GFS-ECMWF-UKMO Yorumlamaları (Aralık 2020)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Azor Ispanyadan pozisyon arıyor

    Sinoptikte ve Anomalide görünüyor

    Fransa Almanya hattından GPH yükselmesi olan İskandinavla birleşebilecek bir hat oluştu , oradan girebilirse kutuba kadar tırmanabilir

    Yeter ki İzlanda 300-500 km batılayabilsin önü açık Azorun ciddi bir örümcek yok kuzeyde

    UB de dünden daha zayıf

    Dün siyah anomali vardı +50 , şimdi 25/30’lara inmiş , 48 saat vadede iyice zayıflatabilir

    Düne ve Sabaha göre Azor da ışık vermiş

    Kötünün iyisi bir güncelleme bence 5dcb24c37d.png

  • Abi 6-7sinde değilimki zaten maksat o tarihleri yakın ve orta vadeye almakki devamını yani 10'una kadar olan kısmı görelim bi grönlanddan kurtulalım tek derdim modelde grönland ve ural blokajı görmemek.

    6-7 ile 10 Ocak arası benim tarihim hocam. Sizin nezdinizde bütün forumdaşlarıma duyurmuş olayım.

    wildleo1907 üstad ve diğer tahminci yazarlarımızın, ve bir çok emektar tecrübeli hocalarımızın beklenti tarihi bundan daha uzak vadede. Sanırım benimle aynı tarihe beklenti kuran sadece HavaforumAşıgı üstadım var. Onunda sadece kendi söylemini dikkate alınız. Benim yüzümden diğer değerli kişilerin ve forumun töhmet altında kalmasını istemem.

    6-10 Ocak arası sistem beklentisi, sadece benim şahsi fikrimdir. Hava forumu ve yazarlarını bağlamaz. Tekrar edeyim dedim.;)

  • Endeksler baya negatif devam ediyor. Sadece endeksler yeterli olmayabilir sistem için ama endeksler negatifte dolaşıyor herkesin malumu. Nasıl sistem iner bu şartlarda o da hocaların yorumu. Bilgilerine başvuralım.

    Ocak ilk haftası sistemin ayak seslerini duyacağız inşallah. Orta Avrupa’da muhtemelen Almanya Polonya arasında yükselmeye başlayacak basınç Azor’un kuzeyden katılımıyla İskandinav yükseğine dönüşerek polar atağın alt yapısını oluşturacaktır diye düşünüyorum. Sonrası Batı Ukrayna Romanya hattından ülkemize sistemi indirecektir.

  • wildleo1907 üstadım son senelerde kar yağan senelerde dahil eskisi gibi kırım üzerinden soğuk ve kar yağışı neden eskisi gibi bizi ziyaret etmiyor bunun sebebi varmıdır.? Karadenizle alakalı değildir dimi ?

    Karadeniz ile ilgili değil bence tamamen basınç yerleşimleri ile alakalı. Zaten son iki yıldır herşey elle çizilmiş gibi o kadar aleyhimize gelişti ki insanın aklına herşey geliyor. Bir de batı Sibirya gerçeği var onun da bizim coğrafyamıza yakınlığı Kırım üzerinden sistem almamıza engel oldu diyebiliriz.

  • Karadeniz ile ilgili değil bence tamamen basınç yerleşimleri ile alakalı. Zaten son iki yıldır herşey elle çizilmiş gibi o kadar aleyhimize gelişti ki insanın aklına herşey geliyor. Bir de batı Sibirya gerçeği var onun da bizim coğrafyamıza yakınlığı Kırım üzerinden sistem almamıza engel oldu diyebiliriz.

    Kırım üzerinden gelen soğuk hava kelimesine ciddi anlamda hasret kaldık kırım demek özlem içeriyor artık o hale geldik soğuğu çok keskin olurdu. Bu döngü kırılır mı sizce hocam bu sene Kırım destekli sistem alma ihtimalimiz sizce varmı

  • Ocak ilk haftası sistemin ayak seslerini duyacağız inşallah. Orta Avrupa’da muhtemelen Almanya Polonya arasında yükselmeye başlayacak basınç Azor’un kuzeyden katılımıyla İskandinav yükseğine dönüşerek polar atağın alt yapısını oluşturacaktır diye düşünüyorum. Sonrası Batı Ukrayna Romanya hattından ülkemize sistemi indirecektir.

    İnşallah hocam. Teşekkürler bilgilendirdiğiniz için. Israrla takibe devam. Geçen sene de bahar geldim diyene kadar sistem kovalamıştık :)--

  • Vintersaga kardeşim bu gece ki pilotu erkenden açıkla. Gece yarısı e 5 trafiğine dönüyor havalimanı. Her taraftan pilot çıkıyor :)

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Kırım üzerinden gelen soğuk hava kelimesine ciddi anlamda hasret kaldık kırım demek özlem içeriyor artık o hale geldik soğuğu çok keskin olurdu. Bu döngü kırılır mı sizce hocam bu sene Kırım destekli sistem alma ihtimalimiz sizce varmı

    Kırım üzerinden gelen sistemlerin genellikle ana vatanı Rusya stepleri olur, karadeniz'in nemini yoğuşturarak Türkiye sahillerine yağışı genellikle kar olarak bırakırlar. Kırım hattının ne zaman açılacağına bakacağız, ilk kulvarımız batı Ukrayna - Romanya hattı olacak gibi görünüyor şu görüntüde. Bir de üçüncü kulvar var kuzey doğu otobanı onun da inşallah sezonun ikinci yarısında polar ataklardan sonra açıldığını görürüz.

  • Kırım üzerinden gelen sistemlerin genellikle ana vatanı Rusya stepleri olur, karadeniz'in nemini yoğuşturarak Türkiye sahillerine yağışı genellikle kar olarak bırakırlar. Kırım hattının ne zaman açılacağına bakacağız, ilk kulvarımız batı Ukrayna - Romanya hattı olacak gibi görünüyor şu görüntüde. Bir de üçüncü kulvar var kuzey doğu otobanı onun da inşallah sezonun ikinci yarısında polar ataklardan sonra açıldığını görürüz.

    İnsaallah üstad bilgiler için teşekkürler otobanın kısa zamanda açıldığını görmek dileğiyle.

  • Kuyruk kismindan wc ye yakin bir koltuk bulmam lazim malum gfs bazen karin agrisi yapiyor :D

    haha ben kanadın ordayım hocam tutunarak yolculuk yapmakta başka :D

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN