık veya kısa vadeli tahminler ile ilerlemekte fayda var
-
White Tiger28 hocam hayırlı olsun yeni göreviniz
-
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun! 🇹🇷🇹🇷🇹🇷
-
Kasım 2023 v2 mi yoksa
Sonrası da 2024 kışı gibi olacaksa gelmesin gerek yok
-
Haber vermek istedim bundan sonra Forumda eskisi kadar aktif olmayacağım kötü birşey yok merak etmeyin kendi kişisel hedeflerime ulaşmak ve projelerine daha çok vakit ayırmak için bu ayrılığa (Tam ayrılık da denmez aslında yine müsait anlarda foruma girer mesajları okur önemli birşey olduğunda yazarım) karar verdim herkese iyi forumlar dilerim ayrıca kırdığım üzdüğüm varsa hepinizden özür dilerim.
Bu arada ben Meteomeraklisiyim isim ve Profil fotoğrafı değişikliği yaptım tanımadıysanız.
-
-
GFS Ai önümüzdeki haftaki sistemi yine geçenki sistemler gibi tehlikeli hale getirmeye başlamış diğer modellerde henüz böyle bir emare yok ama takip edilmeli yine de
-
Çok faydalı bir konu olmuş elinize emeğinize sağlık