Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Değerli kardeşlerim.

    Ben elimden geldiğince forumda ya da forum dışında tahmin yürütmeye çalışan amatör tahmin iletin yaptığı gibi kasılmaya, her şeyi ben bilirim edasına bürünmeye çalışmadım.

    O yüzden her zaman yanılmamın büyük bir ihtimal olduğunu dile getirdim, üstad gibi sıfatları reddettim, lakabımı Balon ilan ettim. Tahmin dönemlerim geldiğinde başarı yada başarısızlığımın özeleştirisini yaptım. Buna devam etmeye de kararlıyım.

    Sadece, tahmin dönemim sona ermeden erkenden eleştirilmeye karşı çıktım, fakat ben ak derken kara diyen de haklı olabilir, eğer bana sataşmadan fikirlerini ifade ediyorsa karısmadım kimseye.

    Sizlerin aslında bilmediği halde, gerçek düşüncemi her zaman itiraf edip sizleri de bilgilendirdim.

    Yine aynısını yapacağım. Benim, 2020 benzeri sistem beklediğim tarih, herkesin yılbaşı odaklı olduğu dönemde 13 Ocak sistemi idi, fakat bu sistem, aslında o potansiyeli taşımasına rağmen küçük detay yüzünden 2020 benzeri olmadı.

    Şimdi ise, aynı benzer sistemi dikkat çektiğim 10 şubat civarında bekliyorum, yine kaçırabiliriz, fakat oralarda var bir hikmet, takip edelim bakalım.

    2020 tarzı sistemi bekleyeceğim son tarih ise 20 şubat ile 29 şubat arası, eğer orada da kaçırırsak bu sene o ihtimali beklemekte yanılmışım demektir.

    Mart ayının sonlarında da bir sistem bekliyorum, hatta sinoptik olarak en iddialısı o bile olabilir ama mevsim gereği sahillerde görsellik harici bir etki beklemek hayalcilik olur.

  • Sürekli bazı bölgeleri işaretlediğimi görüyorsunuz model çıktılarında, işi bilenler zaten neyi aradığımı biliyor, fakat bu konuda bilgisi az arkadaşlar için vakit müsait iken neyi aradığımızı anlatalım ki, onlarda gelişsin bu konuda.


    SH yazılı alan Sibirya yükseği, onu bir gereklilik olarak ararız.

    AL , Aleut alçak basıncıdır, o da gerekliliktir.

    BA , Batı atlantik alçak basıncıdır.

    ATR yazdığım ise Doğu Atlantik Sırtı, ya da Azor bölgesidir.

    Bu elemanlar yerli yerinde yerleşik olursa, kuvvetini bu alanların baskınlığının belirleyeceği bir sistem alırız, ok işareti olan alandan. Bu basit bir sıyırma da olabilir, vurduğunu koparan bir Godzilla da

  • Şurada en hasta olduğum şey o batı atlantik alçağı var ya.Hele de güçlü ve genişse,Süzüle süzüle atlantiğe dalıp azoru coşturması yok mu.Mest mest:))

  • yoksa 2014 yerel seçimleri gibi bu seçimde de kar yağışı mı olacak bakacaaaaz

  • Çok uzun değil yakın sayılabilecek zamanda ülkemize Karadeniz üzerinden sistemler gelirdi haberciler kar trakyadan giriş yaptı haberleri için oraya giderdi kar altinda yayin yapardı kar istanbul sınırında diye başlık atılırdı Önce istanbulda yagmur olan yağış kara dönerdi sonra 1 gün sonra tüm kıyılara yayilirdi kar yağışları kuzey kıyıları dahi 4 yada 5 gün kar yağardı noldu bize ya yarım gün yağmadan sistem yangından mal kaçırır gibi ülkeden çıkıyor