Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Burada şunu farkettim, bakış açılarının büyük bir kısmı ideolojik...

    Ben ülkemizde kriz yok demedim. Sadece bunu bizim ülkemize bağlamanız doğru değil dedim..

  • Bu kafadan kastın nedir ?

    Genel olarak bu düşünce de olanlar. Dünyada kriz olduğunu herkes biliyor ama en çok değer kaybeden paralar içerisinde TL var. Dolar, Euro vs yükselmiyor TL değer kaybediyor. Küçücük Bulgaristan'ın para birimi 1 leva 6 TL yakın olmuş. Adamlar gelip alışverişi buradan yapıp dalga geçe geçe güle oynaya gidiyorlar. Tarım konusunda haklısınız ama söyledikleriniz bana samimi gelmiyor.


    "Fakat bu ekonomist arkadaşların küresel bir ekonomik kriz yaşandığının farkında oldukları konusunda şüphelerim var


    Yani demem o ki sadece ülkemizde yok bu kriz.."

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • İdeolojik bakış açısı aranıyorsa bu tam olarak yıllardır ekonomimizin çıkmazın içinde olduğunu kabul etmeyip avrupa ve abdde enflasyon bu yıl %3-5 i görünce aaa bak ordan kaynaklı deyip pollyannacılık oynamaktır.

  • Genel olarak bu düşünce de olanlar. Dünyada kriz olduğunu herkes biliyor ama en çok değer kaybeden paralar içerisinde TL var. Dolar, Euro vs yükselmiyor TL değer kaybediyor. Küçücük Bulgaristan'ın para birimi 1 leva 6 TL yakın olmuş. Adamlar gelip alışverişi buradan yapıp dalga geçe geçe güle oynaya gidiyorlar. Tarım konusunda haklısınız ama söyledikleriniz bana samimi gelmiyor.


    "Fakat bu ekonomist arkadaşların küresel bir ekonomik kriz yaşandığının farkında oldukları konusunda şüphelerim var


    Yani demem o ki sadece ülkemizde yok bu kriz.."

    Güzel arkadaşım ben dediğimin arkasındayım ve samimiyim. 14 yıldır bu ülkede kamu da, polis teşkilatında hizmet veriyorum. Geçmişte alım gücümüz daha iyiydi bunu inkar edemem ama bu küresel bir boyutta kriz..

  • dayılar konuyu kapatın bence . uzatmayalım fazla. sonra istenmeyen hadiseler vuku buluyor :D

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • 2023 UEFA 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde u21 Türkiye Milli Takımımız deplasmanda U21 Belçika milli takımına 2-0 mağlup oldu. Ali Akman nasıl 80 dakika yedek oturdu hayret verici. Tolunay Kafkas çok yetersiz bir hoca maalesef. Bir de en önemli konumlardan birine gelmiş. Tolunay hoca kim genç yetenekleri yetiştirmek kim yani.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • gördüğüm lüzum üzere ;

    Çok kıymetli forum üyeleri.

    Kardeşlerim ,abilerim ve arkadaşlarım .

    Bizler bu forumda birbirimizi tanımadan bir çatı altında hava olaylarını takip etmek üzere bir araya gelmiş amatör ve meraklı meteoroloji takipçileriyiz. Birbirimizin siyasi görüşleri her ne olursa olsun , bizler bu görüşleri en son planda tutarak meteorolojik hadiseleri birinci plana koyarak bu forumun çatısı altında toplandık. Ülkemizde ki siyasi atmosfer bizim aramıza duvar olmamalı. En önemli konu başlığımız her zaman meteoroloji olmalı. Hangi siyasi ne demiş ne yapmış bu forumun öncelikli konusu olmamalı. Şüphesiz ki siyasi görüşü ne olursa olsun bura da ki tüm üyeler Türkiye Cumhuriyeti'nin menfaatlerini gözetmekte ve ülkemizin iyiliğini canı gönülden istemektedir. Şerhsiz bir şekilde benim şahsen buna inancım tamdır. Dediğim gibi bizler siyaset yapmak için bir araya gelmedik. Eminim ki ekonomiden çok çok iyi anlayan , siyasetten çok çok iyi anlayan üye arkadaşlarımız mevcuttur lakin bize meteorolojiden iyi anlayan arkadaşlar lazım :)

    Lütfen siyasi ve ekonomik tartışmaları bir kenara bırakalım . Malum önümüz kış . Sezonu erken açtık model takiplerine erken başladık. Tüm enerjimizi model takibine verirsek faydalı bir şekilde meteoroloji tartışacağımızdan şüphem yoktur.

    hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum .

    Rahmetli Demirel gibi konuştum be . :)

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Tarım çiftçi köylü bu üçü kalmadı bu üçünü bitirmek öldürmek için öyle uğraşıldı ki icenow123 'un söylediği gibi son bir yılda gelen %300 gübre zammının üstüne gübreye yine zam geldi.Üre gübresinin tonu 10.000 bandını aştı buğdayın arpanın kilo maliyeti 4-5 lira oluyor görün şimdi fakirin en temel yiyeceği olan makarnayı ekmeği.Hatır için susulur da vatan için susulmaz kimse düşman değil burda.


  • Bizim milletvekilleri dünya maaş alır. Bazıları üçer, ikişer maaş alıyor. Bütün makamlarda lüks marka araçlar ve konvoy. Lüks devlet daireleri. İyiken vergiler var. Yüksek vergiler de olmasa ülke yarını zor görecek.

    Bu milletvekilleri zaten oturdukları yerden 30 40bin Tl para alıyorlar ekstra 2-3 yerden daha alanları ve lüks arabalarını saymıyorum bile ayrıca hiçbir isede yaradıkları yok gibi birsey. Sözde milletin vekilleri halkın arasına inen milletin derdini soran yok. Alsınlar şoyle 3-4bin Tl görelim bakalım nasıl isyan ediyorlar.

  • Önceki tartışmayı sürdürmek amacında değilim ama bir konuda kendimce bilgilendirme yapma ihtiyacı hissettim.

    Muhasebe ve Vergi uygulamaları önlisans mezunuyum.

    Ayrıca Maliye bölümü lisans mezunuyum ve ekonomi üzerine yüksek lisans yapıyorum.

    Burada hiç kimse "ben ekonomistim" demedi

    Sanırım arkadaşımız bunu söyleyen kişiyi karıştırdı.


    Ülkemiz özellikle 2017 yılından bu yana dünya ile negatif ayrışıyor.

    TL deki değer kaybı ortada..

    Bu gerçeği kabullenmek istemeyen kişi kendi hayatı ve kararları adına özgürdür.