modellerin günelemerinden sonraki son ruh halim
Marmara Raporlar-Yorumlar
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Meczup model Gfs sabah yağışları da kuş etmiş. Bir kar aşığı olarak kar yağışını geçtim , yağmur ne onu bile unuttuk sayılır. Tez zamanda yağışlara kavuşmamız ümidiyle.
-
Bu trakya nin sensizliği nedir yav hiç bir 1⃣ model doğru düzgün kar vermiyor ağaçlar cicek açtı
-
Haftaya aylardan şubat nerden bakılsa uzun süreli kuraklık, bol sis pus ,ara ara sabah ayazları derlen kışın yarıdan fazlası geçti.İki üç sabah kırağı gördük kar görmüş gibi sevindik ,üstüne en çok yağış düşecek zamanlarda ne barajlarda ne akarlarda su adam akıllı su var.Burda ki kimliğimi bir kenara bırakıp hiç bir şeyden haberi olmayan tarım üreticisi olarak bile işin kar boyutunu çoktan geçtim yoksa mart ayında yeraltından buğday sulayacağız.Kuyuları martta da açarsak haziranda hem su kıtlığı hemde gıda kıtlığı baş gösterecek.O yüzden gerçekçi olmakta fayda var -10 izotermide kuru soğuğa ihtiyaç yok derecesi farketmeksizin 100mm türevine ihtiyaç var.
imzamı atarım hocam. -8-10 luk karlı sistem gelmesi demek ardına 10-15 günlük yb’li süreç demek. Bizim her şeyden önce bol yağışa ihtiyacımız var. Varsın şehirler yağmur alsın yükseklerimiz kar ama bol bol günlerce yağsın. Bizim yağışlı sistemler silsilesi yaşamamız lazım bu saatten sonra.Zaten barajlarda su depolayabilecek yağışları alabilmek için son 2 ayımız. Bahar yağışları barajları fazla besleyemiyor.
-
Sibiryadan Aybar, Kutup ayısı, express soğukları falan filan beklerken Cezayir üzerinden gelen afrika ayısı sıcakları ile kafa kol kavga eden türkiye halkı
-
Sonbahara bugün itibariyle giriş yaptık şükürler olsun.
-
Oo sonbaharmı en sevdiğim.
-
ama bana profil fotoğrafında güneş olan biri dün "yaza giriş yaptık hayırlı olsun" demişti
-
Geçen sene haziran ayında soba yaktığım köyde,bu sene ocak ayında kararsız kalıp ayıp olmasın diye soba yaktım.
-
Biz Trakya Kar Beklerken Pakistan kar Yağmış 21 kişi ölmüş
-
Oo sonbaharmı en sevdiğim.
Benimde en sevdiğim mevsimdir karda kimmiş.
-
ama bana profil fotoğrafında güneş olan biri dün "yaza giriş yaptık hayırlı olsun" demişti
Valla kim o bilmiyorum fakat benim nezlimde sonbahara giriş yaptık kış yok ama mevsimlerden kalktı ona göre sonbahardan sonra direkt yaza geçiş yapcaz sevinmek yok yani sonbahardan sonra kış gelecek diye söyleyim.
-
Valla kim o bilmiyorum fakat benim nezlimde sonbahara giriş yaptık kış yok ama mevsimlerden kalktı ona göre sonbahardan sonra direkt yaza geçiş yapcaz sevinmek yok yani sonbahardan sonra kış gelecek diye söyleyim.
Yazdan sonra da direkt kış gelir
-
İki fotoğraflı yorum yapmaya geldim. Herkese iyi geceler.
Arabistan (Mekke)
Eskişehir
-
En kötü senaryoya kendimizi alıştıralım ne olur ne olmaz. Bu görüntüyü hiç hemde hiç beğenmedim, bir sonrakinde umarım değişir yoksa oda yalan olacak bu gidişle.
Uzun vadeli tahminde coupling(stratosfer-troposfer eşleşmesi) gözükmüyor ve ısı transferi kesiliyor.(şimdilik)
-
İzlanda Ocak sonuna doğru ülkemizin biraz daha yağış almasina izin versede bu saatten sonra Ege veya Akdeniz atmosferde çalışmadığı sürece uzun soluklu alçak basınç desteği vermeyen Balkanlar ile Sibirya'dan gelecek yağmurların ya da karın bölgelerimize faydası olacağını zannetmiyorum artık..👎
-
Kocaeli de gerçekleşen gecenin en düşük sıcaklıkları
Kocaeli, Kartepe, KARTEPE KAYAK MERKEZİ -0,9 Kocaeli, Başiskele, BAŞİSKELE/YUVACIK ORMAN SAHASI 1,1 Kocaeli, Gölcük, GÖLCÜK/AYVAZPINARI KÖYÜ 2,5 Kocaeli, İzmit, İZMİT ORMAN SAHASI 4,5 Kocaeli, Kandıra, KANDIRA/KEFKEN ADASI BATI MENDİREK FENERİ 4,7 Kocaeli, İzmit, İZMİT/AKMEŞE BELDESİ 6,2 Kocaeli, Kandıra, KANDIRA/AKÇAOVA BELDESİ 6,9 Kocaeli, Gebze, GEBZE 7,0 Kocaeli, Dilovası, DİLOVASI 7,1 Kocaeli, Derince, DERİNCE/KARAGÖLLÜ KÖYÜ 7,3 Kocaeli, Çayırova, ÇAYIROVA 7,3 Kocaeli, Darıca, DARICA 7,6 Kocaeli, Kartepe, KOCAELİ CENGİZ TOPEL HAVALİMANI 7,7 Kocaeli, Kandıra, KANDIRA 7,7 Kocaeli, Karamürsel, KARAMÜRSEL 7,8 Kocaeli, Körfez, KÖRFEZ 7,8 Kocaeli, Kartepe, KARTEPE 7,9 Kocaeli, Derince, DERİNCE 8,1 Kocaeli, Başiskele, BAŞİSKELE 8,2 Kocaeli, İzmit, KOCAELİ 8,5 Kocaeli, Gölcük, GÖLCÜK 8,8 -
Bursa'da gerçekleşen gecenin en düşük sıcaklıkları 23.01.2023 18.00 - 24.01.2023 06.00 arası
Bursa, Osmangazi, OSMANGAZİ/SARIALAN -3,3 Bursa, Osmangazi, ULUDAĞ TELEFERİK -1,1 Bursa, İznik, İZNİK/BURSA RADAR SAHASI -0,7 Bursa, Keles, KELES -0,5 Bursa, Yenişehir, BURSA YENİŞEHİR HAVALİMANI 0,3 Bursa, Osmangazi, ULUDAĞ KAYAK MERKEZİ 0,8 Bursa, İnegöl, İNEGÖL 0,9 Bursa, Harmancık, HARMANCIK 1,4 Bursa, Büyükorhan, BÜYÜKORHAN 2,1 Bursa, İznik, İZNİK 2,4 Bursa, Yenişehir, BURSA/YENİŞEHİR 2,6 Bursa, Yenişehir, YENİŞEHİR/ALAYLI KÖYÜ 3,8 Bursa, Mustafakemalpaşa, MUSTAFAKEMALPAŞA/ ESKİKIZILELMA KÖYÜ 4,4 Bursa, Mustafakemalpaşa, MUSTAFAKEMALPAŞA/GÜRGENDAĞ ORMAN SAHASI 4,5 Bursa, Mudanya, MUDANYA 4,6 Bursa, Osmangazi, OSMANGAZİ/GÜNDOĞDU 5,3 Bursa, Orhaneli, ORHANELİ 5,4 Bursa, Kestel, KESTEL 5,9 Bursa, Karacabey, KARACABEY/BAYRAMDERE GÖLETİ 6,1 Bursa, Osmangazi, BURSA 6,2 Bursa, Orhangazi, ORHANGAZİ 6,6 Bursa, Nilüfer, NİLÜFER 6,6 Bursa, Karacabey, KARACABEY 6,9 Bursa, Yıldırım, YILDIRIM 7,2 Bursa, Gürsu, GÜRSU 7,5 Bursa, Mustafakemalpaşa, MUSTAFAKEMALPAŞA 7,5 Bursa, Gemlik, GEMLİK 7,8 Bursa, Mudanya, MUDANYA/GÜZELYALI BALIKÇI BARINAĞI 12,1 -
Sakarya’da gerçekleşen gecenin en düşük sıcaklıkları
Sakarya, Pamukova, PAMUKOVA/KEMALİYE KÖYÜ -4,0 Sakarya, Taraklı, TARAKLI -2,1 Sakarya, Pamukova, PAMUKOVA -0,2 Sakarya, Hendek, HENDEK/YENİYAYLA KÖYÜ 0,7 Sakarya, Pamukova, PAMUKOVA/AKÇAY BARAJI 1,5 Sakarya, Geyve, GEYVE 1,8 Sakarya, Geyve, GEYVE/HİSARLIK KÖYÜ 1,9 Sakarya, Karapürçek, KARAPÜRÇEK 6,6 Sakarya, Serdivan, SERDİVAN 6,8 Sakarya, Kocaali, KOCAALİ/MELEN 7,0 Sakarya, Hendek, HENDEK 7,4 Sakarya, Akyazı, AKYAZI 7,4 Sakarya, Erenler, ERENLER 7,5 Sakarya, Kaynarca, KAYNARCA 7,8 Sakarya, Ferizli, FERİZLİ 8,0 Sakarya, Ferizli, FERİZLİ/GÖLKENT BELDESİ 8,2 Sakarya, Sapanca, SAPANCA 8,3 Sakarya, Adapazarı, SAKARYA 8,7 Sakarya, Kocaali, KOCAALİ 8,7 Sakarya, Karasu, KARASU 9,1 -
Lan arkadas ne iskadinavmış be canımıza okudu nasıl küresel ısınma bu azor kafasını ne zaman kaldırmaya kalksa şamarı yiyor
-