Avrupa Sibiryası Uyanıyor Kış Sertleşecek

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bu arada arkadaşlar, dikkat ederseniz özellikle İstanbul'a kar ve soğuklar erken giriş yaptığında ( 1 ocak -12 ocak arası) genellikle kış erken bitiyor. 2015 kışını ayrı tutarsak dikkat ediniz 2004 2006 2003 gibi kışlarda mesela İstanbul olarak hep 16 ocak sonraları kar ve soğuklar gelmeye başlamıştır.1985 yılı mesela ocak ılık şubat müthiş soğuk ve güzel kar yağışlarıyla geçmişti. 87 yılı zaten ocak-şubat neredeyse bahar tadında olmuştu. Kışın biraz geç gelmesi genellikle daha iyi kış getirebiliyor devamında!.

  • Orhan Şen değerli bir hocamızdır bu işin bir amatör bir de poztif bilim yönü var hocalarımız İTÜde çok değerli çalışmalar yapıyor (+). Meteoroloji ile ilgilinirken bazı sınırları korumak lazım.

    Ben değersiz hocadır demedim sayın Şen için!. Ancak çoğunlukla bilimsel tahminlerinin tutarlılığının düşük olduğunu belirtmek istedim. Yani ben de eleştirirken tecrübelerimle edindiğim resme göre yazıyorum arkadaşım.

  • Aynen. Böyle yazılar gördüğüm zaman üzülüyorum. Felaket ne demek yaa. Kar berekettir. Saçma sapan yazılar yazıyor. Editörlere ne demeli. Ahmakmısınız siz. Bu yazılara izin veriyorsunuz. 3 gün çeşmelerinden su akmayacak ki o zaman görürüm ben onları.

    Böyle devam ederse affedersiniz taharet alamayacaklar hala daha konuşuyorlar.Gelsin,bereketiyle gelir.

  • Ana sayfamızdaki haberde ihtimaller dahilinde bazı bilgiler verdik. Ama basın farklı yönlere çekmeye başladı :)

    Hemen hemen tüm basın haber yapmış.


    sJ5kKh.png

    Hocam siz daha iyi bilirsiniz, benimki bir öneri ama bu tarz haberlere bir düzeltme mi yollansa acaba. Kesinlik belirtmeden yapılan bir analizi sanki kesin ibarelerle yapılmış bir tahmin gibi yayınlayıp forum üzerinde baskı oluşturmuşlar. Daha da vahimi içerik farklı bile olsa aynı metinde meteorolojinin de adı kullanılmış.

  • bu haber sitelerinde kar geliyor diye haber yapılma işi çok yanlış. Bir salınım olacak ama bize mi yoksa başka yere mi o daha belli degil. Bence düzeltilmeli bu durum.

  • Hocam zaman yaklaştıkça detaylar aciklanacak mi

  • Gfs gece güncellemesi yine farklı ilerliyor. 132 de yağış göstermeye başladı. İlerleyen saatlerde bu durum acaba gelecek olan soğuk havayı yakın saatlere mi çekecek

    HAVA SOĞUDUĞUNDA GÖLGE VEREN AĞAÇLARI UNUTURSUN...

  • Şuan daki gfs güncel lemesi 5 6 gündür bize gösterdiği önce 9 13 arası fön yiyoruz Libya üzerinden cemal saydam hocamın çöl tozları ve bereketli yağmur lar ve arkasından günler dir avrupa daki İzlanda merhaba azor un ispanya da ve Fransa tarafından yükselmesi ile balkanlar a gelen soğuk lar 14 akşamından itibaren kar yağışları a çevirecek şükür Allah a kurtuluyoruz batı Avrupa daki derin alçak basınç lardan

  • JMA'nın verisi doğruysa 28 Aralık 2020'de Sibirya yükseğinde belkide rekor kırıldı.

    Bu konuda bir makale daha

    https://www.washingtonpost.com…olia-air-pressure-record/

  • JMA'nın verisi doğruysa 28 Aralık 2020'de Sibirya yükseğinde belkide rekor kırıldı.

    Bu konuda bir makale daha

    https://www.washingtonpost.com…olia-air-pressure-record/

    Hocam en son rekor ne zamandı? La nina kisi miydi hocam?