İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Gem controlden guzel bir deneme aralik ayinin ikinci yarısı için bakalım bu tarz denemeler ilerki guncellemelerde de devam edecek mi😉

    Çok gerçekçi bir sinoptik. Sevindim açıkçası bu tarz bir görüntü görünce. Rusya'ya ve Kuzey Avrupayı etkileyen ve etkileyecek olan Y.B tahminimizden hızılı bir şekilde doğuya kayacak gibi duruyor. Dolayısı ile bu hareket esnasında Azor yükselişe geçerken bize doğru bir koridor açılacak ve üzerimizi A.B oturacaktır. Kaderimiz bu A.B ne kadar derinleşecek ve haraket yönü nasıl olacak. Önümüzdeki hafta sonu artık modellerde benzer oluşumlar görmek lazım. Açıkçası şu ara dönemide çöpe atmamak lazım. El Nino dönemi olmasa yağış almamız zordu ama fark ettiyseniz Akdeniz ve Ege üzerinden irili ve ufaklı yağışlı sistemler akacak bu ara dönemde. Aralık ayında kar öncesi tam olması gereken bir ara dönem.

  • Diagramme ensemble ECMWF/CEP

    11-15 arasını mümkün olduğu kadar ayaz sis pus olarak almalı , yaprakların dökülüş hızının arttığına tanıklık etmeli , yer ve deniz suyu seviyesinin iyice soğumaya başladığına ve mümkünse enverziyon yardımıyla kel alaka soğuklar ve elbette yoğun sis görmeye başlamalıyız ki kabak gibi görünen ikinci sistem girişimini okkalı olarak alalım ve ❄️her rakımda ⛄️görelim ( inşaallah)

  • 20sinden sonra 2016 aralık kıvamında sistem alabiliriz belki

    Efsane bir yağıştı.


    Lokasyon nişantaşı:

    Çocuğun doktor kontrolü vardı, o zaman 2 yaşında.

    Doktora girdiğimizde hava çok soğuk değildi, hele hele kar soğukları hiç yok gibiydi.

    Muayene sırası beklerken dışarıda hafiften kar başladı, şaşırdık.

    Doktordan çıktık, trafik felç. Gıdım gıdım ilerliyoruz.

    Ev Beylikdüzü bölgesinde, nasıl gideceğiz diye düşünüyoruz.

    Yaklaşık 2 saat sonrasında Nişantaşını Beşiktaş'a bağlayan yoldan dönmüş, e-5'e bağlanmak için Topağacı yokuşundan çıkıyorduk.

    O arada çocuk acıkıyor, mama vermemiz lazım. Mama için sıcak su yok. Sağlı sollu her yer bina, herkes camlarda. Bir evin camından bakan bi teyze vardı onu gözüme kestirdim gittim durumu anlattım, Allah razı olsun baya bi malzeme verdi bize. Hatta trafik çözülene kadar evimizde kalın gibisinden nazikçe davette bile bulunmuştu.


    6 saatlik mücadele sonrası kendimizi Taksim divan otele zor bela atmıştık. Otelde yer bulunca düşünmeden parasına bile bakmadan girdik.

    Sonraki gün yollar büyük oranda temizlenmişti, 1 saatin altında bir sürede Beylikdüzü tarafına ulaşmıştık.


    2016 kar yağışında bu şekilde bir anımız oluşmuş oldu.

  • yok o kadar kuvvetli sistemi kastetmedim 2017 kışındaki 2016 aralık ayını kastettim -9-10la vurkaç gelen gece dek yapıp sabah ince örtü bırakan sistemleri kastettim

  • İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk