Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Kusursuz bir sistem için tüm altyapıyı oluştırmadık mı.Öncü sistemse öncü sistem.Soğuma ise soğuma.Don,buz,kırağı.Ne ararsan.Dağlarımız desen buz deposu.Baba sistemden önce de neyi beklerdik biz.Tabiki ”Kemikısıtan”😂 Önümüzdeki süreçte de onu yaşayacağız.Daha ne diyelim,ne yapalım kardeşim.”Tutup rotasını 2000 km kaydırıp,getirecek gücümüz de yok..Nasip der otururuz:)

  • ulan bakmicam diyorum biti diyorum bu saaten sonra bi cacaik olmaz .. kahretsin yine donup donup bakiyorum su modelere bizdeki bu kar sevdasi ne olacak.

  • kuzeyin_oglu Ümit. Muaazzam bir kısa vade değişimi geldi Gfs den. 120 saatte bambaşka bir sinoptik çıktı karsımıza. Sanki 300 saat değişimi gibi.

    Ama ben iki gündür sinoptiklere bakarken bir tuhaflık seziyorum.

    Sanki birşeyler ters gidiyor. Olağan akışa karşı, akıntıya kürek çeker gibi.

    Bak alttaki resme.


    Basınçlardan dolayı oluşan hakim rüzgar yönlerini beyazla çizdim. Kırmızı çizgiler alçak basıncın gidebileceği hareket alanları.

    Mor oklar ise, gidemeyeceği alanlar.

    Fakat ne hikmetse, ab, bu akşam gidemeyeceği yere gitmeyi başardı. Buyur.


    Ben bu gidişata inanmıyorum.

    Ve diyorum ki, güclü olmayabilir ama, sistem modelin gösterdiğinden yakın vadede. Bunu yarın öbürgün modellerde görebiliriz.

    Sen ne dersin bu işe

  • DoquKaradeniz28 tayfunum benim gördüğüm modeller henüz bir sinoptik oturtmuş değil.Kaç gündür modellerde Kısa vade de can sıkıcı detaylar gelişse de orta ve uzun vadede bizim istediğimiz atlantik deseni ve azor iskandinav işbirliğine giriştiklerini de görebiliyoruz.Mesela sabah beraber attığımız sinoptikler çok iyi fikirdi.Aha akşam bambaşka.indexler daha erken olabilir diyor modeller ayrı telden çalıyor.Modellere bakılırsa yaz da gelebilir.Hani derdik ya ortalık toz duman.Ama benim ULL beklentim devam:))

  • Gönlünden ton geçiyorsa oda olur bana sıkıntı yapmaz🤣🤣

    Tonmu sen çayın kilosu kaçpara bilmiyonmu abdullah hocam fındıktan bile pahallı 😄 modeller zaten s.ç mış ortalık sessiz şubat şubatlığı yapar dedik oda ocaktan beter olacak gibi duruyor artık şu kış biran önce bitsede şu kısır döngüden kurtulalım diyesi geliyor insanın.

  • Tonmu sen çayın kilosu kaçpara bilmiyonmu abdullah hocam fındıktan bile pahallı 😄 modeller zaten s.ç mış ortalık sessiz şubat şubatlığı yapar dedik oda ocaktan beter olacak gibi duruyor artık şu kış biran önce bitsede şu kısır döngüden kurtulalım diyesi geliyor insanın.

    Vay be.Bölge konumuzun en pozitif adamını da yedi modeller:))

  • Tonmu sen çayın kilosu kaçpara bilmiyonmu abdullah hocam fındıktan bile pahallı 😄 modeller zaten s.ç mış ortalık sessiz şubat şubatlığı yapar dedik oda ocaktan beter olacak gibi duruyor artık şu kış biran önce bitsede şu kısır döngüden kurtulalım diyesi geliyor insanın.

    Yaza daha çok var bülent hocam ayın 24/25i gibi tekrar görüşelim bu konuyu ama senin için çok geç olmuş olabilir o tarihler çığ altında kalabilirsin benden söylemesi🤣🤣

    Çay mevzusuna gelince çayın tonu falan beni bağlamıyor ben 30kilo dedim gönlü zengin arkadaşımız ben 30 ton getiririm dedi o onun sorunu🤣🤣

  • Artvin borçkadan döne döne karagöl e çıkarken o muhteşem doğa ve kendine özgü yağışı kim bilir muhtemel var olan yarım metre 1 metre kar üzerine ne güzel ek yağmıştır extradan durmadan belki de 1-1.5 metre daha eklemiştir