İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Çok sabırlı birisiyim ama şu birkaç gündür gördüğüm durumları kafamda kurgulayınca bu seferde gol değil diye tuhaf hallere girmedi değilim birde forumda olumsuz hava olunca iyice negatife yöneldim eğer bir kusur ettiysem affola beyler asla artniyet için yazmam sizlerin istediği kar yağışlarını x1000 kat olarak düşünün istediğimi ama hep kimi sevdiysek uzaklaştı gibi bir hisle yaklaştım öyle yazdım kusuruma bakmayınız herkese iyi forumlar bol karlı günler inşallah.

    Ah dostum. Ben Hataylıyım. Bizde İstanbul kadar bile kar yağmaz. Sen düşün artık. Ama hiç olumsuz olmuyoruz. Bu yüzden buradayız. Takip ediyoruz. Forumda da olumsuz bir hava yok. 2 gün önce wildleo1907 hocamız açıklama yaptı. Sık sık da yapıyor. Keza HavaforumAşıgı hocamız da öyle. Bir beklentileri var ki bize o tarihleri işaret ediyorlar. Sabredip bekleyip göreceğiz. Olursa olur. Olmazsa da nasip kısmet. Takip etmeye devam ederiz. Olumsuz herhangi hiçbir durum yok

  • Ah dostum. Ben Hataylıyım. Bizde İstanbul kadar bile kar yağmaz. Sen düşün artık. Ama hiç olumsuz olmuyoruz. Bu yüzden buradayız. Takip ediyoruz. Forumda da olumsuz bir hava yok. 2 gün önce wildleo1907 hocamız açıklama yaptı. Sık sık da yapıyor. Keza HavaforumAşıgı hocamız da öyle. Bir beklentileri var ki bize o tarihleri işaret ediyorlar. Sabredip bekleyip göreceğiz. Olursa olur. Olmazsa da nasip kısmet. Takip etmeye devam ederiz. Olumsuz herhangi hiçbir durum yok

    Benim aslında umudu kıran biraz dünkü izlediğim bir içerikti ismini vermek istemiyorum burada olumsuz bir konusma geçti ve diğer başlıklardaki bir kaç yorum buna sebep oldu inşallah güzel kar yağışlarına şahitlik ederiz hem istanbulda hem diğer bölgelerimizde cidden çok istiyorum kar yağmur barajların durumu vs korkutuyor açıkcası ben hocalarıma güvenim sonsuz ama küresel ısınması vs bu durumlara güvenmiyorum hocalarımız aslında bundan 30 sene öncesi olsa tahmin tutarlılığı daha yüksek olurdu şuan gerçekten onlarında işi zor zor şartlarda bir tahminde bulunarak bekliyorlar hakkımızda hayırlısı olsun

  • forum.havaforum.com/attachment/110782/

    Küresel sıcaklıklar çok sert düşecek, sibirya'da yıllardır görülmemiş soğuk birikimi var ve zonal rüzgarlar düşüşte bence kış için şu an umutsuzlığa kapılmaya gerek yok,ama tabi yağışlı haftalar geçirsek fena olmazdı. İstanbul'da gerçek kış yılbaşı ile başlıyor genelde, ayrıca 2014 Aralık da durgun geçmişti sanırım sonra gelen aylar aralık'ı unutturdu.

  • Gerçek şu ki kışlar eskisi gibi geçmiyor eski kar yağışlarını görmek artık çok zor bu gidişlede imkansız hale gelicek karı bırak yağış bile yok sonumuz hayra alamet degil

  • 1 sistem yeter bu olumuzluklarınızı kırdırmaya. Karın yağmasından çok yağma olasılığını sevdiğimizden burdayız. Tarihte hiçbir kış yoktur ki İstanbulda havada dahi olsa kar olmayan. Öyle yada böyle mutlaka yağar.

  • Şimdi bardagin iki tarafı var boş tarafına bakarsak neredeyse geçen haziran ayından beri çok uzun süredir adam gibi yağış yok yıllık yağış ortalamalarından inanılmaz derecede uzaktayız gerçekten kuraklık kapıda bu bir gerçek diyagrama baktığınız zaman ise 20 Aralık’a kadar İstanbul için doğru düzgün ne bir yağış ne bir soğuma var.


    Şimdi bardağın dolu tarafına bakarsak İstanbul’un en sert kışlarin olduğu aylar olan Ocak - Şubat daha başlamadı bile bu aylarda kar yağışı alacağımız görünüyor, son üç seneden farklı bir atmosger yapısı ve basınç dağılımı var o yüzden şimdiden kar için umutsuzluğa kapılmak kötümserlik olur

  • Twitter'da olduğu gibi keşke burada da bazı gereksiz mesajları otomatik olarak kendimiz önceden kişiye göre filtreleyebilsek. Keza bazı kişiler sadece yazmış olmak ve negatif enerji salmak için giriyorlar foruma yazıp zehri salıyorlar sonrasında peşine takılmaya hazır birkaç iyi niyetli umutsuz da peşlerinden geliyor al sana... :cursing:

    Modeller son 72 yi tahmin edemezken bunlar koca kışı tahmin ediyor helal olsun demekten başka çare yok 😂😂

  • The returned point is at 6 km in the south-east direction from your selection



    Sabah EPS -5 derece 2m sıcaklığına kadar senaryolar öngörmüş.


    Modeller daha 48 saat sonrasını tahmin edemezken 300. saatlerden çıkarım yapıp 1000+ saatlere projeksiyon yapmak anlamsızdır.

    Einmal editiert, zuletzt von tahminci ()

  • Arkadaşlar sabır ve tutku ile Atmosferin bilinmezliklerini takip etmeye devam. :thumbup:


    Nitekim; Sevinç kapısının anahtarı, sabırdır ! 4 senedir düzgün kar yağışı göremedik evet. Ama ben inanıyorum ki inşallah bu sene güzel kar görürüz.


    Kardan ziyade öncelikle baraj durumu daha önemli şuan. Son 10 senenin en dip baraj sınırı içindeyiz... Rabbim inşallah bol yağışlar nasip eder.

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk