Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 1756 Saros segmentinde ki hareketliliği gördükçe semaya açıyorum ellerimi mikro hareketliliğe lüzum yok tedirgin ediyor. Marmara depremleri gözlemlediğim kadarıyla mikro hareketlilik olmadan bağımsız oluyor genelde. Sadece Silivri bağıra bağıra gelmişti resmen.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Ahben Sonel Ama eski binalar, ama yeniler yıkılmadı falan. Yeni bir atasözü olması lazım lügatta artık. " Amalarla başlayan tüm cümlelerin a... ". Hatası günahı vebali olanlar bile ya susuyor ya da suçluluk psikolojisinden daha çok sağa sola tükürecek tonda yüksek perdeden saydırıyor. Gel gelelim millet bi kulp bir makyaj arama çabasında anlamsız bir şekilde. Memati'nin sözü geliyor aklıma. "Bu duruş para ile olmuyor be gülüm. O kadar çok soğukta paltosuz gezdik ki içimiz dik dışımız eğik kaldı" diye. İç dış eğikleşme sendromu yaşıyoruz.

  • Teşekkürler hocam eline sağlık.

  • Tarih Saat Enlem(N) Boylam(E) Derinlik(km) MD ML Mw Yer Çözüm Niteliği
    2023.03.06 07:57:33 38.9700 41.0550 5.0 -.- 4.0 4.1 SOLHAN (BINGOL) İlksel

    Code
    2023.03.06 07:57:33  38.9700   41.0550        5.0      -.-  4.0  4.1   SOLHAN (BINGOL)                                   İlksel

    :huh: artçı mı bu hocam ?

  • Bu sabah Bingöl ve Malatya'da 4.1 ve 4 şiddetinde depremler oldu.Bingöl işaret veriyor sanki bölge adeta ateş üstünde kimse rahat uyumuyor.

    malatya doğanşehir ve bingöl solhan son 1 haftadır 4 şiddetinde depremler üretiyor. Hangi fay acaba ?

  • Katılmıyorum, Ülkemiz deprem ülkesi, 99'dan beri tek bir hazırlığımız olmadı, Asıl tokat o zaman vurulmuştu ama aklımız başımıza gelmedi , Keza Maraş bölgesinde birikmiş enerji vardı ve bilim adamları,uzmanlar o bölgeye yoğunlaşmışlardı, Şimdi Marmara ve Bingöl civarını söylüyorlar, Ama biz napıyoruz ? Kocaman bir SIFIR. Sen Fay hattı üzerine yap eski yapıları,ovaların üzerine yap deniz kumundan evleri sonra afet oldu binlerce ölü var , Gerçekten göz göre göre öldü millet, Devlet depremden önce azıcık ilgilenseydi oralarla şuan bu kadar afet olmazdı. Herşeyiyle çok geri bir ülkeyiz. Hala içimde acı var hala içim yanıyor.

  • Bu adamlar Marmara'yı ne kadar hazırladı peki depreme?7.2-7.3'luk deprem bile bu bölgede Hatay'ı mumla aratır.Gecelim bu işleri,yok çok büyüktü falan.Basbaya ne bir düzgün hazırlık var,ne de doğru düzgün kentsel dönüşüm var.Binalarin çoğunu yenilemelerini beklemek tabi ki haksızlık olur.Ulkemizin yapı stoğunun çoğunluğu hala kötü çünkü.Kendik bölgem için konuşursam ilk kentsel dönüşüm burada başladı Türkiye'de.10 yılda hedeflenenin yüzde 10'u bile gerçekleşmedi.

  • Bu adamlar Marmara'yı ne kadar hazırladı peki depreme?7.2-7.3'luk deprem bile bu bölgede Hatay'ı mumla aratır.Gecelim bu işleri,yok çok büyüktü falan.Basbaya ne bir düzgün hazırlık var,ne de doğru düzgün kentsel dönüşüm var.Binalarin çoğunu yenilemelerini beklemek tabi ki haksızlık olur.Ulkemizin yapı stoğunun çoğunluğu hala kötü çünkü.Kendik bölgem için konuşursam ilk kentsel dönüşüm burada başladı Türkiye'de.10 yılda hedeflenenin yüzde 10'u bile gerçekleşmedi.

    Çünkü varsa yoksa rant. Zeytinburnu sahile tam sıfır olarak 3 4 tane gokdelen dikmişler ya. Bu nasıl bir akıl tutulması. 99 depreminden sonra İstanbulda deprem olacağı bariz belli.,Tek birtane hazırlık goren olmadı. Millette bunu görmezden geldi tabiki. Çok acı sonuçlar çıkacak, çok ocak sonecek.. Yazık çok yazık ...

    • Offizieller Beitrag

    Söylenilenler anlaşılmadı herhalde, eksikler üzerine değil gelen afet üzerine konuşuyoruz. Burada zaten eksikler üzerine defalarca yazıldı çizildi. Gelen depremde en üst sınırından geldi. Geçin bunları demekle olmuyor sen 0.6 g beklediğin yerde deprem 1g yapıyorsa burada ekstra bir durum vardır. Hatta bazı yerlerde 1.7 g var..


    Bunlar çalınan demirin yapılan koordinasyonsuzlukların, depreme hazırsızlıkların, kanunsuz çarpık yapılaşmanın üstünü örtmek için söylenen şeyler değil, olayın bilimsel yönüyle yapılan açıklamadır benim ki tekrar belirtmiş olayım..

  • Code
    2023.03.06 12:27:30  40.4138   25.9540       13.7      -.-  2.1  -.-   SAROS KORFEZI (EGE DENIZI)                        İlksel

    Hocam bu kadar ufak depremleri paylaşmaya gerek yok bence. Gören bir sıkıntı var zannedebilir, endişe ettirmeye gerek yok.

  • Hocam bu kadar ufak depremleri paylaşmaya gerek yok bence. Gören bir sıkıntı var zannedebilir, endişe ettirmeye gerek yok.

    Hocam Saros körfezi sıkıntılı olduğundan paylaşıyorum dünden beri mikro aktivite var 10'a yakın deprem oldu ve oradaki segment 1756'dan beri kırılmayı bekliyor takip edilmesi gerek bence oradaki hareketlilik. 1912 Ganos ve 2014 Gökçeada depremleri de oraya stres aktardı baya.