Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Palanci seni unutmak mümkün mü güzel kardeşim sen artık Adanalı değil koca bölgenin sorumlususun.bütün bölgenin bütün illerindensin

  • Adanalı kardeşimiz hommate01 kardeşimizi de bölgemizde daha çok görmek isteriz. Ne kadar çok karışım o kadar çok bilgi demek. Büyük üstadım Arif Tarif hocamızı şimdiki nesil tanıyor mu bilmiyorum ama hava camiasının ilk hocasıdır kendisi ve eğer yaşıyorsa kulakları çınlasın çünkü bundan seneler önce hastalığı nedeni ile hava camiasına Veda etmişti ve sonrasında haber alamadık. Onun çok güzel bir sözü vardı bilgili bilgisiz herkes yazsın ki her cümleden bir ders çıkaralım karışım her zaman iyidir derdi. Cnn Türk hava durumu sayfasında az atışmamıştık kendisiyle ve atışarak öğrendik bugünlere geldik.

    eyvallah Allah razı olsun abicim.ulkemiz hepimizin butun cografyamizin durumunu bolgesinde yasayan nsanlardan duymak çok daha anlamli benim icin.bilgi en büyük silahtir.

  • Arif Tarif büyük üstad...

    inşallah sağlığı sıhhati yerindedir, uzun zamandır haber alınamıyor.

  • Geleneksel veda konuşmasına ben de ekleneyim...


    Yıllardır göçebe bir hayat sürdüğüm için kendimi tam olarak bir bölgeye ait hissedemedim. Yanlış anlaşılmasın doğma büyüme Karadenizliyim ancak en yoğun zamanımız olan kış mevsiminin büyük çoğunluğunu İstanbul'da geçiriyorum buna rağmen gerek Samsun gerek Trabzon'da sistem yakalamışlığım var şükür..

    Geriye baktığımda sayısız hatıra ve üyeler geliyor mesela bu bölge kaç kez reset yedi bir bilseniz 4-5 defa üyeler gitti yerine yenileri geldi eskilerden kalan birkaç kişiyiz sadece. Zamanında bölgeyi tek başıma yürütmüşlüğüm, aktif tutmaya çalışmışlığım var Tayfun abi de muhtemelen o dönemleri hatırladığı için beni sık sık saygıyla anar kendisine çok teşekkür ederim :) Ancak sanal hayat ile gerçek hayatı aşk başka iş başka mantığıyla yürüttüğüm için muhtemelen bu bölgede ismimi bilen en fazla 3 kişi çıkar kolay kolay özel muhabbetlere girmem :) Kullandığım nik gibi alaycı bir kişiliğe sahibim insanları sinirlendirmek en büyük hobim :D Neyse...

    Her gidenin arkası 1 sene içinde doldu örneğin geçen yıl gidenlerin yeri bu yıl çok hızlı bir şekilde doldu. @"Balon Hoca" emekli olmaktan bahsediyor ben 2017'de önce bölge sorumluluğunu ardından moderatörlüğü bırakarak çoktan emekli oldum :) Yalnız emekli olduktan sonra daha çok şey öğrendim diyebilirim bunun sebebi son 5 yıldır foruma çok bilgili insanların gelmesi olarak gösterebilirim. Tek tek isim vermeye gerek yok çoğunu biliyorsunuz :) Forumumuza beyin göçü yaşandı diyebiliriz. Lafı fazlaca uzatıp duygusallığı arttırmaya gerek yok başta @"Balon Hoca"  Osman Akkaya  White Tiger28  kuzeyin_oglu  Palanci olmak üzere 7'den 70'e bölgenin gelişmesine katkı sağlayan herkese sonsuz teşekkürler.


    Emin olun dışarıdan bakınca burada hayli kıskandırıcı bir ortam var dilerim hiçbir zaman bozulmaz. Şimdi en sevdiğim mevsim, ilkbaharı yaşama vakti ömrüm el verdikçe burada olmaya devam edeceğim ama emekli bir emiceden fazlasınıı beklemeyin sağlıcakla


    Aman Ağzımızın Tadı Kaçmasın Ali Rıza Bey! - Yaprak Dökümü 35.Bölüm -  YouTube

  • Geçen yıl Ocak ayında seninle tanıştım tabii o zamanlar nick "Gray Cities"... Bana bu zamana kadar emek veren hocalarımdan bir tanesi de sensin abi... Bu zamana kadar bana yardımcı oldun, yarı yolda bırakmadın çok teşekkür ederim...


    Birer birer masadan eksiliyor dostlar...

  • Eyvallah kardeşim benim. Senin bu bölgeye katkın paha biçilemez. Beyin göçü olarak buraya göçtüğümde senin o başarılı yönetimin ve bilgilerin ile bölge ayakta duruyordu. Genç arkadaşlar yanlış anlamasın bunlar veda değil biz buralardayız ancak bu siz gençlere yol açma ve öncülük verme konuşmaları

  • Gréy güzel düşüncelerin için teşekkür ederim. Emeklilik olayına gelince, sen mevzuyu biliyorsun, bölgenin ve forumun en eskisi ve tecrübelisi olduğun için özelden derdimi dökmüştüm sana. Yük çok binince psikolojim kaldıramadı biraz, kendimi biraz rahatlamış hissediyorum, daha rahat hisseder, gerilmeyeceğime emin olursam, hiç düşünmem emeklilikten vazgeçerim.

    Aktif olman konusunda hala aynı fikirdeyim, bu bölgenin sana hep ihtiyacı var.

    Osman Akkaya ben seni artık kardeşim, can yoldaşım görüyorum. Ara sıra özeldende fikir birliği yaptığımız oldu ama çoğunlukla hiç özelden yazışmasakta bakış açımız ve değerlendirmemiz neredeyse tıpatıp aynı, ruh ikizi gibiyiz.

    Arif tarif hocamı sıkı takip ederdim, cnn meteoroji sayfasından beri, modellere meydan okumayı ondan ve efsane semihten öğrendim, inkar edemem. Sonrasında ise wildleo Serkan hocam, 4 Şubat Hakan hocam ve cold efso hocamdanda çok şey öğrendim. Bu insanları asla unutamam.

    Kısa bir durum değerlendirmesi yaparak bitirmek istiyorum, sahiller için olay bitti ama 500 rakım üzerinde hala kış şartları ihtimali var.

    Modellerle yine aynı fikirde değilim, 120 sonrasına katılmıyorum. 5 Nisan'da hala -5 girişli bir sistem ihtimali var, hemde daha da kuvvetlendi bana göre.

  • Gréy Yazını soluksuz okudum diyebilirim.Ufaktan da bi geçmişe yolculuk ettik.Ellerine sağlık kardeşim.Ne kadar sezon dışı emekli olsak da,yapraklar dökülmeye başladı mı kıdıklanmaya başlarız.^^İster hastalık diyelim,ister bağımlılık,ister hobi.Çoğumuzun; bu kadar sosyal,yoğun,hareketli,hayatın içinde hala daha bişeylerin bizi buraya çekiyor olabilmesi , bu işte bizim ruhumuza fazlası iyi gelen şeylerin olduğunu rahatlıkla düşündürebilir.O yüzden fırsat buldukça yine geleceğiz :)

  • Kimse eksilmez merak etmeyin...

    Burası şampiyonlar ligi geçen yıl aynı kişilerle aynı etkinin olacağına eminim, hani ayılar kış uykusuna yatar ya bizde yaz uykusuna girdik :) .
    Buranın bir aile olduğunu benim doğum günümü benden önce hatırlayıp kutlayan vardı ( Palanci :D ) kerem yazana kadar kendim unuttuydum, ordan anladım.
    Bencede bu forumun en güzel bölgesi burası, hoca yerine abi diyebiliyoruz, birbirimizin acısıyla üzülüp, sevinciyle sevinebiliyoruz.Hayat çok şey yaşatıyor kısa vadede bile herkes gününün kıymetini bilsin.. Dünü yarın yaşamıyoruz... Şöyle bir söz söyleyeyim.. "Size hergün 86.400 maaş yatıyor istersen hepsini harca, ama harcamazsan onu yarın kullanamıyorsun" Bir gün 86.400 saniyedir istersen hepsini kullan seni mutlu eden ortamlarda :) istersen boşça düşün seni yoran konularda :)

    Ben bu kış değil geçen kış ara vermiştim döndüğümde farklı bir ortamla karşılaştım, bir tek osman abi,tayfun abi ümit abi, White Tiger28 abim , gray cities hocam :) ı hatırladım... Fıtrat değişir sanma o kan yine bu kandır :).

    Uçurumun kenarında yıkık bir ülke.

  • Adanalı kardeşimiz hommate01 kardeşimizi de bölgemizde daha çok görmek isteriz. Ne kadar çok karışım o kadar çok bilgi demek. Büyük üstadım Arif Tarif hocamızı şimdiki nesil tanıyor mu bilmiyorum ama hava camiasının ilk hocasıdır kendisi ve eğer yaşıyorsa kulakları çınlasın çünkü bundan seneler önce hastalığı nedeni ile hava camiasına Veda etmişti ve sonrasında haber alamadık. Onun çok güzel bir sözü vardı bilgili bilgisiz herkes yazsın ki her cümleden bir ders çıkaralım karışım her zaman iyidir derdi. Cnn Türk hava durumu sayfasında az atışmamıştık kendisiyle ve atışarak öğrendik bugünlere geldik.

    aynen öyle osman hocam Arif abiyi taa H.turka formundan beridir takip ediyorduk istanbulda 2009 da bir seminerdeyken tanışmıştık şimdilerde enson bizim mesut'a sorduğumda rahasızlığından dolayı izdivaya çekilmişti.eski günler güzeldi be osman hocam 😊 biz artık bundan sonra önümüze bakacaz yeterki can sağlığı olsun gerisi önemli değil buarada balon olan tayfun hoca bak seni başka forumlarda görürsem yakarım çıranı ona göre 😄 benim her yerde öğrencim var 😄😄😄

  • aynen öyle osman hocam Arif abiyi taa H.turka formundan beridir takip ediyorduk istanbulda 2009 da bir seminerdeyken tanışmıştık şimdilerde enson bizim mesut'a sorduğumda rahasızlığından dolayı izdivaya çekilmişti.eski günler güzeldi be osman hocam 😊 biz artık bundan sonra önümüze bakacaz yeterki can sağlığı olsun gerisi önemli değil buarada balon olan tayfun hoca bak seni başka forumlarda görürsem yakarım çıranı ona göre 😄 benim her yerde öğrencim var 😄😄😄

    Türkiyede başka forum var mı ki :hfyeni (18): Herşeyi Hava Foruma borçluyum, ya tamamen meteorolojiden koparım, ya da sadece hava forumda olurum. Bu, ölene kadar böyle olacak Allah'ın izniyle.

  • Türkiyede başka forum var mı ki :hfyeni (18): Herşeyi Hava Foruma borçluyum, ya tamamen meteorolojiden koparım, ya da sadece hava forumda olurum. Bu, ölene kadar böyle olacak Allah'ın izniyle.

    harbi daha forum kalmadı sanırım

    Uçurumun kenarında yıkık bir ülke.

  • Geçen ağustos ayında leylekler erkenden göçmeye başlamıştı ve bu kışın sert geçeceğinin habercisi demişlerdi. Gerçekten de öyle oldu

    Sert değilde daha çok kuru soğuk en azından geçen sene ki kışla kıyasla bir tık daha iyi

  • Rize ve Artvin Çevrelerinde Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!


    Beklenen Hadise

    Kar Yağışı


    Beklendiği Yer

    Rize ve Artvin çevrelerinde beklenen yağışların; 27.03.2022 Pazar gece saatlerden itibaren kıyı kesimlerde kuvvetli yağmur (21-50 kg/m2), rakımı 400-500 metre üzeri yerlerde kuvvetli rüzgarlarla birlikte yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olması bekleniyor. Kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi, çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


    Başlama-Bitiş Zamanı

    27.03.2022 23:00-28.03.2022 09:00


    Hadisenin Şiddeti

    Yoğun Kar