Turuncu bi hat geliyor bakalım nolacak

Ankara Özel Raporlar-Yorumlar
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Merkezde yine radar sarardı kuvvetli yağışlar yer yer sabaha kadar devam edecek
-
Geçmiş olsun Ankara olanlardan yeni haberim oldu az öncekiler kadar olmasa da etkili kütleler şehri etkilemeye devam edecek aman dikkat!
-
Ankara anlık yağış miktarları;⛈️☔️
YENİMAHALLE
30 Nisan - 23.48(Yükseklik: 857m)78,2 mm SİNCAN
30 Nisan - 23.54(Yükseklik: 886m)62,9 mm ÇANKAYA/TBMM
30 Nisan - 23.54(Yükseklik: 927m)
41,3 mmALTINDAĞ/GENÇLİK PARKI
30 Nisan - 23.54(Yükseklik: 854m)62,2 mm -
Ben yıllar önce artvin hopada sele yakalanmıştım. 6 saatte 220 kg yağış olmuştu
sanki bugün ankarada olan çok daha yoğun bir yağış. mesela yenimahalle bu yaklaşık 80 kg yağışı toplam kaç saatte aldı?
-
Ben yıllar önce artvin hopada sele yakalanmıştım. 6 saatte 220 kg yağış olmuştu
sanki bugün ankarada olan çok daha yoğun bir yağış. mesela yenimahalle bu yaklaşık 80 kg yağışı toplam kaç saatte aldı?
60 mm'si yarım saatten belki daha az sürede düştü hocam.
-
Bugün sonra geldim artık.. yarın öğleden sonra yine atmosfer hareketlenebilir. Geçmiş olsun başkent..
-
PergamoN hocam süper hücre olup olmadığı nasıl anlaşılır yani bunu radardan yay veya virgül şeklini almasından anlayamayiz mi ben ilk uydu görüntüsünde boyle bir yapı gördüm?
Belli başlı kalıplaşmış radar görüntüleri var ama superhücrelerinde çeşitleri olabiliyor.en net üst seviyelerdeki velocity değerlerine bakarak anlayabilirsin ama bizde halka kapalı ne yazık ki.
İlk önce temp’lerle (model beklentileriyle) desteklemen lazım hodograflar oldukça bozuk.
Ek olarak virgül eko yüzey tabanlı mezosiklonik (hortum) üretme potansiyeli olan süperhücrelerde görülür oldukça nadirdir.
Şiddetli fırtınaları tetikleyen
1-Dikey hız
2-Rüzgar kesmesi (makasıdır)
Dikey hız rüzgar hızının yükseklikle orantılı artmasıdır.
Rüzgar kesmesi ,rüzgarın yön değiştirmesi.
model beklentilerinde benzer hodograflar mevcut
Düşük seviyeli oldukça zayıf makas ,orta seviyelerde tek yönlü artan dikey hız=çok hücreleri yapılar
Bu tür yapılar bu aylarda sıcak yer seviyesi yüzünden ,soğuk havuzdan beslenir yağış bırakmaya başladığı an yağış alan yerlerde hava bir miktar serinleyeceği için ön taraftaki sıcak hava yüzünden ,soğuk cephe özelliği gösterir.
Sıcak hava=Artan Mutlak nem kapasitesi
Artan Mutlak Nem= Artan Bağıl nem
Bu yüzden Sıcak Nemli havalar sel açısından tehlikelidir.
-
Bu değerler bile afetin boyutunu belli ediyor umarım can kaybı yoktur.
-
60 mm'si yarım saatten belki daha az sürede düştü hocam.
Bildiğin afet.. geçmiş olsun ne diyeyim.. inşallah vefat yoktur
-
Ankara’yı Keşfet auf Instagram: "Nerelerde bu şekilde yağış var?"20K likes, 1,695 comments - ankaraetkinlikleri am April 30, 2024: "Nerelerde bu şekilde yağış var?".www.instagram.com
-
Can kaybı olmadan atlatılır inşallah..
-
-
-
Emek'te yağmura dışarıda yakalandığım için buralarda konuya dahil olma fırsatım olamadı. Fakat pazar pazartesi salı konumum 100mm üstü yağış almıştır. Konum 3 gün üst üste dolu yağışı gördü pazar başka yerde olsam da pazartesi ve salı yağışlarına dışarıda tanıklık ettim kıyamet gibiydi.
İşin ilginç yanı bugünki aksiyon ilk olarak emek civarında başladı radar arşivine baktığımda ilk kırmızılar bu semalarda ortaya çıkmış ve asılı kalmış. Ben konumumun yenimahalle ve altındağ miktarları kadar yağış aldığını düşünüyorum.
3 kuvvetli parti halinde yaklaşık 90 dakika yağdı. Yağış pek çok araba camına çok hafif hasar verdi. Dolu nedeniyle yere düşen ağaç dalları mazgalları tıkadı ve dögol, bahriye üçok ve bişkek caddelerini çok ciddi su bastı.
Yağış bittikten sonra her yerde siren sesleri duyuluyordu umarım can kaybı yoktur mahallede yaklaşık 1 saat elektriklerde kesildi.
Durum bu şehir gerçekten afet atlattı yarın yine sel riski olan nemli bir gün fakat risk bugüne göre daha az gözüküyor sonra birkaç gün ara veriyoruz herkese iyi forumlar.
-
Geçmiş olsun Ankara halkına.
-
Ankara’da gerçekleşen toplam yağış miktarları;☔️
Ankara, Yenimahalle, YENİMAHALLE 79,2 Ankara, Sincan, SİNCAN 63,8 Ankara, Altındağ, ALTINDAĞ/GENÇLİK PARKI 63,0 Ankara, Çankaya, ÇANKAYA/TBMM 41,9 Ankara, Keçiören, ANKARA BÖLGE 29,7 Ankara, Elmadağ, ELMADAĞ/YEŞİLDERE 21,5 -
-
Gri hava, uslu uslu yağan yağmur. Severiz
-
Dün akşamdan beri yağışın kesilmediği bölgeler var.Bugün de kütlelerin çok yağış bırakabilecek potansiyelde olduğunu unutmayalım Ankara beklentileri karşılayarak son 1 haftasını bol ve normalin çok üstünde yağışlı geçirmeye devam ediyor.
-
Participate now!
Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!