Alakası yok, 99 yılında hazırladıkları sismik boşluk haritasında zaten 6 şubat depremlerine neden olan (çardak hariç) fay sismik boşluk olarak görünüyordu ve sürekli olarak bölgedeki hazırlık evresi depremler olarak bahsediyordu. siz meseleyi tamamen yanlış anlıyor ve yorumluyorsunuz. sürekli korku pompalanmasını istiyorsanız o ayrı. şuan mesela sismik boşluk olarak bekleyen yerler var. sürekli olarak hatırlatın mesela insanlara " filanca yerde 7+ deprem bekliyorum " diye, ne değişecek? yani uzun uzun yazmak istemiyorum da kusura bakmayın ama tamamiyle bilimden uzak yorumunuz.
Bilim insanı eyvallah biz bilimine bir şey demiyoruz ama adam gereksiz rehavet veriyor. 2022de attığı twitin ekran görüntüsünü atıyorum adam 7-8 şiddetinde deprem olmayacak Maraşta yazdı ama Maraşta tam olarak 7.8-7.9 oldu.
Dedikleri %100 olacak diye birşey yok ancak Ramazan hoca boş konuşmaz, mutlaka verilerle destekler. Paleosismolojide saygın ve görüşleri çok kıymetli bir insan. Ömrünü fay kazılarında tüketmiş biri. Kendisini neredeyse 10 yıldır tanıyorum ve yanıldığını ya da yanılttığına şahit olmadım.
İnsanları gereksiz yere rehavete sürüklüyor. Elazığ depremi sonrası Malatya ve Maraş için korkmaya gerek yok tarzında twitler atmıştı. Sonuç ortada. Ayrıca kendi görüşlerinden çok başka bilim insanlarını eleştirmek için uğraşıyor
Malatyada Elazığda ve daha çok yerde don buz ve kardan dolayı meyve ağaçlarında büyük zarar oluşmuş durumda. Değişen iklim şartlarını da düşünerek çiftçiliğin yeniden değerlendirilmesi gerekir bence misal Malatya kayısı için uygun iklime sahip değil çiftçi ya bu riski göze alıp tedbir alacak ya da bu yıl olduğu gibi büyük zararlar görecek.
Kar yağan illerdeki arkadaşlarımız şimdiden iyi eğlenceler Mardin Kızıltepe ile ilgili son bi bilgi alabilir miyim. Olumsuzsa o haberlere de alışığız çekinmeyin