Atmosferi Anlama Gayretleri ; Tele-bağlantı Sirkülasyon denklemleri

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Öncelikle sizi sükunete davet etmek durumundayım hocam.

    Gayet nazik bir tavırla benim garibime giden bir durumu dile getirdim.

    Hayır yükseleceksek beraber yükselelim.

    Siz tahminci yorumcu vs pozisyonundasiniz.

    Ne yapmamızı istersiniz.

    Tahminler harika yorumlar müthiş falan mı demeliyim.

    Ya da sizin tabirinizle güzel keyfiniz ne denmesini ister ?

    Bilelim de onları diyelim...

  • Cold.EFso yeri burası mı bilmiyorum bu sorunun ama. Bir gerçek var ki küresel ısınma ve iklim değişikliği günden güne dahada belirgin bir hal almaya başlıyor. Geçmişte yaşadığımız ekstrem kış olayları var .Sorum şu hocam iklim değişikliği ile birlikte yaz aylarda ekstrem hava olayları yaşıyoruz bazen peki bu ekstrem hava olayları kış aylarında ekstrem koşulların ilerleyen yıllarda yasanma ihtimali nedir sizce.

  • Hocam cahilliğime verin ama bu tarih skalası bana garip geldi.

    12 14 Ocak 20 Ocak 27-31 Ocak 31-2 Şubat neredeyse önümüzdeki 25 günün her biri parsellenmis gibi yorumladım.

    40 yaşında 19 senesini matematiğe adamış olan benim LGS sınavında 20 matematik sorusu var demem gibi durmuş sanki.

    Bir matematik hocasi olarak olasilik kavramindan yola çıkarak uretilmis bir fikir. Sayfayi geçmisten bu gune okursanız anlarsiniz bence sayin öğretmenim

  • Cold.EFso yeri burası mı bilmiyorum bu sorunun ama. Bir gerçek var ki küresel ısınma ve iklim değişikliği günden güne dahada belirgin bir hal almaya başlıyor. Geçmişte yaşadığımız ekstrem kış olayları var .Sorum şu hocam iklim değişikliği ile birlikte yaz aylarda ekstrem hava olayları yaşıyoruz bazen peki bu ekstrem hava olayları kış aylarında ekstrem koşulların ilerleyen yıllarda yasanma ihtimali nedir sizce.

    Cevabını kışın devamında göreceğiz hep beraber inşaallah , yeter ki ayağımıza şer fitne ve hasetlik bulaşmasın

  • Bir matematik hocasi olarak olasilik kavramindan yola çıkarak uretilmis bir fikir. Sayfayi geçmisten bu gune okursanız anlarsiniz bence sayin öğretmenim

    Sayfayi uzun zamandir takip ediyorum ve anladığım şu.

    Kasımdan beri her hafta ihtimaller konuşuldu.

    Aralık geçti Ocak geldi.

    Ocak gidecek Şubat Mart gelecek geç kış ihtimali de olacak yine bu sayfanın adı geçen seneki gibi.

    Güzel üslubunuz için teşekkür ediyorum bu arada.

    Hava durumundan anladığım pek söylenemez sadece nazar-ı dikkatimi celbeden bir durum gozlemleyip dile getirdim güzel keyfim ne isterseye döndü iş.

    Sağlık olsun.

  • E zaten atmosferde kesinlik olmadığı için ihtimalleri konuşmaktan başka çare kalmıyor ki :)

    Keşke öyle bi şans olsa da sistem kaçacak korkusu olmadan rahatça sistem gününü beklesek

  • Sayin hocam bir olasılıktir hava olaylari bazi verirler ile analiz edilir bir fikre varılır. Bazen matematikte işlemi doğru yaptığımı düşünürüz ama farkli sonuc çıkar. Tahmin yapilir ama bilimden önce verende Allah alanda.

  • Cold.EFso blizzard diyen siz miydiniz yoksa baskasi mi emin olamadim ama ukmo son saat bu sekilde. Istanbul ogle saati ortalama 0 derecelerde.

    Tabiki benim :hfyeni (29):

    Türkiye’de Blizzard kelimesini en çok kullanan açık ara benim yıllardır, bayılıyorum kelimeye tınısına ve anlamına

    Blizzard ihtimali var hala masada

    Ull sık izobar hattı çeker gibi görünüyor en azından 8-10 saat ( yüzde 30-35 ihtimal)

  • Sıcak havalar Fatih hocamı da bunaltmış.Sistem kovalıyor:))İkinizinde tavrını,tarzını,kalitesini bilen biri olarak.Arabulucuk yapmaya geldim:))

  • Çok şey derim de dünkü saldırılar canımı sıktı hocam maalesef hiç heves bırakmadılar ….

    Son yorumlarım geçerliliğini koruyor diye not düşeyim

    Hocam takmayın biz sizi biliyoruz ve sizin gibi degerli kar sevdalılarının yorumlarina ihtiyacimiz var👍

  • Maalesef ülke olarak son dönemlerde meyve veren ağaç taşlanır misali doğru iş yapan,yapmaya çalışan bir şekilde gölgelenmeye çalışılıyor,Cold_Efso hocam hiç takma işine odaklan sadece bu ülkenin senin gibi insanlara ihtiyacı var,bitmez bunlar,tecrübeyle sabit..

  • Bizde bu sayfada yorum yaptık,yorum okuduk takip yaptık,fikir aldık.Burda tutmuş,tutmamış bir emek var.

    Dediğim gibi fatih hocamı severim.Kendi düşencesi ile bir eleştirisini dile getirmiş diye düşünmek istiyorum ve öyle inanıyorum.

    Fatih hocamı tenzih ederek söylüyorum kendisinin samimiyetine her zaman kefilim ama bu işi Madem siz bu kadar biliyordunuz ve Cold.EFso nun fikirlerinin karşısındaydınız niye bir kelam etmediniz.

    Bir görüş bildirmediniz.Tek bir analizinizi görmedik.Bizim burda bir söz vardır “herkes sürsün kendi bisikletini”

    …Kraldan çok kralcık yapmanın lüzümü yok.İkiside değerli kardeşlerimizdir.Araya girip işi körüklemenin manası yok.

  • Ocak sonunda sistem bekliyorsaniz cok rahat olun cunku ben ulke sinirlari disinda olacagim yaklasik 3 haftaligina :hfyeni (18): Butun sistemler iner o surec icerisinde.

    İnşallah efsane gelir o sırada :) şaka bir yana hayırlı yolculuklar 👍

  • Tebrik etmek bu işin doğasında ne kadar varsa eleştirmek de bu işin o kadar doğasında.

    Adam ağızdan tek bir kötü söz çıkmadan eleştirisini dile getirmiş ne bu saldırı ne bu kin biraz yapıcı biraz anlayışlı olalım arkadaşlar Allah aşkına.