Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Depremin medyaya ilk haber olmaya başladığı dakikalar. Dakika 16'da Malatya'daki bir gazeteci bağlanıyor. O an canlı izlerken donup kalmıştım.



  • Deprem’den 1 gün önce İslahiye’ye gelmiştim. Atanmıştım. İlk mesaime İslahiye’de başlayacaktım. Heyecanlıydım gece uyuyamamıştım. 3’tü uyuduğumda sonra o uğultuya ve sallantıya uyandım. Bağırışlar yıkılan binaların sesleri üstümüze düşen moloz parçaları, hiçbir şey gitmiyor aklımızdan. Sanki yine o andayım o günlerdim. Allah kimseye böyle bir şey yaşatmasın.


    Vefat eden mesai arkadaşlarımın, ailelerinin, tüm vatandaşlarımızın, mekanı cennet olsun inşallah

  • Forumda girmek istemediğim tek başlık burası . Hem bizi bekleyen sonu hem eski acıları görüp , elimizden hiç bir şey gelmedi ve gelmiyor diye üzüldüğüm bir başlık. Allah depremde vefat eden herkese rahmet eylesin , mekanları cennet olsun. En zoru da geride kalanlara , Allah sabır ve dayanma gücü versin .

    • Offizieller Beitrag

    Tarih 6 şubat 2023, Cumhuriyet tarihimizin en büyük depremi ve hemen arkasından yine çok büyük bir deprem ve 10 ilimiz binlerce insanımız onbinlerce yaralımız..

    O sabah telefonumu uçuş modundan alıp açtığımda saat 7 ye geliyordu, wp gruplarından biri çok aktifti uyku sersemi göz ucuyla 7.7 yi görünce eyvah dedim, eşim benim tepkime ne oldu deyince, çok büyük bir deprem, çok canımızı gitti büyük çok büyük, Allah yardımcımız olsun demiştim, hiçbir haber ve yazı okumadan sadece ülkemdeki depremselliği bilerek ve bölgedeki durumu düşünerek bu yorumu yapmıştım. Yanılmayı çok isterdim ama maalesef on binlerce canımız gitti çok büyük maddi ve manevi zarar gördük ülkece..


    Şimdi 4-5 sayfa depremin üzüntüsünü yaşayan ve kalpleri üzgün canları yanmış üyelerin yazılarını görüp daha da hüzünlendim, neredeyse bir çoğu Allahım bir daha böyle acı yaşatma diye de sona bir dua eklemiş. Maalesef yaşayacağız buna emin olabilirsiniz, ülkemizde deprem gerçeğini kabullenmeyen bir halk ve yönetimler varken, 99 depremini yaşadıktan sonra 25 yılda belirgin hiçbir iyileştirme yapılmadığı, depreme dayanıklı binalar yapılmadığı rant uğruna insan canının hiçe sayıldığı bir ortam varken., bilimin ortaya koydukları ortadayken yaklaşık 30-35 milyon insanımızın malum marmara depremini kurbanlık koyun gibi beklediğini söylediğimizde sanırım abartmış olmayacağız. Kahramanmaraş depremi bağıra bağıra geldi, şimdi de marmara depremi ben geliyorum diye bağırıyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun..

  • Geçen seneye ait unutamadıgım en kötü şey, zifiri karanlıkta imdat çığlıklarını olan videoydu. İnsanların çaresizce haykırışlarını ölene kadar da unutamayacağım.

    O sesleri canlı canlı duydum. Birçoğunda elimden hiçbir şey gelmedi. Elimden hiçbir şey gelmediği için o yağmurda o soğukta orada olduğum belli olmasın diye ayakkabımı çıkardım. Sessiz sessiz gittim oradan. Ses verirsem buradayim dersem nasıl yardım edeceğim ? O kadar utandım ki o gün kendimden . Keske ben de enkaz altında kalsaydım da böyle şeyler yaşamasaydım dedim içimden. Saat 4 e geliyor. Birazdan sevdiğim insanlar son nefesini verecek bir anda . Ne olduğunu anlamadan, ne oluyor bile diyemeden... Çok zor bir gece yaşıyorum sanki dış dünyayla bağlantım yokmuş gibi. Sanki deprem yarın olacak da biliyormuşum ama kimseye bir şey söyleyemiyormuşum gibi. Ne desem boş ne desem anlamsız. Hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza allahtan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun inşallah.

  • Asrın felaketi olan 6 Şubat depreminin 1. yılı. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, geride kalan insanlarımıza sabırlar diliyorum. Allah tekrarlarını göstermesin inşallah.


    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • 1 sene geçti üzerinden. Bazı olaylar için dün gibi denir ya hani, bu olay için onu diyemiyorum. Özellikle ilk zamanlar zaman geçmiyor gibiydi . Gördüklerimi, yaşananları ve duygularımı buraya sığdıramam bu yüzden başka bir konudan konuşacağım. Bahsetmek istediğim maalesef bizi bekleyen bir Marmara depremi var. Bunun için önlem insanlara söylenerek değil zorla yaptırılmalı. Evi, binası problemli insanlara acil konteyner ulaştırılmalı ve problemli binaların hepsi baştan yapılmalı ( henüz deprem bölgesinde enkazlar, ağır hasarlı yapılar temizlenmemişken nasıl olacak bilmiyorum). Buna gücümüz yeter diye düşünüyorum çünkü bu yapılmazsa daha ağır sonuçlar bekliyor bizi. Kaçacak yer yok, deprem geliyorum demez değil, deprem geliyorum der.

  • Allah bir daha yaşatmasın. Kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımızın mekanı cennet olsun. 1 sene su gibi akıp geçti.

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Binlerce kişi son kez akşam yemeği yedi... Binlerce kişi son kez birbirlerine iyi geceler dedi...

    Depremin daha 10. saniyesinde yıkılan binalarda ve daha depremin sadece 1. dakikasında binlerce kişiyi maalesef kaybettik...

    ...


    1939 Erzincan Depremi'nde de böyleydi...

    1999 İzmit Depremi'nde de böyleydi...

    2023 Kahramanmaraş Depremleri'nde de böyleydi...

    Deprem ülkesi olmamıza rağmen geçen onca seneye rağmen hiçbir şeyin değişmediğini görüyoruz...

    Bu depremleri Unutmadık ve Unutamadık ve de Asla Unutmamalıydık fakat bu depremlerden sonra görüyoruz ki depremler için artık bırakın önlem almayı bile, 3 ay sonra bu depremlerin etkilediği şehirler dışında "deprem gerçeği" çoktan unutulmuştu.


    Kahramanmaraş depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Yakınlarına ve geride kalanlara başsağlığı ve sabır diliyorum.


    Bunları ne kadar üzülerek yazsam da, maalesef bir sonraki Asrın Felaketi sayılacak büyük Marmara Deprem(ler)ine karşı bu depremlerden ders çıkarmalı ve unutmamalıydık fakat yazdığım gibi çoktan unuttuk bile ve ülkemizin en ölümcül depremi olacak Marmara Deprem(ler)ine hiç hazır olmadığımızı gördük...

  • Ne yazayım canlar... Baş sağlığı mi dileyim.?

    Ne yazayım dostlar... Bir daha olmamasını mi dileyim?

    Ne edeyim ben ne edeyim? Maraş depremini yaşamadım ama o bölgeden gelen bir sürü ogrencim var. Onların gözlerine bakarken, bugunku acıya rağmen, mutlu olmaya cabalamalarina mi alkış tutayım? Bunu beceremeyip gün boyu hüzünlü gezeni mi teselli edeyim? Psikolojisi bozulmuş RAM'a sevkedilen ogrencimi mi gozetleyeyim?


    Acıyı yaşayan bilir? Ya acıya ortak olmaya çalışanlarin çaresizliği!


    Hayatimizin en büyük sinavini maalesef ki sadece 1 gün hatırlayarak geçiriyoruz.


    Kim bilir belki bizi tanımayan insanlarda bir gün arkamızdan ( unutulacak) yas tutacak.


    Dur demek lazım bu düzene ama nasıl???


    Yine de tek dilek, tek umut, tek dua... Yüce rabbim birdaha bu acıları yasatmasin...

  • 1 sene içinde deprem riski olan bölgelerde önlemler alındı mı? HAYIR.

    Depremden sonra deprem bilinci oluştu mu? HAYIR.


    Deprem yine olacak belki İstanbul belki Kocaeli belki İzmir... sonuç olarak yine on binlerce canımız gidecek peki önlem alacak mıyız? HAYIR.

    6 Şubat 2023 depreminde hayatını kaybeden herkese Allah Rahmet Eylesin...

  • Hocam ms 521. 7.5 yazıyor burası sismik boşluk mu yoksa geçen sene burası komple o büyük depremlerle kırıldı mı

    Kırıldı 1822 depremi kesinlikle amanos segmentinde değil ÖDF segmentlerinden birinde ,DAF düzensiz deprem davranışı içeriyor özellikle Kahramanmaraş kesişim noktasından itibaren kuzey ile güney arasında ciddi bir deformasyon farkıda var.

    Kırılma Narlı fayında başladığı için episantr her depremde olduğu gibi Narlı fayında gözüküyor onunda ayrı çözümünü fonksiyonladılar deprem Narlı fayıyla sınırlı kalsaydı büyüklük 7.0M olacaktı.

  • Kırıldı 1822 depremi kesinlikle amanos segmentinde değil ÖDF segmentlerinden birinde ,DAF düzensiz deprem davranışı içeriyor özellikle Kahramanmaraş kesişim noktasından itibaren kuzey ile güney arasında ciddi bir deformasyon farkıda var.

    Kırılma Narlı fayında başladığı için episantr her depremde olduğu gibi Narlı fayında gözüküyor onunda ayrı çözümünü fonksiyonladılar deprem Narlı fayıyla sınırlı kalsaydı büyüklük 7.0M olacaktı.

    Hocam Suriye’ye doğru uzanan idlip hamah tarafındaki fay 7 civarı deprem üretebilir diyorlar doğru mu burası sismik boşlukmuş eğer böyle bir şey olursa Hatay buraya yakın orta ağır hasarlı evler duman olur hocam

  • Hocam Suriye’ye doğru uzanan idlip hamah tarafındaki fay 7 civarı deprem üretebilir diyorlar doğru mu burası sismik boşlukmuş eğer böyle bir şey olursa Hatay buraya yakın orta ağır hasarlı evler duman olur hocam

    Kahramanmaraş depremleri buraya stres transfer etmiş midir birde zafer burnu sismik boşluğuna stres yüklenmiş midir Columb stres verileri ne diyor bu duruma