Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Kırmayın birbirinizi boş iş bunlar zam etkiliyormu bizi ona bakalım kimin yaptığı önemli değil A veya B hepsi aynı. Vatandaşı düşünen yok şuanda. Olsa bu durumda olmazdık. Burda birbirinizi yiyip kalp kırmayın. Benim ne parti tuttuğumu burda herkes bilir ama artık hiç bi samimiyetleri kalmadı. Onlar mutlu mesut zengin devam ediyor olan bizlere oluyor. Benim dükkanı bile boykot edenler var düşününki ne hale gelmişiz öyle büyük bi market tarzıda değilim veya kendi kafama göre fiyatta yazmıyorum.

    Ben 4 ay önce iktidarcı olan adamım çok koştum yalan değil ama şuanda nasıl nefret ettiğimi bir ben bilirim hocam zamlar kimseye yaramaz kim üzerinden gelirse gelsin kötüdür diyebilmektedir.

  • Ben 4 ay önce iktidarcı olan adamım çok koştum yalan değil ama şuanda nasıl nefret ettiğimi bir ben bilirim hocam zamlar kimseye yaramaz kim üzerinden gelirse gelsin kötüdür diyebilmektedir.

    Haklısınız zam çok kötü hiç kimse yapmasın ama zama neden olan kaynağı iyi okumak lazım. Ayrıca karar oy birliğiyle alındı diye biliyorum ukomede. Ukome istese zam yapılmayabiliyordu sanırım. Yanlışsam düzeltin arkadaşlar.


    Dolar kuru yine saniyede 20 kuruş aşağı 20 kuruş aşağı yapıyor yine müdahale mi ne var acaba kura? Mb veya başka birileri döviz mi satıp alıyor?

  • keşke ortak müştereklerde buluşabilsek o kadar çok ayrışmışızki aynı yörüngelerde gezmemiz çok zor görünüyor ama ortak çıkarlarımızın peşinde beraber koşabilsek keşke sonra gene yeriz birbirimizi

    bir yanlışlık varsa göz göre göre doğrudur demiyelim

  • Haklısınız zam çok kötü hiç kimse yapmasın ama zama neden olan kaynağı iyi okumak lazım. Ayrıca karar oy birliğiyle alındı diye biliyorum ukomede. Ukome istese zam yapılmayabiliyordu sanırım. Yanlışsam düzeltin arkadaşlar.


    Dolar kuru yine saniyede 20 kuruş aşağı 20 kuruş aşağı yapıyor yine müdahale mi ne var acaba kura? Mb veya başka birileri döviz mi satıp alıyor?

    Tabiki hepsinin ortak kararı dediğim gibi a parti yaptı b parti yapmadı değil hocam hepsi aynı hepsi dolar konusunda zaten bende hem fikirim zama kim sebep oluyorsa kim destek veriyorsa aklından zoru vardır.

  • Yolda kimi çevirip zam hakkında nasıl olmalı diye fikrini sorsan benim kazancım zamlansın masraflarım zamsız hatta indirimli olsun der. Markete gidiyor bu niye pahalı manava gidiyor bu niye pahalı kasaba gidiyor bu niye pahalı. Kasap manava gidiyor sen pahalı satıyorsun diye sitem ediyor manav markete gidiyor aynı konuda şikayetçi. Herkes dolandırıcı ama bir yandanda herkes hakkını arama derdinde.

  • Yolda kimi çevirip zam hakkında nasıl olmalı diye fikrini sorsan benim kazancım zamlansın masraflarım zamsız hatta indirimli olsun der. Markete gidiyor bu niye pahalı manava gidiyor bu niye pahalı kasaba gidiyor bu niye pahalı. Kasap manava gidiyor sen pahalı satıyorsun diye sitem ediyor manav markete gidiyor aynı konuda şikayetçi. Herkes dolandırıcı ama bir yandanda herkes hakkını arama derdinde.

    helal olsun karakartalsın ondanmı bilmiyorum ama muhteşem bir yazı yazmıssın

  • Dün burada esnafların halk ile karşı karşıya geleceğini yazmıştım.


    Şoförler de esnaf.


    Evet zam , fiyat artışı ve güncelleme adı her ne ise keşke hiç olmasa .


    Bu konu da eğriyi ,doğruyu iyi ayırmak lazım.


    Şoförün , kullandığı motorine , araca , aracın parçasına , bakımına ve şöförün maaşına zam gelipte ,


    taşıma ücretine zam gelmemesi olabilir mi?


    Üstelik zammı talep eden servisçiler ,halk otobüsü ve minübüsçüler, taksiciler


    Ve haklılar.


    Hani model sayfasında çokça kullanılan kelebek etkisi varya o işte.


    Burada tespit edilmesi gereken şey , zamların olmasına sebep olan ana etkendir.


    Onunda ne olduğunu hepimiz biliyoruz.


    olaya parti veya vatandaş gibi değilde bir şoför esnafı gibi bakın.


    Öyle değerlendirin.


    Sadece geçim derdi.

  • Anlamadığınız konu şu. Kimse zam yapılsın demiyor. Zamdan kim mutlu olur, çıkarı olur? İBB'de oylama ile yapılıyor bu olay. Sebepleri de mazotun yüksek olması, araç bakımı, çalışan personel,zamlanan maaşlar diye açıklıyorum. Mazot düşük olsa tüm belediye, marketler daha az zam yapar çünkü tüm nakliyat mazot ile. Mazotun litresi 11 TL. Aylık bir hesap yapın 1 otobüs, kamyon ne kadar sadece yakıt harcaması yapıyor bir hesaplayın. İlk itiraz edilecek nokta burası. Zaten yakıt pahalı niye bir de ÖTV arttırılıyor?

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Ayrıca istanbul’da ve tüm türkiye’de ki büyük sorunlardan birisi de plaka sahipliğidir.


    Bu haliyle plaka sahipleri veya onların aracılığını yapan firmalar , şoför esnafınını iliğini emmektedir.


    Bir an önce plaka sahipliği uygulaması bitirilip , plakaların hak sahipliğinin yerel yönetimlere geçmesi lazım.


    Uzun vade de tüm ulaşımın ,yerel yönetimler tarafından kendi personeli ile yapılması lazım.


    Siz hiç gelişmiş bir ülkenin kentinde (paris , londra , roma veya barselona ) minübüs gördünüz mü ? Gitmenize gerek yok , tv de bile göremezsiniz.

  • Kocaelide de %30 a yakın zam yapıldı. Şehir ve şehri kimin yönettiginden bağımsız zamlar geliyor ve gelmesi normal.


    Bunu belediye bazında siyasi olarak değerlendirmemek gerekiyor çünkü bu neden-sonuç kapsamında sonuç olarak değerlendirilir. Nedenlere odaklanılmasi gerekiyor.


    Hatta bizim kök nedene inmek için uyguladığımız 5 Why analizi methodu vardır. Bu tur meselelerde bu methodu uygulamak kök nedeni bulmak için önemlidir.


    Doğru neden ilişkisi olaylara nesnel bakabilmemizi, doğru acıdan bakabilmemizi ve kök nedene ulaşabilmezi sağlar. Sonuçlar yerine nedenleri doğru tespit ettiğimiz taktirde doğru noktaya ulaşırız.


    Bence nedenlere aslında son 1 aydır değindik. Makroekonomik teorilere ters hareket etmemiz.