İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Gfs akşam güncellemesi ne yaptı ya öyle 850 Hpa 4 izotermi giriyor böyle gelirse İstanbul ciddi ciddi üşür :)--

    2m sıcaklığı 10 derecenin altına düşmediği sürece üşüyen ana kuzusudur

    Dedelerimiz büyüklerimiz kıyafet kıtlığından vs Ocak Şubat ta kısa kollu ile kar temizliyormuş kapı önleri sokaklarda vs

  • 2m sıcaklığı 10 derecenin altına düşmediği sürece üşüyen ana kuzusudur

    Dedelerimiz büyüklerimiz kıyafet kıtlığından vs Ocak Şubat ta kısa kollu ile kar temizliyormuş kapı önleri sokaklarda vs

    9.9 da üşüyorsa biri normal ama 10.0 da üşürse ana kuzusumu oluyor :D2

    :gun_bandana: 2022 MART EFSANESİ :hfyeni (29):

  • Ama 30 dereceden 15 dereceye dusersen vücut haliyle sicaktan çıktığı için keskin bir soğuk gibi gelir mesela ocak-şubat aylarında 20 dereceyi görünce çok sıcak gelir insana öyle dusunmek lazım..

  • Son günlerde sıcaklıktan adeta kavrulan İstanbul'u kötü günler bekliyor. Ünlü meteoroloji uzmanı Orhan Şen, Perşembe gününden itibaren İstanbul başta olmak üzere bir çok ilde havaların aniden soğuyacağını ve aşırı yağışların çok tehlikeli gözüktüğünü söyledi.

    Türkiye özellikle de Marmara Bölgesi birden bire 8 derece artan sıcaklarla adeta kavruluyor. Hava ne zaman serinleyecek die soranlara ünlü meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen'den kötü haber geldi. Hava sıcaklı 20'li derecelere kadar düşecek, aşırı yağışlar fena vuracak. Önümüzdeki günler için yağış uyarısında bulunan Prof. Dr. Orhan Şen, ‘Perşembe günü ise yağışlı hava kuzey batıdan Karadeniz üzerinden gelecek. Bu daha serin hava Marmara ve Karadeniz başta olmak üzere 7-8 derece düşürecek. Çok tehlike gözüküyor.’ dedi. Prof. Dr. Şen’in açıklamalarından satır başları şu şekilde: "5 gündür çok sıcak bir hava dalgası mevcut. Dün bütün Türkiye’nin hava sıcaklıkları 35 derecenin üzerindeydi. Perşembe günü ise hava dalgası kuzey batıdan Karadeniz üzerinden gelecek.

    Kaynak : Mynet

    Einmal editiert, zuletzt von Jack Snow ()

  • Bu kadar abartıldığı kadar yağış yok hatta neredeyse hiç yok ben mi yanlış biliyorum

    Geçtiğimiz günlerde yaşanan SEL felaketlerinden gaza gelmiş olmalı Şen Şakrak beyfendi :hfyeni (18):

    Orhan hocanın böyle demesini, denizlerin çok sıcak hava nedeniyle normalden fazla ısınması sebebiyle önümüzdeki olası sert sistem karşısında fena zıtlık (kararsızlık, daha ani ve güçlü oluşan Cumulonimbuslar) oluşturabilmesine bağlıyorum; çünkü deniz (su kütleleri) karaya göre daha geç ısınır ve daha geç soğur.

    Modeller, yağış tahminlerini; galiba bu değişkeni pek hesaba katmadan yapıyorlar. Bu değişkeni hesaba katıp tahmin yapan model bileniniz varsa paylaşırsa çok memnun olurum.

  • Orhan hocanın böyle demesini, denizlerin çok sıcak hava nedeniyle normalden fazla ısınması sebebiyle önümüzdeki olası sert sistem karşısında fena zıtlık (kararsızlık, daha ani ve güçlü oluşan Cumulonimbuslar) oluşturabilmesine bağlıyorum; çünkü deniz (su kütleleri) karaya göre daha geç ısınır ve daha geç soğur.

    Modeller, yağış tahminlerini; galiba bu değişkeni pek hesaba katmadan yapıyorlar. Bu değişkeni hesaba katıp tahmin yapan model bileniniz varsa paylaşırsa çok memnun olurum.

    Hocam farkındayız ama koskoca profesörde çocuk gibi açıklama yapınca garibimize gitti. ve bu durumu herhangi bir veri olmadan acıklamasıda cabası. Burada herhangi biri bunu verisiz kaynaksız dese linç edilmişti çoktan :hfyeni (18):

  • Uzmanlar bunu ağustos başında söyleyebilseler de uzmanlığını değerlendirebilmiş olabilsek...

    hocam Orhan Şen'den bu kadarı bile yeterli:D

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Hocam farkındayız ama koskoca profesörde çocuk gibi açıklama yapınca garibimize gitti. ve bu durumu herhangi bir veri olmadan acıklamasıda cabası. Burada herhangi biri bunu verisiz kaynaksız dese linç edilmişti çoktan :hfyeni (18):

    Hocam, Orhan Şen; galiba bu tür açıklamaları yaparken "neden, nasıl" gibi sorulara cevap verecek şekilde bilimsel veriler sunuyordu.

    Mesela Orhan Şen, bu paylaşımında yazının devamında:


    "Bu kadar ani sıcaklık düşüşü önemli olayları meydana getiriyor. Bu sıcaklık düşüşü ile Marmara ve Batı Karadeniz’de şiddetli yağışlar gözüküyor."


    demiş: https://www.mynet.com/istanbul…li-gozukuyor-110106847966




  • Bu yaz gelen sistemlerden hep fayda gören yer Batı Karadeniz oldu.Marmara için daha fazla açıklamaya muhtaç bir durum var ortada. Her iki modelde de yağışların zayıf kalacağı görülüyor.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.