Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Kaan hocam Salı günü OMÜ üniversitesinin oraya çıkmaya değer mi ? rakımı 200 oralar gömülür mü ?

    Analiz de belirtirim akşam asıl beklentim Salı akşamı ile Çarşamba sabahı arası soğuk olarak daha iyi yağışı yakalarsak ne kadar yağış o kadar köfte

  • Kerem hocanızın içine balon hoca kaçmış gençler ^^

    Şimdiden eline sağlık. Unutma, Aralık sisteminde -8 ile Şubat sisteminde -8 aynı değildir.

    Konvektif hareketler daha fazla olacaktır, hele Sochi mezosiklonu tüm bölgeye alt-üst seviye karışım ve kararsızlık pompalarken. Modellerin simülasyonundan daha fazla yağış olacaktır, kuvvetli yağışla dikey karışımda cabası.

    Eskilerin tabiriyle dağla dere bir olacaktır. Hadi kolay gelsin, hepiniz şahitsiniz, hiç gaz vermedim :hfyeni (18): :evil:

    Hocam emin ol siklonun termodinamik açısal yapısını birçok kez inceledim. Bölgedeki dinamik konvektif kararsızlığı inceledim. Hatta ve hatta ayrıyeten işin içine birkaç "özel" karışım daha ekledim. Şu an kendi kafamda bir simülasyon oluşturdum ve ona göre hareket ediyorum. Özellikle siklonik yapının sirkülasyonunun hareketi, çekirdeksel durumu ve termodinamik gizli ısının bölgemize etkisini inceledim. Sizler merak etmeyin, analizde her şey bilime uygun olarak ilerleyecek, veriler ve bilim ışığında ne varsa onu söyleyeceğim.

  • Hocam emin ol siklonun termodinamik açısal yapısını birçok kez inceledim. Bölgedeki dinamik konvektif kararsızlığı inceledim. Hatta ve hatta ayrıyeten işin içine birkaç "özel" karışım daha ekledim. Şu an kendi kafamda bir simülasyon oluşturdum ve ona göre hareket ediyorum. Özellikle siklonik yapının sirkülasyonunun hareketi, çekirdeksel durumu ve termodinamik gizli ısının bölgemize etkisini inceledim. Sizler merak etmeyin, analizde her şey bilime uygun olarak ilerleyecek, veriler ve bilim ışığında ne varsa onu söyleyeceğim.

    Çekirdeksel hareket sirkülasyon hepsi yalan Atakum 15cm olursa efsanevi sistemdir :D

  • Burada gerçekten kışı sadece kar olarak gören çok arkadaş var. Arkadaşlar yağmur da çok önemli bazen bence yanlış anlaşılıyor herkes evet kar geliyor falan diye heyecana kapılıyor özellikle Doğu Karadeniz de yaşayan arkadaşlar ben de üzülüyorum çocukken her sene kar yağardı ama yapacak bir şey yok kar yağmıyor diye forumda 2 saat sessizlik olunca hemen ne oldu yine mi sistem kaçtı havasında oluyor karalar bağlanıyor . 3 senedir bu forumdayım öğrendiğim en önemli ve haklı şey ''atmosfer adildir'' lafıdır. Şu an gelecek sistem büyük bir heves ve heyecanla takip ediliyor yeni gelen arkadaşlar illaki vardır eğer istenilen gibi bir sistem olmazsa üzülüp karalar bağlamak yerine insanların analizlerinden bir şeyler öğrenmeye çalışın hiç olmazsa aradaki saygıyı görün insanlar birbirine nasıl hitap ediyor bakın bir şeyler kapın burası boş bir forum değil geçen sene olduğu gibi sezon sonu teşekkürlerimi sunacaktım fakat başımda bir sınav belası var az zaman kaldı artık arada girip analizlere göz atarım. Burada analiz yapan binlerce insanın hevesini yüksek tutan motivasyon veren işini, ahlakını bozmayan tüm hocalara teşekkür ederim. İnşallah herkesin istekleri gerçekleşir.

  • Deniz seviyesi denizde yüzen dubanın üstünde biriken miktar 8) bu arada 3 metreyi aşan dalgalar olacak kıyılarda fena

    Bölge kıyılarında dalgalar çok sert ve yüksek olacak. Tam olarak "Storm Surge" dediğimiz kavramı yaşayacağız. Alçak basınç merkezinin hareketi sebiyle oluşan momentum kaynaklı sert rüzgarlar dalgaları çok kabartacak. Açıklarda 5, kıyılarda 4m'yi bulan dalgalar mümkün.

  • Hocam emin ol siklonun termodinamik açısal yapısını birçok kez inceledim. Bölgedeki dinamik konvektif kararsızlığı inceledim. Hatta ve hatta ayrıyeten işin içine birkaç "özel" karışım daha ekledim. Şu an kendi kafamda bir simülasyon oluşturdum ve ona göre hareket ediyorum. Özellikle siklonik yapının sirkülasyonunun hareketi, çekirdeksel durumu ve termodinamik gizli ısının bölgemize etkisini inceledim. Sizler merak etmeyin, analizde her şey bilime uygun olarak ilerleyecek, veriler ve bilim ışığında ne varsa onu söyleyeceğim.

    Tuz ve karabiberde attınmı 🤣 helal sana bravo👏

  • Hocam sahil ile 100 rakım arasında 5-6cm gibi bir fark dediğiniz kısıma katılmadığımı belirtmek isterim çok daha katlanarak gidecek bir rakım sistemi olacağı öngörüsündeyim aslında bölgeyi bilen birisiniz buralar da aynı rakımlarda bile değişik farklar oluyor Canik de örtü varken İlkadım sahilde olmuyor gibi gibi

    evet tabiki rakım farlılıkları illaki olacaktır ben ortalama olarak söyledim.benim beklentim bu yönde işin içinde vorteks olduğu için yorum yapmak istedim yoksa yapmazdım 100 rakımda öyle çok yüksek bir rakım değil bemim konumum bile 90 rakım sahile geçen yıl mart sisteminde sahilde 15 cm kar varken benim konumda 35 cm ölçmüştüm 😄

  • evet tabiki rakım farlılıkları illaki olacaktır ben ortalama olarak söyledim.benim beklentim bu yönde işin içinde vorteks olduğu için yorum yapmak istedim yoksa yapmazdım 100 rakımda öyle çok yüksek bir rakım değil bemim konumum bile 90 rakım sahile geçen yıl mart sisteminde sahilde 15 cm kar varken benim konumda 35 cm ölçmüştüm 😄

    Son senelerde mahallesel değişiyor burda her 30 rakımda 5cm artıyordu :D

  • Ben Samsun için böyle bir ihtimal olduğunu düşünmüyorum. 100-150 metre rakımlarda karla karışık Yağmur olabilir onun dışında yağış sahil kesimine Yağmur olarak düşecektir. Sıcaklıkta sıkıntı var.

    Çok vasat bir tahmin dostum olumsuz olduğu için söylemiyorum tabiykide doğruya doğru ama -8 zaten kar için yeterli 100-150 metre karla karışık yağmur imkanısız bence.